Návštěvník Kebrdle Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 Dobrý den, chtěl jsem tento router zprovoznit v klasickém módu, tedy internet přiveden pomocí kabelu do WAN konektoru na routeru a dále zpřístupnit přes WIFI. Mám připojení od UPC a již jeden router wifi router, který jsem chtěl za tento vyměnit. Vše jsem nastavil dle průvodce, jako adresu jsem zkoušel jako volbu automatickou (vyhodnotil jako dynamickou), i ručně dynamickou, ale internet stále nefunguje. V kolonkách IP adres, DNS serverů atd samé nuly. wifi síť mi normálně běhá, připojím se, ale hlásí žádné připojení k internetu. Nevíte někdo co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 Vypnout a zapnout kabelový modem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kebrdle Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 To jsem už zkoušel, bohužel bez výsledku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 Potom děláš někde chybu, např. nemáš nastavenou MAC adresu (Network/MAC Clone/Clone MAC Adress/Save a restartuj jak kabelový modem, tak router - ten v System Tools/Reboot). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 nějaký kopírování mac adresy nemůže mít na připojení vliv... seš si jistej, že používáš aktuální verzi firmwaru? Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kebrdle Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 Tak už vyřešeno, v jiné diskuzi jsem se dočetl, že někomu pomohla změna IP adresy routeru, tak jsem zkusil zadat pokusne 192.168.2.2 a vše už chodí, IP i DNS se načítají. Díky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 Mam stejny router a chodi vpohode ve vychozim nastaveni. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 20. června 2012 Sdílet Odesláno 20. června 2012 Tak už vyřešeno, v jiné diskuzi jsem se dočetl, že někomu pomohla změna IP adresy routeru, tak jsem zkusil zadat pokusne 192.168.2.2 a vše už chodí, IP i DNS se načítají. Díky za pomoc Tak toto sem nějak nepochopil, protože výstupní rozsah IP adres v routeru nijak nesouvisí s tím, že se ti nenačetla IP adresa z WAN. Jedině by ten kabelový modem byl s routerem dohromady a na WAN i LAN stejná IP, to by se mohlo hádat - to ale postrádá smysl mít router vlastní (resp. když je router vlastní, tak stačí obyčejný kabelový modem). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.