Přejít na obsah

Pomalé VPN připojení

Návštěvník ondrajda

Doporučené příspěvky

Návštěvník ondrajda

Mám takový problém s připojením k firemní VPN přes UPC Fiber 60. Mám firemní notebook, se kterým se připojuji jak ve firmě tak i doma na firemní VPN, ale toto připojení je z domova hrozně pomalé - síťové disky se prakticky nenačítají, resp. se načtou tak po 30minutách, Outlook je schopen provozu po 20minutách. Náš IT ve firmě to neřeší, jelikož mi na veřejném internetu přes 2Mbps modem vše ukazoval a normálně vše naběhlo během několika desítek vteřin. Mám router TP-LINK TL-WR741ND, normálně internet běží (dle rychlost.cz) 50-60/6Mbps jak přes WiFi tak přes LAN. Nevíte někdo nějakou radu, co by to mohlo způsobovat? Četl jsem někde o ručním nastavení MTU na PC z důvodu nekorektním nastavení na straně UPC, ale to bez admin práv nejde (nelze zapsat do registru). Myslíte, že by to mohlo být tímto? Nebo máte nějaké jiné doporučení? Modem? Router? UPC?

Předem díky za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

V první fázi bych nechal připojení přímo, tj. z kabelového modemu do NB pomocí UTP a bez routeru. A pokud to nepomůže, tak zavolat na UPC a nechat si spojit jejich IT technika, ten snad bude vědět.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kleff

Jaký typ vpn používáš? Tu vestavěnou ve windows nebo nějaký externí program?

Trochu by to mohl být problém s DNS, dříve se mi stávalo, že po připojení k PTPP vpn v XP se nenastavil jako výchozí dns z vpn, takže nefungoval překlad vnitřních firemních názvů serverů na správné lokální IP.

Zkus otevřít příkazový řádek (cmd) a tam zadat příkaz ping a název nějakého firemního serveru.

Pak poznáš jestli funguje správně DNS.

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...