Přejít na obsah

TechniSat TechniStar K1 - alternativní HD PVR Box

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kodl

Pravděpodobně disky s rozhraním USB 3.0 mají vyšší spotřebu a proto je TechniStar K1 "neutáhne".

Nepředpokládám, že by byl problém v datové kompatibilitě s USB 2.0.

Pokus s "Y" kabelem jsi zatím nedělal? Tím by se to ověřilo.

Problém je určitě ve spotřebě, o tom již není pochyb. Novější disky s rozhraním USB 3.0 už mají zkrátka odlišný hardware, na který 500 mA nestačí a kapacita disku už zde nehraje žádnou roli. Např. modelová řada WD My Passport Ultra 500 GB už má jiné vlastnosti i spotřebu než WD My Passport Essential 500 GB.

Pokus s Y kabelem se mi zrealizovat nepodařilo, ale ještě než oba disky vrátím zkusím pro zajímavost pokus s USB hubem, který má vlastní nápajení přes 5V adaptér.

Mezi aktuálně dostupnými disky na trhu by si podle mě všechny tyhle PVR přístoje nejlépe rozumněli s USB SSD disky. Nízká spotřeba, super rychlost, žádný problém s roztáčením mechanických částí. Jenže to je zase otázka peněz. SSD disk 500 GB je investice minimálně 10 tis. 1 TB i dvojnásobek. Tak snad za pár let :)

• po 3 týdnech...

Po sérii experimentů metodou pokus - omyl jsem nakonec přece jen zvítězil. Dal jsem na rady Kodla a po výše uvedených nezdarech s 2,5" USB 3.0 disky pořídil externí 3,5" disk WD My Book AV-TV 1TB. Tento multimediální disk funguje naprosto dokonale podle mých představ. Disk se zapíná i vypíná plně automaticky s Technisatem. Navíc se disk při nečinnosti delší jak cca 10 minut sám uspí do stand by režimu (disk se přestane točit a dioda na čelním panelu pomalu bliká).

Hlučnost je téměř nulová, ze vzdálenosti 2,5 metrů nejsem schopen narozíl od 2,5" disků WD My Passport a WD Elements registrovat, že disk běží. Nahrávání i přehrávaní funguje perfektně. Jedinou výhradu bych směřoval na intenzitu diody na čelním panelu. Při čtení z disku dioda navíc bliká, což je při sledování televize ve večerních hodinách docela rušivé. Vyřešil jsem přelepením diody černou fólií. K řadě Technistar tento disk jednoznačně doporučuji.

• po 3 týdnech...

Vzhledem k tomu, že z nabídky "přijímací zařízení" zmizela možnost pronájmu CA modulu (prodej byl zrušen už dříve), tak si už kabelové set-top-boxy TechniSat (a i jiné) nebudeme moci koupit, neb nám budou na dvě věci. I ti, co si hodlají zakoupit televizor s kabelovým tunerem, aby nemuseli mít po cestě "krabičku", tak i jim bude kabelový tuner v TV na dvě věci. Já jen doufám, že se jedná o nějaké nedopatření. Pokud nikoli, tak UPC konečně našla tu správnou cestu, jak se zbavit potencialních zákazníků. A samozřejmě i těch, co ještě jedou na stará zařízení a nechtějí ta nová (z různých důvodů). Těmto dosavadním zákazníkům vlastně jinou možnost, než udělat pápá UPC, ani nedávají.

• Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...