Návštěvník jimenez Odesláno 2. května 2012 Sdílet Odesláno 2. května 2012 Děkuji za reakce. Notebook mám kabelem připojený stále, odpojuji pouze k testování wifi protože ta je v tuto chvíli nepoužitelná. Na telefonu se mi nyní na pingtestu povedlo dosáhnout snad nejlepšího výsledku zatím. Telefon cca 1m od modemu a hodnoty: Ping 325ms, Jitter 40ms, Packet loss test failed. Přesně to píše toto: Packet loss is the percentage of data "packets" sent to a server that never arrive. For some reason this test failed to run which is why there is an asteriks next to your grade. Anglicky neumim, ale pochopil jsem, že test selhal. Jinak router mám v tuto chvíli na kanálu 2 který je tady v okolí také volný, ale výsledek je takový jaký je. Sám jsem zastánce kabelů před wifi ovšem v novém bytě nenohu tahat kabely a potřeboval bych to právě vyřešit přes wifi. Pokud to zprovozním tak NTB bude stejně při klasické práci připojen kabelem stejně jako stolní PC, ale kvůli ostatní technice potřebuji mít tu wifinu funkční, nehledě na to proč by to nemělo fungovat když to fungovat má. Děkuji moc za každý nápad. EDIT 17:05: Pro zajímavost jsem zkusil změnit kanál z kanálu 2 na kanál 13 a na tomto kanálu mobil ani notebook síť vůbec nevidí, jsem prostě mimo dosah této sítě. Pokud vrátím na kanál 2 wifi se rozběhne tak jako dosud. Opravdu už nevím co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 2. května 2012 Sdílet Odesláno 2. května 2012 Tady to vypada spis na nejaky problem s nastavenim routeru, zkus napsat jak to mas vsechno ponastavovane a treba na neco prijdeme, jinak ten 13. kanal se vetsinou moc nepouziva, protoze rada zarizeni ho casto nevidi. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jimenez Odesláno 2. května 2012 Sdílet Odesláno 2. května 2012 Děkuji za odpověď a snahu. Tak tedy: ADMINISTRATION Management - Connection Mode - DHCP MTU size - 0 Remote Management - Enable Management port - 8080 UPnP - Disable ostatní prázdné Reporting Email Alerts - Disable ostatní prázdné SETUP Quick Setup Wireless Network - Enable Wireless Security Mode - WPA2 - Personal Encryption - TKIP + AES jméno sítě a heslo samozřejmě zadáno Lan Setup Local IP Address - 192.168.1.1 Subnet Mask - 255.255.255.0 DHCP Server - Enable Starting IP address - 192.168.1.10 Maximum Number of DHCP Users - 119 Client Lease Time - 60 minutes NTP - Enable DDNS Disable WIRELESS Basic Settings Wireless Network - Enable Wireless Configuration - Manual Network mode - Mixed Radio Band - Enabled 2.4GHz Channel Width - Standard - 20 MHz Channel Standard Channel - 2 Wireless Network Name (SSID) - zadán název sítě BSSID - E8:40:F2:72:53:BD Broadcast SSID - zatrženo Wireless Security Wireless Security Mode- WPA2 - Personal Encryption - TKIP+AES Pre-Shared Key - zadáno Key Renewal - 120 seconds MAC Filter Disable Advanced Settings Transmission Rate - Auto CTS Protection Mode - Disable Beacon Interval - 100 DTIM Interval - 1 Fragmentation Threshold - 2346 RTS Threshol - 2347 WDS Settings prázdné QoS WMM Support - Enable No ACK - Disable SECURITY Firewall SPI Firewall Protection - Disable ostatní prázdné VPN Passthrough IPSec Passthrough - Enable PPTP Passthrough - Enable VPN Select Tunnel Entry - Tunnel list is EMPTY IPSec VPN Tunnel - Disable ostatní neaktivní ACCESS RESTRICTION IP Address filtering Všude samé nuly, nic neodfajfknuto MAC Address filtering Disable Basic Rules defaultní neaktivované, dále v této agendě to samé APPLICATIONS AND GAMING Všude ve všech agendách samé nuly akorát v agendě DMZ DMZ hosting - Disable STATUS Gateway Firmware Version - epc3925-ESIP-12-v302r125533-120315c_upc MAC Address - 18:59:33:93:79:12 Internet IP Address: 62.245.88.62 Subnet Mask - 255.255.255.0 Default Gateway - 62.245.88.1 DNS 1: 213.46,172,36 DNS 2: 213.46.172.37 DNS 3: 0.0.0.0 Local Network MAC Address - 18:59:33:93:79:15 Internet IP Address - 192.168.1.10 Subnet Mask - 255.255.255.0 DHCP Server - Enabled Starting IP Address - 192.168.1.10 End IP Address - 192.168.1.128 Wireless MAC Address - název sítě (E8:40:F2:72:53:BD) Mode - 802.11n 2,4MHz Channel Standard Channel - 2 Security TKIP+AES SSID Broadcast - Open Tak to je snad vše co jsem vyčetl. Pokud to k něčemu bude budu moc rád a předem děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 3. května 2012 Sdílet Odesláno 3. května 2012 Tak kdo mate stejny modem, tak to snim zkuste porovnat. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dandys74 Odesláno 3. května 2012 Sdílet Odesláno 3. května 2012 Tak kromě toho, že já to mám na 5GHz, 40MHz a googlovský DNS servry to máme stejný, takže v nastavení asi problém nebude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jimenez Odesláno 3. května 2012 Sdílet Odesláno 3. května 2012 Děkuji za odpověď. Kde tedy hledat chybu? Je to modemem jako takovým? Je to důvod k reklamaci? Za každou radu moc děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dandys74 Odesláno 3. května 2012 Sdílet Odesláno 3. května 2012 Tak tady už ti poradím jedině oblíbené: telefonát do KC a popř. reklamace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jimenez Odesláno 4. května 2012 Sdílet Odesláno 4. května 2012 Děkuju moc, doufal jsem že k tomuto nedojde. Zkoušel jsem si s tím ještě trochu hrát a přišel jsem na to, že pokud v nastavení Wirelless - Basic Settings změním hodnotu z Mixed na B/G mixed docílím sice pomalého ( 10 - 12 Mega na 60 Mega lince ), ale celkem stabilního připojení na notebooku přes wifi. Nebylo by tedy pro mě jednodušší a především rychlejší pořídit nějaký router za ten jejich modem který by byl kvalitnější, s lepším dosahem a byl i po vizuální stránce vzhlednější? Vzhledem k řešení bytu budu nucen modem (router) upevnit na zeď a jejich modem zrovna reprezentativní dojem nebudí. S tím, že bych jejich wifi modem použil pouze jako průchozí do routeru který by šířil i n-kovou wifi? Za každou radu nebo tip budu rád a předem děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 5. května 2012 Sdílet Odesláno 5. května 2012 Pokud je v routeru zadána šířka kanálu 20MHz, tak se nikdy nelze dostat na maximum, co N nabízí. Celkově si myslím, že ani nákup jiného routeru ten problém nevyřeší, protože tam pravděpodobně bude příliš zahlcené pásmo (vč. třeba skrytých SSID, o kterých nevíš) a jedinou nadějí zůstává volnější 5GHz pásmo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 5. května 2012 Sdílet Odesláno 5. května 2012 Souhlasim s Elnc, jeste bych zkusil experimentovat s pouzitim jednotlivych kanalu a vyzkouset na kterem to pojede nejlip a stejne tak se sirkou pasma. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.