Přejít na obsah

Navrh pro rozvod kabelu


Návštěvník Zasterka13

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zasterka13

Ahoj potrebuji poradit v domacnosti mame 3 TV( 1 TV klasicky set top box od upc, zbyle dve TV napojeny pres CA modul) potrebuji nejak napojit vsechny tv ale aby nebyl kostickovany obraz na HD programech nyni to mam takto: ze zdi od UPC jde koaxialni kabel primo od UPC ktery sem davali k první TV asi 10 metru tam je zapojeno v zesilovaci ktery uz moc dobre nefunguje nejde urcovat zesileni a z nej jsou dva vyvody na tv jeden vyvod jde do TV metr od zesilovace( pouzivan CA modul na nekterych HD kanalech a slovakach se obraz nekdy zasekne.) z druheho vyvodu jde rozdojka klasicka asi za 40kc a tam je zapojena TV(s novym CA modulem a klasickym koax kabelem asi 15 m do TV ale obraz se hodne zasekava i pri normalnich SD kanalech) dalsi kabel asi 15 metru do TV kde je set top box obraz jen nekdy sekne.

 

Muzete poradit prosim nejaky postup zapojeni aby se nesekalo zda-li pouzit nejaky aktivni rozbocovac nebo zesilovac a jaky typ koaxu stineneho kvalitniho? DIky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kleff

V první řadě vyhodit starý zesilovač, pak koupit pořádný stíněný koax (jaké kabely a kde koupit se řešilo zde viewtopic.php?f=1&t=3835 ) , šroubovací F konektory (takové které na koax půjdou přidělat bez speciálních kleští) a k tomu nové rozbočovače se šroubovacími konektory, a jako poslední věc k nákupu jsou klasické anténní konektory k TV (lépe kovové než plastové). Přidělání konektorů a výměna kabelů není složitá, takže to zvládne průměrně zdatný člověk. Pokud není signál od UPC slabý tak TV potom musí fungovat v pohodě bez problémů. V případě, že máte od UPC i internet tak je důležité aby modem byl zapojený do správného vývodu ze zásuvky (rozdvojka v tomto případě nestačí).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych to hned neresil tak radikalne, spis to chce dukladnou kontrolu kabelaze, ze u zesilovace nejde nastavovat vykon, jeste nemusi byt hned na skodu, spis zalezi jak velke ma zesileni a jestli to pokryje ztraty na vedeni za nim.

Nejlepsi by bylo, odpojit zesilovac, zapojit jednu TV naprimo k zasuvce a odzkouset jak to pojede a podle toho to pak resit dal.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také je dobré koaxiální kabely oddělit od síťových kabelu 230V a od různých napájecích zdrojů, kterých bývá za TV většinou chumel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...