Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Po zrychleni u UPC na 30Mbit/s pozoruji že můj notebook stahuje jen rychlostí max 16Mbit. Pevný počítač připojený kabelem k routeru Netgear WGR614 v7 stahuje deklarovanou rychlostí 30Mbit/s.Zkoušel jsem i dva jiné netbooky a oba jedou max těch 16 Mbit.

Přitom router má psanou maximální rychlost 56Mbit/s. Nevíte někdo v čem by mohl být problém?

Odesláno

jakej to je netgear, má wifi 802.11n? ostatní zařízení taky 802.11n?

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Podle tohodle: http://www.alza.cz/sitove-zarizeni-netg ... d85849.htm

to má :

Standardy: IEEE802.11b/g

Přenosová rychlost: až 54 Mbit/s

Modulace: OFDM s BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, DBPSK, DQPSK, CCK

Frekvence: 2,412 ~ 2,472 GHz (Evropa)

Anténa: 2 dBi

Viděl bych to, že to asi víc nevytáhneš, pásmo na 2,4GHz je místy přeplněný...

Odesláno

jo von to napsal... hm, s géčkem smolík :)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Slambe, myslím že na surfování Géčko stačí...na telefony taky, pokud chceš přes NTB stahovat naplno, tak jen po kabelu.

Pak je řešení v koupi jiného routeru, který už bude mít Nkovou Wi-Finu a GB porty.

Odesláno

Dobře,ale to g by mělo umět právě těch 54 Mbit.A navíc mě zarazila jedna věc.Všechny bezdrátové přenosy jedou opravdu jen rychlostí přesně 16Mbit. 2 MB :scratch:Notebooky jsem měl umístěné hned vedlou routeru.

Odesláno

G umí 54Mbps, ale je to součet rychlosti v obou směrech. Takže teoreticky down max. 27 a up totéž, prakticky si můžeš blahopřát, když se dostaneš někam na 20-22Mbps, při sebemenším zarušení pásma (což je běžná věc) rychlost rapidně klesá.

Odesláno

Aha.Tak díky za vysvětlení.Bydlím v paneláku a těch routerů je všude kolem plno :?

Odesláno

Ještě můžeš zkusit si pohrát s vysílacím kanálem, třeba se trefíš do nějakého relativně míň zarušeného.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague