Návštěvník aldik Odesláno 23. února 2020 Sdílet Odesláno 23. února 2020 Má taky někdo ve stejné lokalitě (OV Zábřeh) problém s internetem od UPC? Poslední dny (ne trvale, spíš jen nárazově) pozoruji hodně zpomalený internet.. když použiju měřák rychlosti tak sice rychlost vyjde obvykle vysoká, ale zároven i PING. Na podporu UPC jsem už před pár dny psal.. podle nich prý modem v pořádku (dívala se v počítači na záznamy), plus přidala takové ty obecné rady restart routeru a modemu, odpojit a zapojit kabely... apod. Plus jsem ještě provedl upgrade firmwaru v novém routeru (nabízel to), no na chvíli to pomohlo.. a ted zase to jede jak šnek. Tak fakt nevím jestli je problém na straně UPC, nebo v tom novém routeru. Screen je aktuální, před chvíli udělaný. rychlost by byla super, ale ping to kazí :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 23. února 2020 Sdílet Odesláno 23. února 2020 Že by opět problémy s DNS? Zkus v routeru nastavit třeba DNS Google 8.8.8.8 jako primární (sekundární od UPC může zůstat jak je) 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník aldik Odesláno 23. února 2020 Sdílet Odesláno 23. února 2020 No zatím zdá se změna DNS pomohla (ozvu se ještě později). Sice nižší rychlosti, ale i PING .. https://rychlost.cz/vysledek/20200792263-b0da/ Že by problém na straně UPC tedy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 23. února 2020 Sdílet Odesláno 23. února 2020 Už před pár roky jsem DNS od UPC přestal používat, protože problémy se notoricky opakují a Google vypadne sotva jednou za rok. 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 23. února 2020 Sdílet Odesláno 23. února 2020 Loni jsem řešil podobný problém, rychlost dle měřáku ok, ale vysoký ping a internet byl viditelně zpomalený, volal jsem několikrát na UPC, ale pokaždé prý bylo vše ok, jediné co pomohlo byl restart modemu, pak byl na několik dní klid a pak se to znovu opakovalo, po několika měsících to nakonec samo přestalo a teď je zatim, klid. Modem mám pouze základní bez routeru, takže tam chyba nebyla. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník aldik Odesláno 30. března 2020 Sdílet Odesláno 30. března 2020 Tak DNS od Googlu pomohli jen na chvíli, vysoký PING se zas chvílí zase vrátil.. Že by byl problém v routeru? Ale žádnou chybu nehlásí, je možné že by nebyl kompatibilní s UPC (ale to je asi blbost) - https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-c6/ Ping na router pod 1ms, kydž změřím rychlost tak samotná rychlost většinou ok, ale zároven i obrovský PING. Když připojím modem kabelem přímo do počítače, tak PING zázračně klesne. Co může být případně v routeru špatně? 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 30. března 2020 Sdílet Odesláno 30. března 2020 23. ledna vyšla aktualizace firmwaru https://www.tp-link.com/cz/support/download/archer-c6/#Firmware to se děje od aktualizace nebo to trvá už delší dobu? Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník aldik Odesláno 30. března 2020 Sdílet Odesláno 30. března 2020 Nedávno jsem FW aktualizoval, dělalo to i před tím, dělá to pořád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 30. března 2020 Sdílet Odesláno 30. března 2020 tak zkoušej bez routeru a uvidíš 😮 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník aldik Odesláno 30. března 2020 Sdílet Odesláno 30. března 2020 To už jsem právě dneska na chvíli zkoušel a ping "zázračně" klesl. Se starým routerem (stejné značky) zase vzrostl (i když ne zase nějak extra). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.