Přejít na obsah

Cisco EPC3925 a padání připojení při win vista

Doporučené příspěvky

Návštěvník MIke8748

Přešel jsem na tarif komfort, 60mbit. k domu jsem dostal wifi modem Cisco EPC3925. když pominu nedostatky jako slabej signál (15 metrů od modemu pres wifi nevytáhnu víc jak 25mbit) tak mam další problém.

k modemu je připojen druhý wifi router, přes kabel, na tento router 2 notebooky s win7, wifi N. vše funguje dobře. problém nastane když se zapne další notebook, s win vista, wifi B/G only a pokusí se připojit na modem. v tu chvíli se modem zblázní, všechny PC i druh router to odpojí a trvá několik minut, než zase naběhne.

jelikož notebook s vista/wifi G je jediné zařízeni co se připojuje na modem přímo, tak by rozdíly wifi standardů vadit neměly.

nemá někdo nápad proč to pada?

(edit: všechny PC mají nastaveno DHCP, takže ke konfliktu IP adres by docházet nemělo)

dále, ten modem sice umí wifi N (150mbit), ale v administraci modemu o tom nic neni. jediné co se toho týká je zapnutí širokého pásma 40mhz, aby N mohlo fungovat.

modem je možné přepnout mezi auto, wifi B, wifi B/G.... něco jako možnost povolit pouze N tam není.

edit: ještě mě napadá... v modemu není neco jako log událostí, kde by se dalo vyčíst co se dějě? sice jsem našel položku Local log, ale je to prázdné

k čemu další router, když máš wifi modem? :shock:

seš si jistej, že 802.11n neni nikde vidět? gallery/image.php?album_id=21&image_id=240&view=no_count

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Návštěvník

Přesně, nesmysl je "router za routerem", pokud člověk potřebuje zvětšit dosah WiFi od hlavního routeru, tak se to řeší AP v režimu bridge.

Nastavení hlavního routeru na šířku 20MHz by mělo automaticky shodit N a nechat jenom G (b/g).

Návštěvník MIke8748

to jak funguje ten druhej router je v tuhle chvíli uplně jedno.

Nastavení hlavního routeru na šířku 20MHz by mělo automaticky shodit N a nechat jenom G (b/g).

ja chci přesný opak, tedy POUZE N

seš si jistej, že 802.11n neni nikde vidět?

já měl na mysli spíš nastavení v Wireless / Basic settings, pole Network mode

Návštěvník
jelikož notebook s vista/wifi G je jediné zařízeni co se připojuje na modem přímo, tak by rozdíly wifi standardů vadit neměly.

ja chci přesný opak, tedy POUZE N

Z toho nic nebude, v momentě kdy bude jenom N, tak se ti notebook s G nepřipojí.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...