xtonda Odesláno 14. června 2012 Sdílet Odesláno 14. června 2012 Mám starý drahý tarif 30/1,5 a aktuálně mám problém, že nejsem schopen si vyhradit půl dne čas na instalaci nového modemu. Trochu bych si polepšil (rychlostně i cenově) přechodem na Fiber Business 32 s rychlostí 32/3 Mbit/s. Netušil by někdo, zda mi toto pustí s ED 2 modemem, tj. bez návštěvy technika? Předpokládám, že ty rychlosti 60 a vyšší již vyžadují ED 3. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 14. června 2012 Sdílet Odesláno 14. června 2012 ED2 modemy sou schopný jet maximálně na 30/1 s nějakym drobnym přesahem, takže výměna bude nutná Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Pelikán Odesláno 14. června 2012 Sdílet Odesláno 14. června 2012 (upraveno) EuroDOCSIS 2.0 podporuje na downstreamu 55,62mbit a na upstreamu 30.72mbit. Výměna by neměla být nutná. Upraveno 14. června 2012 uživatelem Návštěvník Citovat 1000 Mb/s Jiná služba Komfort Vodafone Station, CA modul Pardubice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 14. června 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. června 2012 To chceš říct, že i starší tarif Fiber Business 15 (15/3) vyžadoval EuroDOCSIS 3? Podle info na wikipedii by EuroDOCSIS 2 měl zvládat na uploadu až 27 Mbit (a na downloadu 50), takže cokoliv do 50/27 by mělo jet na ED 2. Každopádně sem si zavolal na infolinku a tam se mi ženština snažila namluvit, že Fiber Business 32 se nově neaktivuje, že byl pouze určen pro migrace z Fiber Business 15 a na tom se zasekla, takže sem z ní ani nevyrazil, jestli by to čistě technicky jelo na ED 2 modemu. Proč to tedy mají v ceníku, sice jen v PDF, ne v nabídce na webu, ale stejně. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Pelikán Odesláno 14. června 2012 Sdílet Odesláno 14. června 2012 Jelo by to. Citovat 1000 Mb/s Jiná služba Komfort Vodafone Station, CA modul Pardubice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 14. června 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. června 2012 Tak sem si přes kontaktní formulář zadal požadavek na změnu tarifu na Fiber Business 32, sem zvědav co z nich vypadne. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 14. června 2012 Sdílet Odesláno 14. června 2012 To chceš říct, že i starší tarif Fiber Business 15 (15/3) vyžadoval EuroDOCSIS 3? Podle info na wikipedii by EuroDOCSIS 2 měl zvládat na uploadu až 27 Mbit (a na downloadu 50), takže cokoliv do 50/27 by mělo jet na ED 2. přesně to chci říct, kdysi dávno sem ho taky někomu objednával... já vim, co je napsaný na wikipedii, taky sem se o to zajímal právě v souvislosti s drsnym uploadem upc, ale je to tak, původní tarif fp50 taky využíval ed3 modem... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 14. června 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. června 2012 Právě proto sem se ptal, zda tam UPC nemá nějaká specifika. U rychlostí down > 50 Mb je to jasné, to ED 2 prostě neumí. Těch 50 Mb je přesně na stropě přenosové rychlosti 1 kanálu, to se taky dá pochopit, že to nechtěli provozovat takto na hraně. Ale 32 Mb down se běžně na ED 2 poskytuje a 3 Mb je veeelmi hluboko pod stropem pro up na ED 2, mám pocit, že kdysi u nějakého dražšího tarifu s upload boosterem bylo možné mít up 2 Mb. ED 3 má navíc (krom méně podstatných věcí) akorát spojování kanálů pro dosahování rychlosti vyšších než 50/27 Mbit, rychlosti dosahované na jednom kanále jsou stejné, takže nasazování ED 3 modemů na rychlosti na které stačí 1 kanál by bylo vyloženým plýtváním. No uvidíme co z nich vypadne. Potvory prodloužily to časové okno na příjezd techniků ze 2 na 4 hodiny, brát si na výměnu modemu půl dne volno se mi vážně nehodí. A samoinstalace, kdy modem musí přivézt technik se stejnou časovou přesností je vážně špatný vtip a zlý sen. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 14. června 2012 Sdílet Odesláno 14. června 2012 protože ten 2Mb/s upload už byl na hraně, tak nikdy víc nebyl a jede se jenom 1 Mb/s... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 24. července 2012 Autor Sdílet Odesláno 24. července 2012 Zapomněl sem dát vědět jak to dopadlo, zkoušel sem to dvakrát a pokaždé mi to odmítli snažili se mě natlačit do business 60, čili do stádia kdy by se řešilo zda stačí ED 2 modem se to ani nedostalo. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.