Slamb Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 Do bytu ti vedou dva 100Mbit kabely nebo jen jeden? Já jsem si myslel, že jen jeden a v tom je ten "háček", z té stovky se krájí jak telefon, tak každý jeden vzolený program TV, tak že na data zbyde to co zbyde. jo, 2x100, nic se nikde neukrajuje Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 Sice ukrajuje, ale je to zanedbatelné. Tedy jinak 100Mbit sdílí "dvě" televize a telefon, kde se samozřejmě v pohodě vejdou nejen dva HD programy a "hlas", ale i spousta "vzduchu". Spíš nerozumím tomu, proč ten 100Mbit nedodá 100Mbitů? To užere 5 Mbitů režie routerů a firewallů na cestě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 jo, ukrajujou si televize s telefonem a internet jede samostatně ono to nejspíš těch 100 Mb/s jede, ale v jiný vrstvě síťovýho modelu, na transportní tcp se dostane těch 95 je to trochu nezvyk po přechodu od upc, kde ta rychlost je vždycky o kousek vyšší, ale co sem se ptal lidí s nižším tarifem, těm to jede vždycky cca o pár Mb/s rychlejc... holt musim ještě chvíli vydržet hlavně že už sou ty rychlosti stejný v obou směrech, jak by to správně mělo bejt Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 Ja bych to shrnul asi takto: kazda z tech dvou technologii ma sve vyhody a nevyhody,koax je vhodnejsi na televizi a optika na internet, takze kdo ma doma vic jak 2 televizory a nechce resit nejake pridavne STB a slozite zapojovani, at si radej poridi UPC a v TV at kouka na analog, DVB-T, ci DVB-C s CA modulem. Kdo chce mit internet s vyskokou prichozi i odchozi rychlosti, ma doma jednu, nebo max. 2 TV nevadi mu ze vyber koncovych STB zarizeni je omezeny, ze prepinani kanalu je pomalejsi, ale zase je tu moznost videa na prani, at jde do optiky. Budoucnost je urcite v optice, ale koax tu bude jeste hodne dlouho, protoze nikdo nema tolik penez aby mohl prekopavat sit a natahovat vsude nove kabely, navic technologie prenosu signalu po koaxu jde neustale dopredu, takze zatim opravdu neni duvod ke zmene. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 Tak a teď k té televizi - nechceš mi snad tvrdit, že optikou neprotáhneš 100 televizních programů a ktomu ještě internet, a to nemluvim o tom, že těžko budeš sledovat najednou 100 programů Nevím teda proč by se IPTV měla zapotit .... Jo, protáhneš v pohodě. Ale co s tou optikou dál? Jedině na ni naroubovat převodník buď na koax nebo na LAN. A to je podle mě zbytečný dělat u každýho účastníka sólo, když stačí v pohodě jeden převodník na celej obytnej barák (navíc profi, oproti nějakýmu tebou popisovanýmu šidítku za 1000 kaček, kterej jede v nonstop provozu tak tejden a pak úplně zdechne, nehledě na to, že 10x za den vytuhne a je nutnej restart). Přičemž u TV programů je jasně výhodnější nechat ten výstup na koaxu, kterej pak úplně v pohodě rozvedeš všude a bez extra nákladů oproti IPTV, kde musíš minimálně ke každý TV nacpat IP set-top-box. A že všechny popisovaný technologie umí přenos dat je sice pěkný, ale nejsou data jako data. Ty televizní nesměšuj s těma netovýma, skutečně je nesmysl chtít všechno od jedný technologie. Když dám příměr, tak v pračce taky nemeješ nádobí jenom proto, že vypadá stejně jako myčka, má přívod vody, odtok do odpadu a napájení 230V. Taky použiješ myčku. A opačně, v myčce nepereš prádlo. Doufám, že je to jasný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 krátce k telefonu - žádný volný minuty, ale ke službám tv+net bez paušálu, mobily za korunu, pevná za korunu, pevná mimo špičku za polovinu[/color], kvalita ok, zapojuje se do VoIP brány cisco... Já čtu u nich v aktuálně platným ceníku něco jinýho: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 aktuálně platným ? No to uz asi ne kdyz je z roku 2006 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 Já čtu u nich v aktuálně platným ceníku něco jinýho http://www.centrio.cz/ -> telefon -> ceník volání jinak ten web je podle mě celkem katastrofa... nějakej kompletní ceník? na coo je tam jenom jeden obstarožní leták, ve kterym nejsou zdaleka všechny tv stanice, nikde neni zmínka o balíčku tv komplet+ a 100Mb/s net atd... nevim, koho napadlo, aby ten web byl celej ve flashi, když se to pak hůř upravuje... a ten web centronet.cz lepší nekomentovat asi šetřej kde se dá, což mi ale na druhou stranu přijde jako lepší způsob než vymejšlet, kam zašít jakej poplatek za neúspěšnou samoinstalaci apod. A že všechny popisovaný technologie umí přenos dat je sice pěkný, ale nejsou data jako data. Ty televizní nesměšuj s těma netovýma, skutečně je nesmysl chtít všechno od jedný technologie. Když dám příměr, tak v pračce taky nemeješ nádobí jenom proto, že vypadá stejně jako myčka, má přívod vody, odtok do odpadu a napájení 230V. Taky použiješ myčku. A opačně, v myčce nepereš prádlo. Doufám, že je to jasný asi bych nesrovnával iptv a dvb-c s pračkou a myčkou iptv je stejně jako dvb-c taky o šíření televizního obsahu, ale je to oproti dvb-c celkem novinka a ještě ne všechny televize sou na to připravený... ale jak už sem psal, televize de celkem mimo mě, takže moc nesleduju, jak to je v současný době s tunerama, spíš vim, že dvb-c je už skoro všude, na iptv sem se ještě moc nezaměřoval Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pardal Odesláno 23. února 2012 Sdílet Odesláno 23. února 2012 To: Slamb - dík za typ na jiného poskytovatel - jak jsem koukal na jejich stránky tak jsou pro mě zajímavější, jen doufám, že budu v jejich dosahu. To: IP: 89.176.141.166 Nezlob se na mě,ale tvůj názor sdílet nemohu, určitě máš osobní zkušenost s tím šidítkem za 1000,- ale já taky je to přímo tento model TP-Link Gigabit Ethernet Media Converter MC200CM, je použitý na prodloužení sítě mezi dvěma výrobnami cca. 300 m, pokud si pamatuji, jsou nainstalovaný cca. 5 měsíců a prozatím s nimi nebyl jediný problém, zřejmě jsi narazil na špatný kus! Je samozřejmě i zajímavé řešení mít profi převod někde ve sklepě a rozvod třeba UTP, ale optika je v tomto případě levnější na materiálu a nemluvím o průměru kabelu, který se bez problému protáhne v husím krku u rozvodu domovního telefonu UTPko ani koax tam nenarvu. A rád bych byl poučen o rozdílnosti dat TV a netu. Ty nuly jsou asi jinak šišatý , ne promiň, dělám si srandu jak jsem již psal, je to jen o názoru a způsobu využití. Osobně plánuju tři TV a comp ve kterém si občas tu televizi pustím jako kulisu při práci. Opravdu u mě doma větší počet TV nehrozí a deset už vůbec ne STB mě nijak neomezuje a navíc jak Slamb uvádí, tak někteří poskytovatelé je dávaj v rámci nabídky, takže náklady minimální. A jestli tahám po bytě koax a UTP, nebo jen UTP, je podstatný rozdíl!!! Na závěr mohu jen říci, že mi dva se na výběru technologie neshodneme, máme rozdílné potřeby!! Já tě koax neberu a když tak si u něj zůstaň na věky. Mně prostě nevyhovuje a tím to hasne důvody proč ne jsem tu již uvedl a tak to nebudu znova rozebírat. Ještě jednou chci poděkovat Slambovi - hlavně za ten testík rychlosti připojení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. února 2012 Sdílet Odesláno 24. února 2012 aktuálně platným ?No to uz asi ne kdyz je z roku 2006 Rok snad nemá na aktuální platnost vliv, ne? Třeba VOIP Softphone má svůj ceník tuším ještě starší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.