Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Aha, tak to jsem zase spatne cetl, to bude neco jineho, asi to souvisi s naladeni downstream kanalu,

ta signalizace podle pripojene sitove karty patri k jine kontrolce.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Dobrý den,

mám od UPC Cisco EPC3925. Snažím se zpřístupnit přes internet některé služby z NAS serveru Synology. Nedaří se mi to. Procházel jsem nastavením NASU i routeru a připadá mi, že všechna nutná nastavení jsou správně (NAS má statickou IP v rámci sítě, port forwarding je nastavený,...)

Podezření mám na to, že router mě z internetu do vnitřní sítě v první řadě ani nepustí. Zkoušel jsem různá nastavení firewallu routeru, ale nijak to nepomohlo.

Můžu poprosit o nějaké tipy, jak EPC3925 v tomhle ohledu správně nakonfigurovat? Napadá někoho nějaké úskalí, co by mohlo způsobovat problémy.

Odesláno

Zkoušel jsi na Synology spustit službu EZ-Internet? Mám DS213j a pomocí této utilitky se NAS "domluví" s modemem sám.

Po spuštění EZ-Internet a spárování NASu s modemem pouze odškrtneš služby které chceš zpřístupnit o poté dojde na modemu k přesměrování příslušných portů.

Lze samozřejmě všechno povolit i ručně.

Odesláno

Ahoj, díky za reakci - to jsem zkoušel - Synology v tom průvodci nastavením router našlo, vybral jsem příslušné služby. V nastavení routeru, např. v sekci forwardování portů po tom ale nebyla ani stopa. I přesto se ten průvodce v Synology tváří, že to je nastavené a že by spojení mělo fungovat. I v případě, že forwardování portů nastavím ručně (a např. mj. vypnu blokování anonymních requestů z internetu v sekci firewall routeru), se na ty služby zvenku stejně nedostanu. Mám podezření, že je stále něco špatně nastavené, nebo vůbec nenastavené, na straně routeru.

Odesláno

Zkusil bych ještě na modemu ten firewall zcela vypnout.

(ještě taková blbá otázka...máš ten NAS píchlej přímo do modemu?)

Odesláno

Tak vyřešeno - problém byl nakonec v špatném pravidle na straně Synology firewallu. Nicméně předávání portů jsem musel na Ciscu nastavit ručně - ten Synology wizard to nenastavil, i když se tvářil, že ano.

Každopádně díky za pomoc.

• po 3 týdnech...
Odesláno

zdravím,

som zákazníkom UPC a prenajímam si od nich router cisco epc3925. službu, ktorú mi poskytujú zaručuje 50mbit linku, čo je celkom fajn až na to že router sa mi každých 5 minút sám od seba reštartuje. Skúšal som ho dať do továrenského nastavenia no nepomohlo, už neviem čo s tým mám robiť :(

Odesláno

český upc má jenom 40 Mb/s, jestli seš ze slovenska, na to je kategorie vedle :cool:

každopádně co by s tim, reklamace :)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Nevíte co může způsobovat výpadky down/up stream kanálů? Obrázek na níže uvedeném odkazu. Je potřeba hard reset zařízení (někdy několikrát) a pak zase naskočí všech 8 down a 3 ze 4 upstream kanálů.

http://photo.uloziste.com/?fotka=d70533 ... 135&size=3

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague