Přejít na obsah

Cisco EPC3925 + Edimax BR-6428n (repeater mode)


Návštěvník Forever

Doporučené příspěvky

Tak v UPC mi dokonce odpověděli toto:

 

"Hodnotu neuvádí ani výrobce, bude ale kolem 5dbi max. Pokrytí v bytě je bez problémů. Průchodnost signálu do např jednoho pokoje přes zeď nebude probém, na wifi je ztrátovost vždy. Pokud hledáte spíše výkonější wifi router nechtě si zapojit standardní modem ed3.0 cisco(3208) a za něj zapojte vlastní router s větším ziskem dbi. Děkujeme za spolupráci."

 

Z tohoto vlákna víme, že problém z průchodností signálu u tohoto modemu naopak je a "odborný odhad" z klientského centra je taky k ničemu.

 

Tak zatím....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Jeste doplnim, ze pokud mate problemy se slabym wifi signalem, tak by mozna stalo za uvahu poridit si router s technologii SmartBeam, dela to D-Link a podle testu na router DIR-645 co vysel v Casopise Computer 3/2012 ma opravdu vyrazne lespi dosah signalu.

Cituji:

 

Za technologií SmartBeam v DIR-645 se skrývá šest vestavěných všesměrových antén. Tyto antény vytvářejí směrový Wi-Fi signál (technologie „beamforming“), který je zaměřen na připojené koncové zařízení, např. notebook nebo mobilní telefon. Zároveň se neustále sleduje síla signálu. Inteligentní směrovač navíc díky technologii SmartBeam samostatně zjišťuje, kde se nacházejí uživatelé a zdroje rušení. V porovnání se standardními anténami umožňují tyto chytré antény stabilnější

a méně rušené Wi-Fi připojení a hlavně mají mnohem větší dosah, například ve vícepodlažních domech, rozlehlých bytech i v budovách s betonovými zdmi. Můžete tak umístit svoje zařízení mnohem dále od směrovače a mít stále kvalitní připojení k internetu, aniž byste museli instalovat další zařízení pro přenos signálu. Při praktických testech se technologie SmartBeam osvědčila, skutečně byl stále silný signál k dispozici tam, kde s běžným routerem se dvěma anténami nebylo už možné navázat

spojení. Ale i v místech, kde byl dříve signál poloviční, byl najednou plný. Odhadem se možný dosah prodloužil o polovinu, musíte však router provozovat na kanálu, který po cestě nebude rušen jinými Wi-Fi zařízeními, automatická detekce optimálního kanálu v administraci stačit

nemusí. Zároveň bylo lepší pokrytí ve vodorovném směru, s jedním nižším a vyšším patrem však router také neměl problém. Podporuje standard 802.11n v konfi guraci až 3T3R (teoretických 300 Mb/s).

Při přímé viditelnosti či v druhé místnosti byla reálná přenosová rychlost okolo 7 MB/s a i přes dvě zdi a 70 m prostoru činila stále přijatelných 500 kB/s.

 

Dlasi podrobnosti jsou zde:

http://www.feedit.cz/wordpress/2011/11/ ... smartbeam/

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...