Přejít na obsah

DVB-C špatný signál - koaxiál? kabelové vedení?


Návštěvník kinyo

Doporučené příspěvky

Návštěvník kinyo

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně koaxiálního kabelu. Právě jsme zrekonstruovali byt v paneláku s komplet novými rozvody elektřiny a sítěmi (internet, tv). Všechno funguje jak má až na jedno - TV. Přinesli jsme na byt s nadšením naší novou televizi (panasonic TX-P50GT30) a místo krásného obrazu nám vyrazila dech síla signálu - pouze nějakých 40% (20%).

Teď se trochu pokusím nastínit naši situaci. Nové rozvody jsou vymyšleny tak, že

máme „centrální“ místo v chodbě, kam je přivedena kabelovka od UPC. Z tohoto místa pak vede NOVÝ koaxiál v drážkách v panelu do každého pokoje.

Do ložnice je to cca 8m délky kabelu, který je zakončen TV zásuvkou. Na vedení kabelu jsou 4 pravoúhlé zlomy. SÍLA SIGNÁLU V LOŽNICI JE cca 40 %. Do obýváku je koaxiální kabel veden převážně v podhledu, na kabelu je pouze jeden pravoúhlý zlom a délka je nějakých 10 m. SÍLA SIGNÁLU cca 20 %. Pouze upřesním, že koaxiální kabel jsem asi zrovna nekoupil nejkvalitnější (20m – 250kč), koupil jsem ale ten silnější. Vedení koaxiálu ve drážkách v panelu je spolu s rozvody elektřiny.

Zkoušel jsem spojit TV koaxiálem na přímo ze zásuvky UPC v chodbě a síla signálu byla 100%, takže vylučuji, že by chyba byla na straně UPC. Smířil jsem se tedy s tím, že chyba je na našem NOVÉM vedení. Uznávám, že pro tok signálu není nejlepší mít koaxiál x-krát zahnutý do pravého úhlu, nechápu potom ale proč je v ložnici lepší signál než v obýváku.

 

Předem děkuji za každou radu, poznámku, návrh na zlepšení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kulombo

Předpokládám, že na zásuvce UPC je nějaký rozbočovač, zkuste to bez něj, a pak to ještě vyzkoušejte bez těch koncových zásuvek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kinyo

rozbočovat tam nenáme, že mám vždy zapojený jeden pokoj (prioritně obývák) a že bez těch koncovejch zásuvek to můžem zkusit..ale asi až dorazí elektrikář. Nejde mi do hlavy, že by to byl až tak nekvalitní koax, že by ztratil 60% signálu :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Elektrikář může dorazit maximálně k tomu, aby vysekal nějaké drážky, ale rozvody pro kabelovou TV by měl každopádně zkontrolovat a opravit anténář, ne-li rovnou někdo z kabelovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kinyo

Jak jsem již psal, v chodbě máme originální zásuvku od UPC. Do této zásuvky si napřímo zapojím koaxiální kabel, který vede v podhledu a dále v drážce ve zdi až do obýváku ke koncové zásuvce. Do této zásuvky v obýváku napojím spojovací koaxiál s televizí. Zásuvka od UPC je na 99% v pořádku, problém bude asi s novým vedením :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kinyo

Teď mě ještě napadlo, jestli by to nemohlo být tím, že za originál zásuvkou od UPC, je další "moje" zásuvka, která to brzdí. Zkoušel jsem totiž dát cca 6m koaxiál napřímo od zásuvky UPC do televize a kvalita signálu byla 100%, tak se mi nechce věřit, že by jedno ohnutí (na cestě do obýváku) sebralo nějakých 70% signálu. Nebo je to špatná úvaha?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvaha je to dobra, davat dalsi zasuvku za koncovou zasuvku UPC je nesmysl, protoze dalsi zasuvka zpusobi jen ztraty na vedeni a buh vi co to tam vlastne za tu zasuvku mate.

 

Ohybat koax to praveho uhlu by se nemelo, protoze se tim muze poskodit vnejsi opleteni a tim do kabelu pronikde ruseni, takze ohybat pokud mozno do oblouku, dalsi problem muze byt souvisle vedeni s el. kabely, ktere take zpusobuji ruseni,

ale ja to vidim na ty zasuvky.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kinyo

Dneska tedy zkusím napojit TV z nového koaxiálu ale bez koncové zásuvky. Uvidíme jestli to je tím. Budu doufat, že ano. Pokud by to tím nebylo, tak už nezbývá moc možností. Dám pak vědět, jak to dopadlo, ať se případně někdo jiný vyvaruje stejného problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...