Návštěvník jimenez Odesláno 30. dubna 2012 Sdílet Odesláno 30. dubna 2012 Potřeboval bych poradit od někoho znalého věci. Zřídil jsem si UPC internet a zakoupil modem cisco EPC 3925 a mám problém s wifi. Problém je v tom, že wifi jakoby funguje a přístroje ( NTB, telefon, TV, medialní přehrávač ) se k ní připojí, ale jakoby tudy netekla data nebo byla nějak rušená. Připojení je prostě nestabilní, hrozně pomalé ( jsem někde na úrovni mobilního internetu ). Zkoušel jsem měřit stabilitu na pingtest. net a vyhodilo mi to very poor net (písmeno F - odezva bylo něco kolem 400ms!!!) Pátral jsem zde na foru ale tento problém jsem nenašel. Jinak bezdrátově se připojuji především na NTB s W7Pro, NTB je Dell Vostro 3750 s n kovou kartou, čili po hardwarové i softwarové stránce by mělo být vše v pořádku, internet je FIBER 60. Je to chyba modemu jako takového nebo nastavení? Mám nastavené zabezpečení WPA2, svůj název sítě a heslo jinak jsem v modemu snad nic neměnil. Netuší někdo čím by to mohlo být? Prosím o polopatickou odpověď protože tohle opravdu není můj šálek kávy. Ještě bych se chtěl zeptat jestli by nebylo možné za tento modem dát nějaký výkonnější router a modem od upc použít pouze jako průchodce signálu ( myslím, že jde o mod bridge jak jsem se zde dočetl ). Jde mi o to aby IP adresy v domácí síti přiřazovalo jenom jedno zařízení a to případně ten nový router. Předem moc děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 30. dubna 2012 Sdílet Odesláno 30. dubna 2012 vyzkoušej to po káblu a taky koukni na hodnoty Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jimenez Odesláno 1. května 2012 Sdílet Odesláno 1. května 2012 Děkuji za odpověď. Přes kabel není problém, tam to jede bez problémů, problém je pouze u wifi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 1. května 2012 Sdílet Odesláno 1. května 2012 tak si do notebooku stáhni inssider a koukni na okolní sítě, možná dost rušej tu tvoji, pak vybereš kanály, který sou volný... jestli máš jenom Nkový zařízení, tak si v modemu nastav režim N only a šířku kanálu 40 MHz, někde to tam najdeš... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jimenez Odesláno 1. května 2012 Sdílet Odesláno 1. května 2012 Děkuji za odpověď. Program jsem tedy stáhl a zjistil, že moje síť používá kanál který používají další 4 sítě. Změnil jsem tedy kanál na číslo 2 které nebylo obsazeno, ale nepomohlo, problém je stále stejný bez jakékoli změny. Jinak bohužel všechno na n-kovou síť nastavit nemohu, myslím, že multimediální přehrávač ho nezvládá ( umí jenom b/g ) a stejně bych to nenastavil protože v nastavení routeru u mě tato volba chybí. Nabízí pouze mixed, mixed B/G, only G, žádné only N tam opravdu nemám.Nějaký další nápad jak to umravnit? Přiznám se, jsem z toho už dost zoufalý, těšil jsem se na vychvalovanej, rychlej bezproblémovej net a zatím s UPC samé problémy ( Krom tohoto mi ze začátku modem jaksi zapomněli aktivovat čili po prvním připojení po nastěhování jsem čekal další 2 dny na zprovoznění, když jsem zapojil TV HD PVR byl mrtvej zdroj čili jsem opět čekal na příjezd technika atd, atd. ) Za každou radu budu moc rád a předem děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 1. května 2012 Sdílet Odesláno 1. května 2012 tak zkus ty zařízení připojovat postupně... nejdřív jedno -> vyzkoušej kvalitu přenosu - když budou problémy, odpoj ho a vyzkoušej jiný, když bude dobrý, připoj další atd. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jimenez Odesláno 1. května 2012 Sdílet Odesláno 1. května 2012 Děkuji za odpověď, ale příliš jí nerozumím. Jsem čerstvě nastěhovanej a zatím mám k síti přes wifi připojený pouze notebook, Smart TV a Smartphone ( k multimediálním přehrávačům a satelitu musím ještě pořídit wifi dongle - dosud byly připojeny kabelem ). Pokud zkusím na každém zařízení změřit rychlost a stabilitu sítě přes pingtest je to obdobné - strašné. U měření rychlosti jak přes speedtest tak přes stránky UPC dojde dost často k chybě a měření ani nedoběhne a vyskočí error. Jinak vždy začínám s notebookem a zatím se mi nepodařilo docílit ani na něm kvalitního spojení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 2. května 2012 Sdílet Odesláno 2. května 2012 tak zkus připojit jenom telefon a pak televizi, u notebooku vypni wifi a připoj ho po kabelu Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ritchi Odesláno 2. května 2012 Sdílet Odesláno 2. května 2012 Prehodil som si v routry na 13 kanal,ktory nikto nepouziva a radovo sa mi zvysila rychlost o niekolko MB.Niekedy mi inssider detekuje aj cez 30 ucastnikov a ani jeden nepuziva 13 kanal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 2. května 2012 Sdílet Odesláno 2. května 2012 Připojení přes Wi-Fi by měl každý uživatel brát jenom jako doplněk a ne se snažit takto připojit všechna zařízení, která lze jinak bezproblémů připojit kabelem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.