Přejít na obsah

Novinky a zmeny v slovenskom UPC Digital

Doporučené příspěvky

Návštěvník MarioAL

UPC nerobí (zbytočný) upscaling. Vysielajú obraz tak, ako ho dostanú. Orange na druhej strane niektoré SD stanice zoberie a rozhoduje obraz na 1080i. Robiť niečo také nemá zmysel a označovať to za HD vysielanie je zavádzajúce.

Návštěvník black13

Jedna zaujimavost: stanica Discovery Travel & Living predvcerom zmizla z rastra a dnes sa vratila spat - je sice bez epg, ale je to zvlastne, vzhladom na to, ze mala ukoncit vysielanie... (alebo to upc vysiela zo zaznamu? :D:D:D )

Návštěvník Lucio9999
UPC nerobí (zbytočný) upscaling. Vysielajú obraz tak, ako ho dostanú. Orange na druhej strane niektoré SD stanice zoberie a rozhoduje obraz na 1080i. Robiť niečo také nemá zmysel a označovať to za HD vysielanie je zavádzajúce.

ale zasa,aj ked upscaling,tak vzdy je tá kvalita omnoho lepšia ako SD verzia toho ktoreho kanalu,aj ked oznacenie HD je klamstvom(okrem skutocneho HD,ktoré nase stanice vysielajú iba občas).

upscalovaná verzia ma vyšsiu kvalitu obrazu hlavne u lacných televítorov, pretoźe nemusia nić prepočítavať. Neplatí to ale u programu STV1HD, ktorý ma vyložene zlý upscale. Pozri si reláciu 5 proti 5 o 18:30 a uvidíš , že STV1HD má síce ostrejší obraz, ale je vňom drobna pixelizácia, ktorá v SD verzii nie je.

Návštěvník Lucio9999

no ano, STV1 hd má obcas dost zly obraz pri HD verzii,Zoči voči, Odpískané...a podobné relácie som videl,a strašné.

Ale nejako nesúhlasim,že upscaling vseobecne je kvalitnejsí na lacnych tv. Mám dost drahý Led Sony,a Markiza HD a JOJ HD sú omnoho kvalitnejšie ako ich SD verzie,aj ked tie HD su iba upscaling!

Upscale nie je len prepočítanie formátu obrazu do HD, ale aj úprava ďaších parametrov ako je ostrosť hrán....... Je to vec použtitej technológie a jej nastavenia. Vśledkom môže byť kvaltnejší ale aj horší obraz.

• po 2 týdnech...
Návštěvník cumik

Prave som nasiel odkaz na ceskom upc co idu pridavat nove do digitalnej kablovky: http://www.upc.cz/o-upc/novehd/

budu mat okrem AXN HD, uz aj Eurosport 2 v HD, dokonca v Supreme v tom najvyssom balicku budu mat Hustler HD/3D, datum este upresnia.

slovenske upc permanentne zaspava dobu, tento rok este nic poriadne nezaradili, velmi slabu ponuku maju. Vyradili NovaSport nechutna vec pre zakaznikov, ceny balikov pozdvihali a to je tak vsetko.

slovensky raster ma velmi vela zbytocnosti, odpad by mali povyhadzovat. slovenske upc ma set top box handan 5000 zdarma, ten HD nezvladne.

ked zakaznik chce pozerat HD co ja uz pokladam HD za standart, tak sa to uz dost predrazi a CA modul nie kazdy potrebuje, pri nahravani je to zbytocnost a HD-DVR box uz na 3 mesiace zdarma nedavaju. takto to daju za 20eur mesacne, ked si to porovnam s Telekomom na optike tak za 20eur mesacne mam iny level sluzby.

tam kde ja byvam mam 5 providerov na vyber , si vsetci skacu do vlasov a mozem jednoznacne napisat ze UPC z tych vsetkych konkurencnych poskytovatelov vychadza najhorsie. Za vela penazi malo muziky. Prekopat by mali komplet celu ponuku a hlavne zredukovat tie nezmyselne Handany od obycajneho cez HD az po DVR su to lacne shity za ktore pytaju nehorazne peniaze, HD-DVR box je lepsi ale je drahy, rozhranie HD-DVR boxu je smiesne, reakcie pomale.

• po 2 týdnech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...