Přejít na obsah
Zprávu přidal Ondra - Vodafone ,

Aktuální frekvenční přehled stanic a návody na naladění TV s CA modulem najdete v Centru péče.

Doporučené příspěvky

To jako myslíš mě ???? já nevím co to je dvbt v kabelové talevizi mám snad c tuner a tak proč bych mě koukat na t nebo t2 

před 3 minutami, Marek-26 napsal:

Já nevím, dát promo smyčku ve 4k nedává smysl. Zaplácne se tím jeden mux a ti, co mají 4k televizi a CA modul (naprostá minirota zákazníků), se na to párkrát podívají. Kdežto duplicity v SD využije mnohem větší množství zákazníků. Ti, co mají CA modul v TV bez podpory h.264, boxy bez HD atd. Dále v některých lokalitách se frekvence muxu s HD kanály kryje s frekvencí z vysílače a tak je lepší koukat na SD kanály atp.

Ještě bych pochopil zařadit plnohodnotný kanál ve 4K, ale z aktuální nabídky se nenabízí nic, co by za zařazení stálo (sledovanost 0,0...).

Plnej program ve 4k super.... samozřejmě to neosloví lidi co maj tv žárovka přes scart 😁

• 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7
  • Liberec

Honza333@ Smysl H265 je u pozemního DVB-T2, kde máš omezený počet dostupných frekvencí a musíš tedy programy našlapat do muxů co nejefektivněji (pokud by se část stávajícího TV pásma nevyčlenila pro LTE, tak věř tomu, že by nějaké DVB-T2 a H265 ještě dlouho nebylo na pořadu dne a vše by fungovalo v DVB-T a H262, resp. H264). U kabelovek a na satelitu se toto řešit nemusí, tam je místa relativně dost a jakákoliv změna, která sebou nese nutnost výměny koncových zařízení u diváků, je kontraproduktivní. Notabene za situace, že H265 nepřináší nic, kromě úspory místa a není tedy nijak kvalitativně lepší v tom smyslu, že by divák poznal rozdíl oproti H264.

A 4K je v současné době v ČR utopie, snad kromě jednoho programu žádný další v CZ lokalizaci neexistuje, takže to nemá smysl řešit.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
před 10 minutami, cvancara napsal:

No tak proc porad chces tu T2?

Sice ji nepotrebuji, ale byt by mohla. Takove zbožňuju.

To jako myslíš mě ???? já nevím co to je dvbt v kabelové talevizi mám snad c tuner a tak proč bych mě koukat na t nebo t2  já chci vykopat duplicity a 4k to chci já tak mě nevnucuj t na to nepotřebiju kabelovku to můžu z okna pověsit kus drátu a né platit kabel  jestli tomu špatně nerozumíš já dávám palec nahoru v kodeku h265 ale né ve formátu T2 v kabelové televizi

Upraveno uživatelem Honza333
  • 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Liberec
Návštěvník hrochada
před 17 minutami, Honza333 napsal:

jestli tomu špatně nerozumíš já dávám palec nahoru v kodeku h265 ale né ve formátu T2 v kabelové televizi

Doteď jsi nezdůvodnil, k čemu tam ten kodek H265 bude. Jakou to má výhodu? To ho jako zavedeme jen tak, ať si lidi vymění televize, nebo proč? (mimochodem TV bez H265 se prodávaly ještě v roce 2016, což není až tak dávno, takže nejen staré televize nemají H265)

A ještě jste zapoměli na analogové  tv vysílání, které v síti UPC také stále beží, proč asi? kvůli kompaktibilitě, aby klienti nemuseli nasraně a zbytečně vyhazovat svoje televizory a kupovat nové a neutekli tak jinam a ze stejneho duvodu nebude ani DVB-T2 ,ani DVB-C2 ,ani kodek H.265, prostě to aktuálně není k ničemu potřeba.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Při vyhození drátu z okna se chytne v HD akorát Česká televize, z komerčních stanic vůbec nic a v UHD už tuplem ne. Takže takový výkřik do tmy, že zruším kabel (kde je spousta programů v HD) a vezmu pozemák, kde je v HD 5 programů a zbytek v SD mazanicích, je úplně mimo...

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Návštěvník hrochada
Před hodinou, tomus napsal:

A ještě jste zapoměli na analogové  tv vysílání, které v síti UPC také stále beží

Nezapomněli, to tu raději nezmiňujeme. Někteří by nerozdejchali, že ne každý má novou TV a chce 4K vysílání...

Víš mě je uplně jedno jakou kdo má TV a co rozdejchývá a nerozdýchává já na UPC oceněju kvalitu, slušné datové toky ale jen jsem chtěl dát najevo že je dobré jít dál a chtěl bych jen třeba ochutnávku 4k ale  tady se furt vrtáme v tom co ty ostatní co nemaj 4k tv a co ty to nemaj T2 jestli jsem se někoho dotknul tak se omlouvám...…. Já mám prioritu v kvalitě a proto se nehodlám vrtat ve formátech analog nebo sd ještě jednou se omlouvám že bych chtěl jít trochu dál než tady furt dokola blábolit o těch co maj starý tv

• 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Liberec
Návštěvník hrochada

Jak už zde zmínil @Marek-26, české 4K kanály nejsou a zájem o ty zahraniční ve 4K je velmi nízký. Jít dál je určitě dobré, to však neznamená, že UPC odstřihne drtivou většinu zákazníků kvůli zavedení v DVB-C zbytečného H265, nebo DVB-C2. Je to zbytečné a prioritou UPC bude většina, ne pár lidí co chtějí 4K, ve kterém je stejně zatím málo obsahu.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...