Přejít na obsah

CI rozhraní a CA moduly


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

Návštěvník wencel
Tvá tv vykazuje problém s načtením EPG, ale i s načtením názvu kanálu, přitom obě poruchy souvisí s přítomností či absencí CA modulu. Může být závada v modulu (ideální by bylo mít možnost CAM odzkoušet v jiném přístroji nebo naopak jiný CAM odzkoušet v tv), ale velmi pravděpodobně se jedná o závadu CI rozhraní v televizoru.

Díky, budu tedy opět kontaktovat servis LG a televize půjde podruhé na záruční opravu.

To EPG i názvy kanálů se mi načítá opravdu jen pokud mám CAM modul vyjmutý, pokud televizi resetuji a dám znovu proscanovat kanály s vloženým CAM tak mám vše naladěné jen jako čísla kanálů bez jména nebo programových informací, a můžu TV nechat běžět klidně hodinu nebo dvě a nic se nenačte, stačí vyjmout CAM a hned se načtou informace pro aktuální TV program a pár sousedních , takže ten CAM opravdu nějak zlobí. Rád bych to vyzkoušel i v jiné TV abych vyloučil závadu samotného CAM ale bohužel tuto možnost nemám :(

 

Doufám že teď bude komunikace se servisem lepší než posledně kdy mi chtěli televizi vrátit po dvou týdnech a skutečně ji pořádně diagnostikovali až když jsem byl s takovým řešením nespokojen a dožadoval se pořádného prověření a prozkoušení. Ale nedělám si velké naděje - tvrdili mi že na DVB-T je v pořádku a že kabelovku nemají, tak mám obavy že mi to stejně vrátí bez opravy :(

 

Tak si pro televizi dnes LG autorizovaný servis konečně přijeli. Bohužel si televizi opět, stejně jako při první reklamaci, málem neodvezli .Technik sice závadu viděl že EPG a názvy kanálů se při vloženém CA modulu nenačítají a po vyjmutí se vše načte, ale začal rozpravu typu že je chyba v CA modlu, že vše jde přes modul a pokud ten údaje pak do TV neposílá tak se nedá nic dělat, a že má UPC různé nekvalitní rozvody a posílá špatné informace.. prostě jsme se skoro hádali aby si televizi laskavě odvezli na pořádnou diagnostiku, což ve finále udělali. Nicméně chování toho autorizovaného servisu (AE Servis, praha 4) bylo opravdu už podruhé dost hrozné a už nikdy si žádný LG výrobek rozhodně nekoupím. Budiž toto varování ostatním, koupě výrobku není nic složitého, ale zajisit kvalitní servis je asi pro LG neskutečně těžký úkol. Takže teď budu opět měsíc bez TV a uvidíme co bude tentokrát vyjářením tohoto úžasného servisu.

Poslední kapka byla slova technika že je to taková banalita a že sám by to ani neřešil. jako sorry, chybějící názvy kanálů mi rozhodně za námahu zavolat si servis stojí a čekám že servis bude dělat svou práci, za kterou je placen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobry den vsem,

 

mam zakoupenou televizi Panasonic TX-P50G20E, v manualu je zminka pouze o CI, volal jsem na UPC a uz si objednal kartu na CI+ Muze mi nekdo potvrdit, ze karta bude fungovat jak ma ? Pripadne bych musel vymenu zrusit. diky vsem za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze volal jsem si primo na panosonic a tento model TX50G20E je z roku 2010 a i kdyz v manualu pisou pouze CI, tak operatorka na panasonicu mi potvrdila ze umi i CI+ modul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CI aj CI+ funguje bez problémov. Prever si svoju aktuálnu verziu SW v menu TV. Tento model ....G20E sa predával bez českej a slovenskej loklalizácie DVB-C tunera. V 08/2010 vyšiel SW update a od verzie 2505 vyšsie funguje bez problémov nielen ladenie, ale aj diakritika EPG. SW sa dá stiahnuť z oficiálnej support stránky Panasonic a importovať cez SD kartu, alebo prijímać pripojiť na INET cez router a spustiť VIERA CAST ( je tam nastavený SW autoupdate). Momentálne je aktuálny SW ver. 2515.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

tak jsem se setkal s prvním využitím CI+ u programu Discovery HD, z licenčních důvodů bylo možné záznam na DVR přehrát pouze 90 hodin po pořízení záznamu :puker:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím , nemá někdo náhodou TV Panasonic TX-P46VT20E a cam modul pro DVB-C od UPC? nemůžu najít zda má tato telka CI+ a zda má podporu pro CZ DBV-C, nekde sem cetl ze spousta lidi musi nastavit neco na finsko nebo tak, nejak sem to moc nepochopil, mohu poprosit o vysvětlení? Moc děkuji. Zatím pročítam, neorientuji se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...