Návštěvník Odesláno 8. prosince 2015 Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Asi měsíc mám internet od UPC s tímto routerem. Wifi je nestabilní a cca jednou za 5 minut na moment vypadne. Při běžném surfování se to dá přežít, max se nenačte stránka. Video nekdy hapruje, nekdy ne, ale taky se to dá přežit. Práce z domova přes VPN je ale v prdeli - při ztrátě spojení se VPN musí znova nahodit a po tuto dobu nemůžu pracovat s interníma aplikacema zamestnavatele. Přepnul jsem na míň obsazenej kanál. Hlasitost okolo 60, router 5m před sebou. Na UPC lince mi toho moc nerekli – ze packet loss / repair od nich k modemu je super (nemuzu komentovat), rychlost taky (mereno, to vypada ok 10+), ze dela Symantec vubec nejakej antivir slysel poprve (ponechme nez komentare). Prepnout na 5 GHz nemuzu, protoze concurrent Dual-band broadcast tento model nedava a mam doma dalsi PCs, ktery davaji jen 2.4 GHz. Televize je ok, nevypadava, takze problem bude asi fakt v modemu a wifi signalu. K tomu mi antivir (Symantec Endpoint Protection) tak jednou za 5 minut hlasi „Unsolicited incoming ERP reply detected, this is a kind of MAC spoofing that may consequently do harm to your computer“. Z bezneho pozorovani mam pocit, ze ma tato hlaska souvislost s vypadkem wifi pripojeni. Otázka je, co s tim. Jedna varianta je kabel - tomu bych se chtel vyhnout, protoze bych to musel tahat kolem zdi a tak. Druha je koupit jinej router, na tom od UPC vypnout wifi / prenout na bridge a jet pres vlastni - tomu bych se chtel taky vyhnout, nechce se mi davat 2+K a stravit dalsich x dni studiem a konfiguraci. Treti je skusit fixnout soucasne wifi. Otázka je, jak? Díky za jakýkoliv nápad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 8. prosince 2015 Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 V každým případě bych jel nějakou dobu přes kabel, aby se vyloučila nebo potvrdila varianta, že problém je/není ve WiFi. Pak se dá řešit něco dalšího. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník computerboy Odesláno 8. prosince 2015 Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Myyo : A co výměna tohoto routeru za jiný? UPC většinou s tímto nemá problém, pokud rozumně odargumentuješ, že ti tento model nevyhovuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 8. prosince 2015 Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Asi měsíc mám internet od UPC s tímto routerem. Wifi je nestabilní a cca jednou za 5 minut na moment vypadne. Při běžném surfování se to dá přežít, max se nenačte stránka. Video nekdy hapruje, nekdy ne, ale taky se to dá přežit. Práce z domova přes VPN je ale v prdeli - při ztrátě spojení se VPN musí znova nahodit a po tuto dobu nemůžu pracovat s interníma aplikacema zamestnavatele. Přepnul jsem na míň obsazenej kanál. Hlasitost okolo 60, router 5m před sebou. Na UPC lince mi toho moc nerekli – ze packet loss / repair od nich k modemu je super (nemuzu komentovat), rychlost taky (mereno, to vypada ok 10+), ze dela Symantec vubec nejakej antivir slysel poprve (ponechme nez komentare). Prepnout na 5 GHz nemuzu, protoze concurrent Dual-band broadcast tento model nedava a mam doma dalsi PCs, ktery davaji jen 2.4 GHz. Televize je ok, nevypadava, takze problem bude asi fakt v modemu a wifi signalu. K tomu mi antivir (Symantec Endpoint Protection) tak jednou za 5 minut hlasi „Unsolicited incoming ERP reply detected, this is a kind of MAC spoofing that may consequently do harm to your computer“. Z bezneho pozorovani mam pocit, ze ma tato hlaska souvislost s vypadkem wifi pripojeni. Otázka je, co s tim. Jedna varianta je kabel - tomu bych se chtel vyhnout, protoze bych to musel tahat kolem zdi a tak. Druha je koupit jinej router, na tom od UPC vypnout wifi / prenout na bridge a jet pres vlastni - tomu bych se chtel taky vyhnout, nechce se mi davat 2+K a stravit dalsich x dni studiem a konfiguraci. Treti je skusit fixnout soucasne wifi. Otázka je, jak? Díky za jakýkoliv nápad. Zkuste nejdříve vypnout Symantec (když řeknete Norton, budou vědět spíše). Jestli to bude padat i bez něj, zkuste to spojení kabelem. A opravdu by neměl být problém si nechat modem vyměnit za jiný WiFi ED3. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotasek Odesláno 25. prosince 2015 Sdílet Odesláno 25. prosince 2015 Cau, prosim ma nekdkozkusenost , kolik se z necho dam max. vymacknout v modu router ?? myslim, ze kdyz jsem mel 120 tak to bylo bez problemu, ale co mi ji zvedli na 200 tak to chodi jen kolem 100 ??? pritom upload ok 20. dekuji za odpoved Citovat Super 500 Mb/s - Komfort Compal bilý brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PV Odesláno 25. prosince 2015 Sdílet Odesláno 25. prosince 2015 Ahoj, dá se nastavit na Ciscu 3925 tzv. rodičovská kontrola, denní doby přístupu k internetu? Ale tak, aby se nemusel vytvářet uživatel? Vím, že se to dá řešit, že si vytvořím uživatele s heslem a jemu přiřadím čas kdy má být internet vypnutý nebo zapnutý. Pak ale pokaždý když se restartuje router objeví se otravná přihlašovací tabulka, kde musím vyplnit zmiňovaného uživatele a heslo. Ptám se jestli se dá nastavit omezení denní doby do internetu všeobecně a to bez vytváření uživatelů a hesel..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 25. prosince 2015 Sdílet Odesláno 25. prosince 2015 Cau, prosim ma nekdkozkusenost , kolik se z necho dam max. vymacknout v modu router ?? myslim, ze kdyz jsem mel 120 tak to bylo bez problemu, ale co mi ji zvedli na 200 tak to chodi jen kolem 100 ??? pritom upload ok 20. dekuji za odpoved tenhle nic víc než kolem těch 120 s natem nedá Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 25. prosince 2015 Sdílet Odesláno 25. prosince 2015 Da maximalne 160 Mbit, pokud to ted jede pomaleji tak bude problem jinde. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 3. ledna 2016 Sdílet Odesláno 3. ledna 2016 Ahoj, zkoušel jste někdo nastavovat Guest Network v menu Wireless? Myslel jsem, že to nastavím jako wifi pro návštěvy, ale nějak se mi nedaří, sice nastavím na Enable, ale wifi nevidím. Citovat 500 Mb/s - Klasik modem Compal, VTV Box, CA Modul Plzeň Bolevec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snah Odesláno 10. ledna 2016 Sdílet Odesláno 10. ledna 2016 Ahoj,zkoušel jste někdo nastavovat Guest Network v menu Wireless? Myslel jsem, že to nastavím jako wifi pro návštěvy, ale nějak se mi nedaří, sice nastavím na Enable, ale wifi nevidím. Mám stejný problém. Tipuji to na konflikt s jejich Wi-free. Dal bych za to krk, že tato položka (Guest Network) tam do zapnutí Wi-free u mě na modemu nebyla. Navíc se po restartu modemu samo u Hostovské sítě zrušilo Enabled. Schválně jsem požádal o zrušení Wi-free, tak uvidím, jestli tato položka pak začne fungovat nebo úplně zmizí. Citovat Super - Základní Compal CH7465, CA modul Zlín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.