Přejít na obsah

PVR set-top box Amiko CHD-8220 CI CX PVR DVB-C

Doporučené příspěvky

Návštěvník petrenka

Dobrá, popíšu situaci:

nastavím v STB nahrávání na 20:00-22:00, volby po nahrání STB vypnout aktivována. HDD v USB je zasunutý, STB tento disk normálně vidí, přehrává z něj cokoliv. STB pomocí dálkového ovladače vypnu - nechám jej v zásuvce zapnutý. V cca 19:59 se STB zapne, vzápětí dojde k aktivaci(roztočení) HDD, ale následně se vypne. STB je až do 22:00 zapnutý(svítí), ale nic se nenahraje. Tato situace se opakovala cca 6x z 10. STB AB CryptoBox 550HDC - zaslán na reklamaci + asi dalších 6 závad, ale do termínu 30 dnů bez vyjádření - vráceny peníze.

Proto moje obavy, aby to nebylo i u jiných - už jsem to tu někde i četl.

Ty disky jsem zkoušel 2, jeden 250GB(WD)-cca2 roky starý a 500GB loňský(Verbatim).

• po 2 týdnech...
Návštěvník petrenka

Tak jsem za ten Cryptobox dostal peníze zpět, protože se servis do měsíce nestihl vůbec vyjádřit. Dlouho jsem hledal, co si pořídit a nakonec za podobné peníze jsem koupil Amiko 8840 DVB-S2 T2/C. Máj jej dva dny a po prvotních problémech s nestabilitou staršího FW a chybným nahrání nového do přístroje, kdy jsem musel hodit FW přes RS232, musím říct, že funguje zatím pěkně. Oba HDD mě fungují naprosto bez problémů, nahrávky jsou 100%. Oproti Cryptoboxu má poloviční bitrate. Minule měl hodinový pořad cca 10GB a u Amika je to cca 5GB - je to na kvalitě poznat, ale nevím, jestli je toto možné někde upravit. A co mi docela vadí, že pokud vypnou elektriku, tak se nastavené nahrávání smaže - nepamatuje si je. Jinak zatím spokojený :-)

Návštěvník rwiener

Tak já používám flash disky. V jeden moment měli v globusu na Černém mostě 32 GB flash disky za 400 Kč, takže jich pár mám.

Pokud si pamatuju, tak je tam v nastavení nějaká funkce na uspání disku. Jednou jsem s tím měl problém, že se mi nahrála jen část nahrávky, pak se disk uspal a bylo to.Tak jsem tu volbu vypínal.

Jinak jeden film je tak zhruba 4 - 6 GB, takže se dají použít i 16 GB flashky. Jen je vždycky musím včas vyměnit. Několikrát jsem nahrával i přímo na externí HD, ale koupil jsem si ADATu, kde je takový specialní kablík, který je hodně krátky a špatně se mi to tam připojuje, takže to prakticky nepoužívám. Co si nahraju, prostříhám v ProjektX a uložim jako .mpg. Jen to paradoxně pak špatně přehrává právě tento STB, rozchází se mi synchronizace obrazu a zvuku. Někdy to nechám v tom .ts, i to mi většina mých zařízení přehraje, jen jsou nepříjemné pauzy mezi soubory.

Návštěvník rwiener

!! Další věc - zkuste se na to podívat (tedy nastavit nahrání za 2 minuty a sledovat hlášení na obrazovce. Pokud se vám objeví něco jako I cant limit... tak je to špatná verze firmware, jen ten poslední (1.5.68) umí nahrávat nezašifrované nahrávky z kodovaných kanálů. Ale to by měly dělat jen kodované kanály, Novu by to mělo nahrávat i s původním firmware.

• po 3 týdnech...
Návštěvník rwiener

Nový firmware 1.5.89. Stávající chyby neopraveny (chybné zobrazení koncového času při nahrávání přes půlnoc), staré chyby jsou zpět - někdy nenahraje kodované vysílání. Rychle jsem se vrátil k 1.5.68.

• po měsíci...
Návštěvník petrenka

Mám prosbu:

Amiko HD-8840 FW 1.5.68. Připojený 2,5" HDD 250GB. Používám jej na nahrávání programů a momentálně se mi žádný program nenahraje,ale netuším proč, jen se napíše hláška http://lokomotiva50.rajce.idnes.cz/Ruzne#DSC01187.jpg . Ve vlastnostech USB disku je http://lokomotiva50.rajce.idnes.cz/Ruzne#DSC01183.jpg .

děkuji za radu

Návštěvník rwiener

Jde o chybu (možná i úmyslnou ochranu) při nahrávání kodovaných programů. Nemělo by se objevovat při nahrávání volných kanálů (tedy těch, u kterých není v přehledu symbol dolaru).

Možné způsoby řešení:

1) Upgrade firmware na verzi 1.5.68 to řeší (pozor - verze 1.5.89 už zase tuto chybu obsahuje) Firmware je http://www.amikostb.com/download.php?id=1011, přehled všech firmware je http://www.amikostb.com/?q=product&id=131

2) Jako náhradní postup funguje, když se před vlastní nahrávání naplánuje zapnutí set-top boxu na příslušné televizní stanici, stačí tak 5 minut před nahráváním. Toto funguje s většinou firmware, ale je to pracné (nahrávání se musí nastavit 2x) a přirozeně to redukuje počet možných nastavení na polovinu.

3) Nahrávat nahrávky jako zakodované. Tam se tato chyba neobjevuje, ale nahrávky nelze přehrát jinde, než v set-top boxu.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...