Přejít na obsah

120Mb v Plzni


Návštěvník KUFI

Doporučené příspěvky

Návštěvník KUFI

Zdravim. Nikde jsem tu nenasel vlakno jak plzenakum jede 120tka, tak sem muzete napsat svy postrehy. Ja jsem pred 2 dnama presel na balicek Komfort+ z predchoziho Standardu (25Mb) a po nutnym upgradu sitovky, ktera nezvladala vic jak 100Mb, dosahuju na stolnim PC kolem 85-100Mb (speedtest.net). V realu se pak rychlost stahovani pohybuje mezi 10-12,7MB. Zajimavy je, ze pres integrovanou sitovku na desce to stahuje o 1MB rychlejs nez pres sitovku v PCI slotu. V pripade pripojeni pres notebook mi to pak hazi rychlost 100-115Mb. Asi za ten rozdil muzou uz dlouho nepreinstalovany wokna. Jinak upload se stabilne drzi lehce pod 11Mb v obou pripadech. Lokalita Bolevec.

 

test9emuht.jpg

 

185179040336ixp.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník KUFI

Tak koukam, ze jsem asi jedinej plzenak se 120Mb :)

Ted nam zprovoznily v baraku zasuvku od Pilsfree http://www.pilsfree.net/ Ihned se muzu pripojit 100Mb za 300,- mesicne. Sice je to lakavy, ale ja mam tenhle net uz od dob Karnevalu a za celou dobu nebyl duvod ho menit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že máš sníženou rychlost, že sis vybral server Linz.

Zkus server UPC - Brno.

 

Když stahuješ 1 soubor a to z YT je pravděpodobnost, že té nejvyšší rychlosti nemusíš dosáhnout.

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník KUFI

Vim ze to Brno doporucuje UPC jako test server. Ale me to na nej dava kolem 70Mb. Plzen mi dava jeste min - 50-60. Ten Linz nejvic odpovida realite. A nejenom me, co sem se tu tak docet.

 

Ja ani necekam, ze by to kdy stahovalo tech 15MB/s (coz odpovida 120Mb). Sam technik UPC me pri predavani modemu upozornil, ze realne se ta rychlost drzi pod 100Mb a tech 120 mi to nikdy nepojede.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k tomu už je škoda se vyjadřovat... ať zhyne veškerá blbost (hlavně na internetu, kde se šíří až moc rychle) a na světě zavládne pravda a láska... :roll: ale přesto...

Ja ani necekam, ze by to kdy stahovalo tech 15MB/s (coz odpovida 120Mb). Sam technik UPC me pri predavani modemu upozornil, ze realne se ta rychlost drzi pod 100Mb a tech 120 mi to nikdy nepojede.. :)

můžeš mi teda vysvětlit, z jakýho důvodu by se to menovalo FiberPower 120 a mělo to udávaný rychlosti 120 Mb/s na stahování a 10 Mb/s na odesílání? :shock: a teď nemyslim žádnej marketing a jiný podobný kecy, tady de o přesný a měřitelný údaje... a rovnou mi vysvětli, jak je možný, že doma mi jel FiberPower 120 vždycky 120+/10+, pokud zrovna nebyl nějakej výpadek a v úvahu beru jenom servery, který takovou rychlost sou schopný dodat bez ohledu na počet stahovanejch a odesílanejch souborů...

 

a k tomu technikovi - stejně jako je v upc spousta dobrejch a zkušenejch zaměstnanců, tak je tam minimálně stejnej podíl úplnejch, víš čeho... a to platí i o technicích, holt si vyfasoval nějakej slabší kousek, co je rád, že aspoň zapojí kabely... je třeba se řídit zdravym rozumem a ne slepě věřit každýmu, kdo přinese papíry s logem upc... to, cos napsal, mi prostě smysl nedává...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Konecne se ozval nejakej 120itkar :) I kdyz asi ne zrovna Plzenak(?)

 

můžeš mi teda vysvětlit, z jakýho důvodu by se to menovalo FiberPower 120 a mělo to udávaný rychlosti 120 Mb/s na stahování a 10 Mb/s na odesílání?

 

Ano milerad - protoze to je maximalni rychlost, ktery je mozny dosahnout :idea: A jelikoz UPC odjakziva garantuje 66% rychlosti tak by to nemelo padnout pod 79,2.

Jeste bys mel napsat, kolik ti to STABILNE stahuje. Pokud to beres podle meraku na strankach UPC, tak..:lol: Podle nich mam od 20Mb po 600Mb. Viz napr. zminovanej merak UPC up26ld1k.jpg

 

a rovnou mi vysvětli, jak je možný, že doma mi jel FiberPower 120 vždycky 120+/10+

 

Ty mas holt to stesti, ze jses jeden z tech kterym to jede na max. Coz muze ovlivnovnit hned nekolik faktoru - rozvody v baraku, zasvineny Win, scheiße sitovka... Jak jsem psal, na notasu mi to jede rychlejs o nejakych 10-20Mb. Uvidim az upgradnu compa, coz bude za 2 mesice az vyjde Diablo 3 :twisted: Pak uvidime jak to pojede na cistych Win7 s jinym sitovym adapterem. Momentalne to drtim na minimalne rok nereinstalovanych WinXP.

 

a k tomu technikovi

 

k tomu technikovi jenom tolik, ze mi mezi dverma vrazil do ruky modem a vzal si starou Motorolu (samoinstalace). Jenom jsem se stihnul optat, jak asi ta 120ka jede v realu (spravne jsem tusil, ze 120 rock solid nehrozi). A on mi rek to co jsem napsal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, ale přimlouvám se i za Slamba.

Mě to stále jede 120Mbits, tu máš můj aktuální:

http://www.speedtest.net/result/1868695332.png

http://www.speedtest.net/result/1868697262.png

 

Někde na fóru najdeš i můj starší se stejnou rychlostí je tam i network speed při stahování, že to dosáhnu i z jiného serveru než UPC.

Až budu stahovat tak ti to jsem prdnu, ale jak říkám nejsem z Plzně, ale z Prahy. ;)

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník KUFI

Prosimvas napiste co mate za sitovej adapter, docela by me to zajimalo. Ja v cely Plzni nebyl schopnej sehnat skladem adapter do PCI-E slotu (nad 100Mb se doporucuje) a cekat pres vikend do dalsiho tejdne nez prijde z nejakyho e-shopu se mi taky nechtelo. Tak jsem vzal z nouze co zrovna bylo na pultu, jeste do staryho PCI slotu. Defakto to nejlevnejsi co se da sehnat - gigabitovou TP-LINK TG-3269 http://www.axes.cz/cenik/7581-l-3269 Ma mit na sobe chipset od Realteku 8169SC.

Kupoval jsem ji ale uplne zbytecne, protoze jsem pri testovani zjistil, ze pres integrovanou sitovku na desce to jede o neco rychlejs. A na desce je taktez Realtek, ale 8111B. Tim se mi potvrzuje, ze pri tak rychlym netu dost zalezi i na rozhrani pres ktery pritejkaji data z utrob internetu.

 

Jinak moje 2 mereni na Brno:

 

http://www.speedtest.net/result/1868962188.png

http://www.speedtest.net/result/1868963333.png

 

A ten samej net, ale tentokrat z notebooku:

 

http://www.speedtest.net/result/1868971040.png

http://www.speedtest.net/result/1868973038.png

 

V NB je gigovej adapter Broadcom Netlink. Ale jakej chipset, nebo model, to se mi nikde zjistit nepodarilo. A cerstvy Win7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- protoze to je maximalni rychlost, ktery je mozny dosahnout

- A jelikoz UPC odjakziva garantuje 66% rychlosti tak by to nemelo padnout pod 79,2.

- Jeste bys mel napsat, kolik ti to STABILNE stahuje.

- Momentalne to drtim na minimalne rok nereinstalovanych WinXP.

- spravne jsem tusil, ze 120 rock solid nehrozi

- napiste co mate za sitovej adapter

- to teda je, každej server 120 Mb/s nezvládne

- jak může někdo garantovat jakoukoliv rychlost internetu? to si myslíš, že upc spravuje internet úplně po celym světě a může nějakou rychlost zaručit? třeba že v evropě nejmíň 80%, v americe nejmíň 60%, v africe 20%? :lol: já se celou dobu bavil o rychlosti, který je možný na danym serveru dosáhnout...

- stabilně to jelo 125/11, ale obvykle sem měřil maximálně hodinovej přenos...

- v tom případě vůbec nechápu, jak můžeš objektivně měřit rychlost nebo si jenom myslet, že měříš rychlost objektivně :shock:

- na nějakejch zasviněnejch xpčkách opravdu ne :roll:

- nevim, proč řešíš síťovej adaptér, když máš řešit úplně jiný věci :roll: jakákoliv funkční integrovaná gigabitová síťovka na 120 Mb/s naprosto stačí...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...