Přejít na obsah

Velký rozdíl v rychlostech po přechodu na 60 Mbps


Návštěvník forbidden

Doporučené příspěvky

Návštěvník forbidden

Tento můj problém jsem tu ještě nenašel, tak se zeptám. Měl jsem Fiber Power 32, přešel jsem na Fiber Power 60. Na původním tarifu jelo všechno jak mělo, rychlosti odpovídaly, po přechodu na nový se mi výrazně zpomalil download, jede jen tak 8-10 Mbps. Upload je v normě, těch 6 Mbps. Se změnou tarifu souvisela i změna modemu, stará dobrá Motorola za Cisco EPC3925. V nastavení modemu je všechno v pořádku, všech 8 kanálů má excelentní signál i odstup. Jediný test, který ukáže rychlosti 60/6 je speedtest.net, všechny ostatní tak těch 6-10/6. Tyto testy nepovažuju za směrodatné, protože rychlost downloadu je úplně mimo, poznám to všude, placený účet ulož.to, ftp.linux.cz, youtube, všude stahuju tak +- 500 kBps, což je na nic. Ještě ten den, kdy došlo ke změně tarifu a modemu, to jelo naprosto v pohodě 3-3,5 MBps. Po výměně je to tragédie. Lokální sítí to není, mám tu dva PC na Gb portech toho Cisca, mezi sebou kopírují soubory 90-100 MBps, takže síť je v pohodě.

Už si nevím rady, volal jsem na podporu, je ale zajímá jen speedtest.net, mám dojem, že na něj mají nějakou prioritu. Pominu pitomý rady, jako optimalizace registrů atd... Prostě podpora na nic. Napsal jsem ještě mail, tak uvidíme, za této situace se to opravdu nedá a radši dám výpoveď, pokud to nespraví.

Nemá někdo podobný zkušenosti? Zajímaly by mě i názory na metodiku testů speedtest.net.

 

P.S. zkoušel jsem i tento test: http://portal.dkm.cz/speed/index.html

a výsledky naprosto stejný, jako všude jinde, pokud je ten server opravdu v jejich síti, tak by to snad mělo být rychlý minimálně na něm.

 

Za všechny odpovědi díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník forbidden

Díky za radu, nicméně to kolísá 400-700 kBps, což opravdu není, co bych si představoval. Ale alespoň vím, čím se můžu u UPC ohánět.

Tak ještě jeden poznatek, divný je, že můžu stahovat třeba osm souborů zaráz, a všechny jedou stejně rychle jako jeden. Nechápu, co se změnilo, když dřív mi jel i jeden soubor plnou rychlostí netu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník yuri

Klasika. Plzen-Slovany od doby par dni pred velkou rosadou na 1. Maje zacalo UPC neco delat. Kolem 2.5. se skutecne rychlost vyskrabala na deklarovancyh 30 000/1500kbps.

 

Od te doby jede ale casto cely den net mezi ~5 000/90(!)kbps az ~14 000/130kbps - obrazky na webu se nacitaji treba 20s. Tez casto kolem 22h na dalku restartuji modem => jekekoli stahovani, skype hovor, atd. jde do haje :)

 

Zadny restartovani modemu samozrejme nepomaha.

 

Takovejhle dlouhodobej bordel nepomatuju, a to jsem na kabelu od rannych Karnevalovych dob. Kdyz nemam prostredky na poskytovani takovych rychlosti, tak to zkratka nenavysuju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník forbidden

Já dělal ještě nějaký testy a potvrdilo se mi, že jakékoliv jednotlivé spojení, po jakémkoliv protokolu, co jsem zkoušel to zařízne na +- 0,5 MBps. Dokonce i při připojení do VPNky a přenášení souborů klasicky ve Winech ze vzdáleného serveru. Měl jsem spuštěnej i WireShark a kolega mi koukal na analýzu paketů, potvrdil mi to. Ovšem těch spojení můžu otevřít klidně deset a dohromady mi to dá +- 5 MBps, což je mi na... Tím se vysvětluje i speedtest.net, určitě měří pomocí paralelních spojení, jako téměř jedinej ze všech speedtestů na netu.

Už mi došla trpělivost, tak jsem trval na technikovi, v pondělí se uvidí, tipuju modem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to samé si stěžuji ve vedlejším threadu viewtopic.php?f=7&t=3970&start=300 . Jenom Elnc ze mě dělá blbce.

Záleží to lokalitu od lokality. Mám připojení ve dvou lokalitách vzdálených od sebe 800m. Každá je na jiném CMTS.

 

V druhé lokalitě jede UPC 80 Mbps na plný kotel, u mě jede 60Mbps běžně kolem 10mbps i 6 jsem naměřil.

Speedtest.net při měření na serbver UPC ukazuje 55-60, ale realita je úplně jinde. I stahování z mirror.karenval.cz, což je server UPC běží u mě těch 6-10 Mbps, zatímco přes řeku na plný kotel.

 

UPC má evidentně na jejich speedtest.net server prioritu nebo je to routované mimo traffic shaper. Ten jejich test je prostě cinknutý.

 

Problém se začal projevovat postupně od 1.5. s tím, jak navyšovali ostatním rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

A to si myslíš, že v té druhé lokalitě (kde ti jede 80Mbps v pohodě) se rychlost pro další účastníky nenavyšovala? Samozřejmě se navyšovala úplně stejně, takže pokud by mělo platit tvoje stanovisko, že za problémy stojí právě změna rychlosti, tak by se to muselo vztahovat i na tu druhou lokalitu.

Každopádně můžeš službu reklamovat a pak se uvidí, kde je problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Elnc, přestaň už sem plácat ty svoje kraviny.

Je to jiná lokalita, CMTS tam dává na downstreamu 8 kanálů. V mé lokalitě má CMTS jenom 4 downstream kanály, takže poloviční kapacitu.

Tedy evidentní rozdíl.

Navíc ty lokality mohou mít zcela rozdílný počet účastníků.

V mé lokalitě byly problémy s rychlostí i před lety při zvyšování na 10 Mbps:

 

"Text požadavku:

Vážené dámy a pánové,

dne 9. 10. 2008 mi nainstalovali službu UPC 10M s deklarovanou rychlostí 10 Mbit/s. Bohužel, služba této rychlosti ani zdaleka nedosahuje - kolem 17 hodiny jsem naměřil kolem 512 kbit/s, nyní (20 hodin) naměřím cca 2Mbit/s.

Z tohoto důvodu chci odstoupit protože služba neodpovídá deklarovaným podmínkám.

"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník forbidden

Tak teď tu byl technik, vyměnil modem, koax, rozbočovače... Nic nepomohlo, stále jsem na +- 0,5 MBps. Tak jsem hned volal na tech. podporu a že prý s tím nemůžou nic dělat, leda poslat technika znovu. Tak jsem napsal přes formulář reklamaci, ale opravu nevím, jak toto vyřeší, pokud to dělají schválně. Nejspíš budou mlžit a mlžit a zapírat... Jsou to kurvy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...