Přejít na obsah

CI rozhraní a CA moduly

Doporučené příspěvky

Nevim, tuhle informaci jsem dostal, ale je opravdu mozne ze ten cas otoceni muze byt trochu jiny,

kazdopadne u Handan CV-6000 se EPG resetuje a nacita znovu prave po tech 30ti vterinach.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3162-ci-rozhran%C3%AD-a-ca-moduly/page/29/#findComment-60547
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník wencel
Tvá tv vykazuje problém s načtením EPG, ale i s načtením názvu kanálu, přitom obě poruchy souvisí s přítomností či absencí CA modulu. Může být závada v modulu (ideální by bylo mít možnost CAM odzkoušet v jiném přístroji nebo naopak jiný CAM odzkoušet v tv), ale velmi pravděpodobně se jedná o závadu CI rozhraní v televizoru.

Díky, budu tedy opět kontaktovat servis LG a televize půjde podruhé na záruční opravu.

To EPG i názvy kanálů se mi načítá opravdu jen pokud mám CAM modul vyjmutý, pokud televizi resetuji a dám znovu proscanovat kanály s vloženým CAM tak mám vše naladěné jen jako čísla kanálů bez jména nebo programových informací, a můžu TV nechat běžět klidně hodinu nebo dvě a nic se nenačte, stačí vyjmout CAM a hned se načtou informace pro aktuální TV program a pár sousedních , takže ten CAM opravdu nějak zlobí. Rád bych to vyzkoušel i v jiné TV abych vyloučil závadu samotného CAM ale bohužel tuto možnost nemám :(

Doufám že teď bude komunikace se servisem lepší než posledně kdy mi chtěli televizi vrátit po dvou týdnech a skutečně ji pořádně diagnostikovali až když jsem byl s takovým řešením nespokojen a dožadoval se pořádného prověření a prozkoušení. Ale nedělám si velké naděje - tvrdili mi že na DVB-T je v pořádku a že kabelovku nemají, tak mám obavy že mi to stejně vrátí bez opravy :(

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3162-ci-rozhran%C3%AD-a-ca-moduly/page/29/#findComment-60581

Návštěvník Retiree

Podle projevu poruchy by se tv měla chovat stejně bez ohledu na to, zda je přepnuta na příjem DVB-C nebo DVB-T. Pokud se při příjmu DVB-T chová normálně (tedy načítá EPG i názvy kanálů), pak to svědčí pouze o tom, že je chyba v jiném obvodu tv. Pochopil jsem, že se jedná o záruční opravu, pak je argument servisu, že nemají DVB-C poněkud nemístný a servis by měl přijít o akreditaci firmy na záruční opravy!

Jen pro odlehčení, předpokládám, že se nesnažíš ladit analog....

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3162-ci-rozhran%C3%AD-a-ca-moduly/page/29/#findComment-60585

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...