Přejít na obsah

Prechod na KOMBI KOMFORT a vymena modemu


Návštěvník Satan

Doporučené příspěvky

Návštěvník Satan

Zdravim,

 

muj dotaz je spise teoreticky. Uvazuji nad prechodem na balicek KOMBI KOMFORT. Muj prechod je motivovany predevsim cenou (v soucasne dobe platim okolo 1400,- Kc za net + tv, coz je oproti 700,- Kc vyrazna zmena) a vyssi rychlost beru jen jako "nice to have". Jedinou mou obavou je nutnost vymenit modem za novy. Za 8 let, co mam internet od UPC, jsem zaznamenal pouze asi 3 vypadky, z toho byly dva ohlasene a jeden - zhruba hodinovy - neohlaseny. Proto se povazuji za velmi spokojeneho zakaznika UPC a musim rici, ze stabilini pripojeni bez vypadku je pro mne uz naprostou samozrejmosti. Jelikoz ale KOMBI KOMFORT vyzaduje zmenu modemu, zajimalo by mne, jaka je pravdepodobnost, ze po zmene modemu dojde ke zhorseni stability?

 

Co jsem tak prolezal toto forum, tak nejvetsi problem je bud s routerem pripojenym k modemu (to povazuji za malickost) a nebo problem se signalem (signal to noise ratio). Muj soucasny modem (Motorola SurfBoard) dlouhodobe ukazuje S/R ratio okolo 35 - 36 dB. Docetl jsem se, ze toto je mezni hodnota (melo by byt 35+ dB).

 

Proto se ptam, zda ma nekdo zkusenost, ze po vymene modemu, doslo k vyraznemu zhorseni stability? A zda je vubec mozne, aby novy modem mel nejaky vliv na stabilitu, pokud se starym je vse OK. Predpokladam, ze by to zadny vliv mit nemelo, ale radeji se nejprve zeptam.

 

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Já měl problém jen při vlastním přechodu. Ze začátku s tím mělo problém víc lidí, kdy nefungovalo něco jako propojení objednávkového a konfiguračního systému UPC.

Tedy něco zahaprovalo a i když byl objednaný a vyměněný modem a rychlost, tak modem dostával špatný konfigurační soubor.

Ta chyba by snad už měla být opravená, protože jsem si poslední dobou podobného problému zde na fóru už nevšiml.

 

Jiná skupina lidí má problém s rychlostí, která kolísá úměrně s denní zátěží. Tedy během dne OK, ale večer problémy. Tuším, že to bylo hlavně Brno, ale i jinde.

 

Já po zprovoznění už další problémy nepozoruji, jen mi občas přestane fungovat telefon. Souvislost neznám, protože ho běžně nepoužívám. Služba jsem objednal jen kvůli poplatku 650,- za výměnu modemu. V tom případě musím restartovat modem a ten najíždí i několik minut, potom funguje i telefon.

 

Shrnuto, pokazit se samozřejmě něco může, ale spíš bych se těšil, že ti to bude fungovat dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tjurny

Ja sem prechazel na Kombi Komfort ted v unoru. Mel jsem trosku strach z nekterych katastrofickych scenaru zde popsanych na foru. Ale vypada ze uz to maj lepe zmakly.

Technik byl u me asi 15 min. Rekl ze net pojede do hodiny. Net se sice rozjel az za cca 4 hodiny, ale od te doby nebyl jediny problem.

Rychlost byla okamzite 60 Mb/s. Modem sem dostal Cisco EPC3208. Z routrem Cisco RV042 spolupracuje bez problemu.

 

 

Downstream Channels

Power Level: Signal to Noise Ratio:

Channel 1: 0.2 dBmV 40.6 dB

Channel 2: -1.2 dBmV 40.8 dB

Channel 3: -0.5 dBmV 40.6 dB

Channel 4: 0.0 dBmV 40.7 dB

Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB

Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB

Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB

Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dB

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Upstream Channels

Power Level:

Channel 1: 42.3 dBmV

Channel 2: 44.5 dBmV

Channel 3: 0.0 dBmV

Channel 4: 0.0 dBmV

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

vzhledem k tomu, že jsem byl v naprosto stajné sitaci, tak jsem taky trochu váhal, a až tento týden to řešil.... v úterý objednáno, v pátek na místě technik.... KK+, k tomu telefon (fakt platit 650 za nic se mi nechce). Samozřejmě špatně zavedeno do systému, i když jsem to při objednání kontroloval a nechal si to kecálkem u telefonu přečíst, co měl na obrazovce. Technik to vyřešil během pěti minut po telefonu přímo s techniky od UPC. Modem zaregistrován v systému. Připojení k netu naběhlo asi po půl hodině. Ovšem místo 120/10 stará rychlost 25/1,5. Telefonát na UPC, omluva!! za chybu a slib, že do 24 hodin naběhne nová rychlost. Dneska ráno už je rychlost správná, takže slovo dodrželi. Posuzovat stabilitu samozřejmě nemůžu, ale taky doufám, že to bude OK.

Jinak mám modem Cisco EPC3925, můj starý router Asus nemá nkovou WiFi a nechtělo se mi řešit samostatný nákup nového, navíc je rozdíl jen 20 Kč měsíčne a to mě nevytrhne. Potěší i to, že tenhle router umí i 5 GHz, a tam to chodí reálně cca 110 MBi.

Úrovně signálu nelze mezi různými modemi porovnávat, na Motorole jsem měl odstup S/N taky cca 35 - 37 dB a Cisco ukazuje 37,2 - 40,5 dB podle kanálu....

Dfm. že stabilita bude stejná, jako jsmě měli a budeme dál spokojenými zákazníky :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník Satan

Doplnuji svou zkusenost po 14 dnech s novym modemem:

 

Technik objednan na 8:00 - 9:00. Dorazil v 8:20 i s modemem Cisco EPC3208. Po vymene modemu internet nejel vubec - technik slibil, ze nejpozdeji v 18:00 by vse melo jet vcetne vyssi rychlosti. Po 15 hodine se internet rozjel s puvodni rychlosti. Po 17 hodine se rychlost navysila na slibenych 60Mbps/6Mbps. Dokonce se mi zlepsil i prumerny ping (mereno na 3 serverech v CR, 1 v USA, 1 v Nemecku a 1 v JAR) temer o tretinu. Behem 14 dnu zadny vypadek.

 

Prechod na KOMBI KOMFORT probehl jako po masle. Naprosta spokojenost! Takze jeste jednou diky vsem za zkusenosti a UPC za bezvadne pripojeni :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...
Návštěvník cipisekcz

Uvazuji ze prejdu na balicek KOMBI KOMFORT.Plati jeste ze odpusteni polatku 650,-Kc je pri objednavce telefon BASIC za 1,-Kc mesicne??

Protoze ted,kdyz se divam na on-line objednavku KOMBI KOMFORT tak tam je nabizen pouze telefon Kredit 50

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...