Přejít na obsah

aky kabel na zasuvka --> modem?


Návštěvník jairocon

Doporučené příspěvky

Návštěvník jairocon

Ahojte, je to byt kde sa prenajimaju izby - takze je potreba aby cely modem bol v chodbe - nie zamknuty v izbe kde je jeden najomnik (nanestastie UPC zasuvka bola zavedena do jednej izby nie do chodby). Samozrejme ethernet kabel by bol najnormalnejsie riesenie - no tu ide aj o to, aby bol pristup jednoducho k modemu (ked treba napr restart v case ked najomnik tej izby doma nie je - aby sa nemuseli napr. prehadzovat poistky na restart). Cize preto ten 10m koax co povedie z izby do chodby.

 

Viem, ze su tu fajnsmekri - co odporucaju to najlepsie a je to uplne fajn ale v tomto pripade - pocitia nejaky hmatatelny rozdiel v kvalite internetu v panelovom byte ak tam len dam najlacnejsi 10m koax v porovnani s tym drahsim?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na par metrech koaxu se opravdu nevyplati setrit, zvlast kdyz ho chces pouzit na propojeni modemu, kde se pouziva i zpetny kanal, ktery je mnohem nachyjnejsi na ruseni.

 

Proste zajdi do specializovane prodejny nech si tam odmotat presnou miru, radeji k ni jeste tak dva metry pridej, a k tomu si kup 2 sroubobaci F konektory (podle prumeru koaxu) , diky tomu pak ani nebudes muset do zdi vrtat tak velkou diru.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník

Co je pravdy na tom, že od zásuvky k modemu nemá být víc než 2m?

Tvrdil mi to kdysi fachman od UPC, který mi ukončil zásuvku hned za vchodovýma dveřma a modem nechal ležet uprostřed chodby na prodlužovačce (protože tam nenáme zásuvku). Když jsem chtěl nechat delší kábl mezi zásuvkou a modemem, že si ho dám až do pokoje, tak mi řekl, že to nelze, že by to nefungovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník spasen

Není to pravda, já mám modem umístěný ve vzdálenosti cca 13 m od bytové zásuvky UPC a kabel je ještě o něco delší. Při montáži modemu ED2 mně technik kabel bez jakýchkoliv poznámek položil s tím, že mně ještě nějaký metr kabelu přidal, pokud bych modem přemísťoval. V současné době mám již modem ED3 a vše funguje bez jakýchkoliv problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Vzdálenost modemu od zásuvky je jeden z nejrozšířenějších mýtů u kabelovky. Ve skutečnosti na té vzdálenosti prakticky nezáleží, protože jde zase jenom o koaxiální kabel a je vcelku jedno, jestli se roztáhne někde po chodbě domu nebo se roztáhne po bytě. Samotná zásuvka pak má funkci pouze pásmových propustí, jinak nic. A kabelový modem dokáže signál spolehlivě dopravit na vzdálenost několika set metrů a v opačným směru to řeší trasové zesilovače, příp. lze v extrémních případech doplnit nějakým lokálním zesilovačem se zpětným kanálem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...