Pepe Odesláno 8. ledna 2012 Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Zdravím, Jestli tohle je ve špatný sekci, tak se omlouvám, ale tak shrnu to: Mam 2 noťasy, 1 UPC modem EPC3925, router nepoužívám (ale je v krabici : ) ). UPC Fiber 120MBits Firewall: epc3925-ESIP-12-v302r125532-110616c_upc.bin (Prý je nejnovější - dle operátora UPC) http://Mam interní IP adresy: 192.168.1.10 - 100Mbits integrovaná sítovka v noťasu + wifi 192.168.1.11 - 100Mbits integrovaná sítovka v noťasu + wifi 192.168.1.12 - 1Gbits expreska(= externí) sítovka v noťasu (když jí dám do jiného noťasu, tak má stejnou IP adresu a nejde ani tam) http://Moje jediná IP adresa IPv4: 78.102.87.8 (na všech interních IP adresách je stejná!) Problém: Na interních IP adresách 10 i 11 načtu tohle fórum i web mujhost.net, ale na 12tce prostě nenačtu tohle fórum. Nevím už kde by mohla být chyba, jestli v UPC modemu nebo v sítovce. Zkoušel jsem modem i hodit do továrního nastavení a jít jsem přes 1Gbits sítovku a stále to stejné. Dělá to pouze u mujhost.net Tracert jsem s 1Gbits zkoušel a bylo to v pořádku, takže mě už nic dalšího nenapadlo. Reinstalace OS taky byla provedena a též nic. Nějaké rady? Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem Návštěvník Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 8. ledna 2012 Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Problem uz se resi zde: viewtopic.php?f=4&t=3197 viewtopic.php?f=4&t=3706 Pricina je bohuzel zatim stale neznama, na blokovani verejnych IP adres to nevypada. Zkus to treba jeste na Linuxu (neinstaluje se, bezi primo z CD) openSUSE-12.1-GNOME-LiveCD-i686.iso => vypalit jako obraz,nabootovat, zkusit jestli to pojede http://mirror.karneval.cz/pub/linux/ope ... o/?C=S;O=D Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 8. ledna 2012 Autor Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 S linuxem se znám, takže až bude čas tak to nainstaluju. Vyndal jsem 100mbits router(stejná veřejná IP adresa) a zapojil ho a dal tam kabel z 1gbits sítovky.. dostala ejha novou interní ip adresu .14, vyzkoušel jsem hned upczone.cz a bez výsledku, takže se web nezobrazil. :'( Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 9. ledna 2012 Sdílet Odesláno 9. ledna 2012 Na routru muzes napevno priradit jakoukoliv adresu sitovce podle jeji MAC adresy, takze zmenit adresu z 12 na jinou neni problem. S Linuxem nemej obavy, jen to vypalis na CD jako obraz, resetnes PC, v Biosu nastavis bootovani z CD, CD vlozis do mechaniky a po resetu PC uz jen pockas az to cele nabehne, pak spustis prohlizes Firefox, ktery tam je nainstalovany a muzes zkouset. Po otestovani prehod bootovani v biosu zase zpet na HDD a je to. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.