Standa Odesláno 13. března 2012 Sdílet Odesláno 13. března 2012 Pokud tomu nerozumí, tak mu jako první příjde na mysl přendání modemu do druhého pokoje, já si doma radši v klidu natahal UTP kabely ... Modem u TV -> UTP do druhého pokoje k routeru -> UTP do dalšího pokoje k holce do 2 PC ... Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jairocon Odesláno 13. března 2012 Sdílet Odesláno 13. března 2012 Ahojte, je to byt kde sa prenajimaju izby - takze je potreba aby cely modem bol v chodbe - nie zamknuty v izbe kde je jeden najomnik (nanestastie UPC zasuvka bola zavedena do jednej izby nie do chodby). Samozrejme ethernet kabel by bol najnormalnejsie riesenie - no tu ide aj o to, aby bol pristup jednoducho k modemu (ked treba napr restart v case ked najomnik tej izby doma nie je - aby sa nemuseli napr. prehadzovat poistky na restart). Cize preto ten 10m koax co povedie z izby do chodby. Viem, ze su tu fajnsmekri - co odporucaju to najlepsie a je to uplne fajn ale v tomto pripade - pocitia nejaky hmatatelny rozdiel v kvalite internetu v panelovom byte ak tam len dam najlacnejsi 10m koax v porovnani s tym drahsim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 13. března 2012 Sdílet Odesláno 13. března 2012 Ten nejlacinější koaxiální kabel může mít špatné stínění, velký útlum apod. Následně pak může docházet k chybovosti .... Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 13. března 2012 Sdílet Odesláno 13. března 2012 Na par metrech koaxu se opravdu nevyplati setrit, zvlast kdyz ho chces pouzit na propojeni modemu, kde se pouziva i zpetny kanal, ktery je mnohem nachyjnejsi na ruseni. Proste zajdi do specializovane prodejny nech si tam odmotat presnou miru, radeji k ni jeste tak dva metry pridej, a k tomu si kup 2 sroubobaci F konektory (podle prumeru koaxu) , diky tomu pak ani nebudes muset do zdi vrtat tak velkou diru. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 2. dubna 2012 Sdílet Odesláno 2. dubna 2012 Co je pravdy na tom, že od zásuvky k modemu nemá být víc než 2m? Tvrdil mi to kdysi fachman od UPC, který mi ukončil zásuvku hned za vchodovýma dveřma a modem nechal ležet uprostřed chodby na prodlužovačce (protože tam nenáme zásuvku). Když jsem chtěl nechat delší kábl mezi zásuvkou a modemem, že si ho dám až do pokoje, tak mi řekl, že to nelze, že by to nefungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník spasen Odesláno 2. dubna 2012 Sdílet Odesláno 2. dubna 2012 Není to pravda, já mám modem umístěný ve vzdálenosti cca 13 m od bytové zásuvky UPC a kabel je ještě o něco delší. Při montáži modemu ED2 mně technik kabel bez jakýchkoliv poznámek položil s tím, že mně ještě nějaký metr kabelu přidal, pokud bych modem přemísťoval. V současné době mám již modem ED3 a vše funguje bez jakýchkoliv problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 2. dubna 2012 Sdílet Odesláno 2. dubna 2012 Drive se kratka vzdalenost mezi zasuvkou a modemem opravdu doporucovala, kvuly moznemu ruseni zpetneho kanalu, ktery je na to mnohem nachylnejsi, ale dneska uz se to moc nedodrzuje, asi proto ze s tim zas takove problemy nesjou. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kulombo Odesláno 2. dubna 2012 Sdílet Odesláno 2. dubna 2012 Jsou lokality, kde UPC technikům nařizuje, že koax nesmí být delší než 2 metry, důvod neznám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 2. dubna 2012 Sdílet Odesláno 2. dubna 2012 čím kratší kabel, tím menší možnost "zlomení, porušení stínění" a tím pádem rušení zpětného směru Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. dubna 2012 Sdílet Odesláno 3. dubna 2012 Vzdálenost modemu od zásuvky je jeden z nejrozšířenějších mýtů u kabelovky. Ve skutečnosti na té vzdálenosti prakticky nezáleží, protože jde zase jenom o koaxiální kabel a je vcelku jedno, jestli se roztáhne někde po chodbě domu nebo se roztáhne po bytě. Samotná zásuvka pak má funkci pouze pásmových propustí, jinak nic. A kabelový modem dokáže signál spolehlivě dopravit na vzdálenost několika set metrů a v opačným směru to řeší trasové zesilovače, příp. lze v extrémních případech doplnit nějakým lokálním zesilovačem se zpětným kanálem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.