tomus Odesláno 7. srpna 2012 Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 OK, tak to je pak vporadku. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-56827 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mojmirus Odesláno 22. února 2013 Sdílet Odesláno 22. února 2013 To Kodl: Jelikoz zvazuji i tento typ predpokladam , ze ma vlastnosti obdobne jako 2 tunerovy ISIO, na ktere jsi odpovidal kladne - Lze v nahranem poradu udelat pri prehravani nejakou znacku ? (kdyz potrebuji porad prerusit , abych pak jednoduse skocil na misto te znacky a pokracoval) - Lze prehravat porad od zacatku ci pretacet i kdyz se stale jeste nahrava - myslim tentyz porad? - Lze v seznanu nahravek oznacit vice poradu a pak je najednou vymazat? - Jaka je rychlost pretaceni nahhravky ? (mam analogovy Panasnic HDD rekorder a ten pretaci uzasne rychle) - Lze pri nahravani nejakeho poradu mazat stare nahravky ? Navic me jeste zajima zda je mozne aby pri vypadku UPC bylo mozno neco naladit pres dvb-t ? Diky Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-61899 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 22. února 2013 Sdílet Odesláno 22. února 2013 ... je mozne aby pri vypadku UPC bylo mozno neco naladit pres dvb-t ? Má zařízení DVB-T tuner? Jestli ano, stačí do anténího vstupu zasunout kabel, po kterém přichází DVB-T signál a naladit. Je to hypotetické, protože samo UPC na stejném kabelu, kde pouští DVB-C, posílá i DVB-T i starý analog. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-61901 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kodl Odesláno 22. února 2013 Sdílet Odesláno 22. února 2013 Jelikoz zvazuji i tento typ ... Na všechny tvé otázky mám stejné odpovědi jako v případě TechniSat ISIO C. Pozor ale! Ty přístroje se neliší jen tím, že TechniStar má jeden tuner a ISIO dva. Aniž bych tě chtěl odrazovat od TechniStar, který i nadále považuji za dobrý přístroj v poměru cena/výkon, vezmi v úvahu následující: ISIO je vyšší třída. Má lepší a výkonnější elektroniku - obrazový výstup je hned na první pohled lepší. ISIO je multimediální, takže dokáže přehrát multimédia různých formátů - a to i ze sítě (nasdílené složky nebo DLNA). Bohužel ale, ISIO je celkem samozřejmě o dost dražší Navic me jeste zajima zda je mozne aby pri vypadku UPC bylo mozno neco naladit pres dvb-t ? Ani TechniStar ani ISIO nemají tuner DVB-T. Jsou to ryze kabelové set-top boxy. DVB-T ale naladíš na každém běžném televizoru, ne? Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-61915 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mojmirus Odesláno 22. února 2013 Sdílet Odesláno 22. února 2013 to: Kodl Na multimedia pouzivam xtreamer. Potrebuji jen nahradu za analogovy HDD rekorder Panasonic. A aby to melo podobne funkce , ktere by zvladla i pritekyne Nejvic me vsak zajima ten kvalitativni rozdil v obrazovem vystupu. Upresnim. Jaky je Tvuj subjektivni pohled na rozdil v prezentaci nahravky z HD kanalu mezi obema modely ? Budu na nem sledovat jen nahrane porady. Mam TV i DVB-C tunerem na sledovani TV. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-61917 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kodl Odesláno 22. února 2013 Sdílet Odesláno 22. února 2013 to: mojmirus V tom tvém konkrétním případě myslím dává smysl levnější TechniStar. Subjektivní pohled na rozdíl v prezentaci HD pořadu (beru obecně, protože je úplně jedno, jestli je to z živého HD vysílání nebo z HD nahrávky) se těžko popisuje. V případě ISIO můžeš nechat veškeré zpracování obrazu na tomto přístroji, který provede bezchybný deninterlacing a přepočítání rozlišení do vyššího (až 1080p) a tento "progressive" výstup ti pošle do televizoru, který ho pak, víceméně tupě, jen zobrazí. V případě TechniStar jsem zpočátku nechal jeho výchozí nastavení výstupu na 720p, takže jsem TechniStar nechal, ať se snaží a provádí deinterlacing a přepočítávání rozlišení. Obraz z HD (MPEG4 v 1080i) programů vypadal dobře. V případě programů v SD rozlišení mi ale připadalo, že pokud stejný program naladím v mé TV Sony (s DVB-C tunerem) bez použítí set-top boxu, tak je obraz subjektivně lepší. Ten televizor (KDL-32D3000), tehdy jeden z nejdražších 32 palcových, zvládal provádět s programy v SD rozlišení úplná kouzla, takže výsledek byl krásný (a pak že z hov.a bič neupleteš ). Deinterlacing, přepočet rozlišení a obecně odstranění vad, které mívá MPEG2, prostě televizor zvládal lépe. Taky ale porovnáváme zařízení za 30 tisíc Kč proti zařízení za 4,5 tisíce Kč. To mě tehdy dovedlo k tomu, že jsem přepnul rozlišení výstupu v TechniStar na "originál", takže TechniStar od té chvíle s obrazem prováděl jen minimum operací. O všechno se postaral až televizor. V této konfiguraci byl obraz výborný i u SD programů. Pokud tedy máš kvalitní televizor s výkonnou elektronikou, doporučuji otestovat přepnutí rozlišení výstupu v TechniStar na "originál". Můžeš tak získat lepší obraz. Pokud ti jde o HD pořady z TechniStar, tak tam jsem považoval obraz za dobrý v obou konfiguracích výstupu. Myslím, že v tom tvém případě skutečně klidně můžeš ušetřit a vzít TechniStar. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-61919 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mojmirus Odesláno 22. února 2013 Sdílet Odesláno 22. února 2013 Diky. Super. Prave objednavam. Snad nebudu vracet a bude spokojenost. Uz jsem vracel DVD a ted LG rekorder ... Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-61920 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mojmirus Odesláno 28. února 2013 Sdílet Odesláno 28. února 2013 to: Kodl Zdravim Te. Tak mam pristroj doma a uz jsem ho testoval. Zatim jsem spokojeny. Jen mam dva problemky a par nazoru. 1.Zkousel jsem to u dvou ext. hardisku A-data a Samsung. A-data je asi nejaky nespolehlivy , ale ten Samsung byl vzdy OK. U kazdeho se mi stalo, zatim 2x ze kdyz jsem, si vyvolal seznam nahravek tim zelenym tlacitkem, ze se pristroj jakoby resetnul - zacal zase nacitat CI modul. Myslel jsem ze je to treba tim ze by ve stand-by a disk se nestihl treba rychle roztocit. Stalo se to i pri zapnutem pristroji. Ted jsem to zkousel vicekrat , ale vypada to ze se spolu snad szili Nesetkal ses s podobnym problemem ? 2.Je pravda , ze si pamatuje posledni sledovanou pozici - to je fajn - ale neprisel jsem stejne jak udelat tu zalozku. Sleduju porad - dam pausu - stisknu OPT - vyjede seznam zalozek Start, Konec a tusim aktualni - ale nevim jak bych pridal to misto kde je to prave pozastaveno. Nejakou spravu zalozek jsem nasel pri editaci jednotlivych nahravek - ale to je desne nekomfortni. 3.Co se tyce pretaceni , je to tak desne odstupnovane - ze jsem byl razem na konci - na to je treba si zvyknout - je fakt dabelsky rychle 4.Co je ale uplne skoro nelogicke (uz me to zmatlo parkrat), ze to zelene tlacitko vyvolava seznam nahravek - je na nem symbol sipky s carkama, ale pri prehravani je to stopka. Mohli dat play na zelene tlacitko a na zlute stopku. To je jen takove prekvapeni pro me. 5. Kvalita obrazu neni fakt takova jako na me Philips TV - i nahravky jsem mene kvalitni , ale u TV je to naprosto nepouzitelne to nahravani, takze to nevadi. 6. Cemu rikas v nastaveni HDMI "original" ? tam jsou 2 neciselne volby Auto a Prirozene. 7 . Jo a co aktualizace firmware ? ( zatim jsem ho nepripojoval k siti ) - nektere znacky delaji firmy porad a porad tam opravuji chybky a casto prestane fungovat neco , co jiz fungovalo Jinak diky za tip. Myslim, ze ho vracet nebudu. Zavolam si na UPC pro novy CI modul s kartou. Na testovani jsem pouzival to co mam u PC jako ext. tuner - V obyvaku to casto "okupuje" pritelkyne , tak se koukam pri praci s pocitacem Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-62112 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kodl Odesláno 28. února 2013 Sdílet Odesláno 28. února 2013 1.Zkousel jsem to u dvou ext. hardisku A-data a Samsung. S připojeným WD Passport 320GB (formát FAT32) jsem žádné potíže nezaznamenal. S disky A-data a Samsung zkušenosti nemám. 2.Je pravda , ze si pamatuje posledni sledovanou pozici - to je fajn - ale neprisel jsem stejne jak udelat tu zalozku. Sleduju porad - dam pausu - stisknu OPT - vyjede seznam zalozek Start, Konec a tusim aktualni - ale nevim jak bych pridal to misto kde je to prave pozastaveno. Nejakou spravu zalozek jsem nasel pri editaci jednotlivych nahravek - ale to je desne nekomfortni. Možná je to tím, že máš nějakou starou verzi firmware. Pokud si dobře vzpomínám, pod OPT by měla být i volba "Nová záložka". 3.Co se tyce pretaceni , je to tak desne odstupnovane - ze jsem byl razem na konci - na to je treba si zvyknout - je fakt dabelsky rychle Na to, že pátý stupeň rychlosti je skok o 10 minut si člověk musí chvíli zvykat. 4.Co je ale uplne skoro nelogicke (uz me to zmatlo parkrat), ze to zelene tlacitko vyvolava seznam nahravek - je na nem symbol sipky s carkama, ale pri prehravani je to stopka. Mohli dat play na zelene tlacitko a na zlute stopku. To je jen takove prekvapeni pro me. Už si nepamatuji, jak to bylo na dálkovém ovládání u TechniStaru. Mám teď Digit ISIO. U něj lze vstoupit do seznamu nahrávek buď přes tlačítko "Stop" na dálkáči nebo tlačítkem NAV. 5. Kvalita obrazu neni fakt takova jako na me Philips TV - i nahravky jsem mene kvalitni , ale u TV je to naprosto nepouzitelne to nahravani, takze to nevadi. Zaznamenávaný je přímo příchozí "transport stream", takže kvalita nahrávky je přesně taková, jak to UPC pustí do kabelu. Druhá věc je kvalita zobrazení - to je jak jsem psal věcí kvality elektroniky. TechniStar je nejlevnější model a s dražším ISIO se srovnávat nemůže. Zkus ale přepnout HDMI výstup na "Přirozené", jak jsem předtím psal. Tvůj Philips si s tím zpracováním obrazu poradí pravděpodobně lépe. Také ti může pomoci, pokud si na své TV pohraješ s nastaveními pro ten daný HDMI vstup z TechniStaru. Např. v Sony a v Panasonicu lze zapnout něco jako "odstraňování vad MPEG", které bývá implicitně na HDMI vstupech vypnuté. Zapnuté bývá implicitně jen u virtuálního vstupu "TV". 6. Cemu rikas v nastaveni HDMI "original" ? tam jsou 2 neciselne volby Auto a Prirozene. Myslel jsem "Přirozené". 7 . Jo a co aktualizace firmware ? To co píšeš platí i u TechniSatu. Obzvláště satelitní verze přijímačů občas potká firmware, který by měl být označený jako betaverze. Naštěstí u kabelových verzí je TechniSat jakoby opatrnější, konzervativnější. Nejdříve si zkouší novou funkcionalitu na satelitních uživatelích a ji už prověřenou dává do "kabelových" firmwarů. Já patřím k odvážným, takže firmware aktualizuji Download: https://www.technisat.com/de_DE/TechniS ... 2125/#tab3 Jinak diky za tip. Není zač. Jsem rád že jsi, alespoň rámcově spokojený. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-62116 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mojmirus Odesláno 28. února 2013 Sdílet Odesláno 28. února 2013 Spokojen spise vice nez ramcove ... Firmware zkusim pres net. Jdu to zapojit a upgraduju to. Diky Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3343-technisat-technistar-k1-alternativn%C3%AD-hd-pvr-box/page/3/#findComment-62117 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.