Návštěvník kudrna Odesláno 15. března 2012 Sdílet Odesláno 15. března 2012 Ahoj. Již velice dlouhou dobu mám problémy s nedostupnosti k internetu. Vlastím Wi-fi router D-Link DIR-300. Jedná se o to, že i několikrát za den dochází k výpadkům, kdy vždy musím buď restartovat router (DIR-300) nebo v něm provést "DHCP" renew. V tomto okamžiku (kdy je internet nedostupný) mohu zaslat ping z PC na DNS i GW ale na DHCP server nikoli. Internet je nedostupný jak z PC kterým mám připojená přes LAN k DIR-300 tak je nedostupný na mém NB který se připojuje přes Wi-fi k také k DIR-300 routeru. Výpadky souvisí (dle logu z D-linku) zřejmě se změnou kterou si zřejmě vyžádá DHCP server přesto že ještě nevyprší limit pro přidělení nové IP. Z UPC mi přišla odvověď "jak jinak" že u nich je vše v pořádku. Budu rád za nějakou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 15. března 2012 Sdílet Odesláno 15. března 2012 Podobny problem se tu resil i nekterymy routery Asus. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník kudrna Odesláno 16. března 2012 Sdílet Odesláno 16. března 2012 Vím o tom pročítal sem snad vše co se tady napsalo. Ale nikde sem nenarazil na stejný problém s D-linky. Jaký wi-fi router má koupit (stačí mi základní typ) můžete mi nějaký levný s kterým už nebudu mít tento problém. Doporučte prosím ? Díky předem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. března 2012 Sdílet Odesláno 16. března 2012 TP-LINK TL-WR1043ND Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 17. března 2012 Sdílet Odesláno 17. března 2012 Nez budes kupovat novy router, tak se na ten problem zkus preptat jeste na tomto foru, treba ti nekdo poradi: http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=17 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.