Přejít na obsah

Modem UPC (EPC3208) - naléhavá pomoc o řešení problému


Návštěvník Autacek

Doporučené příspěvky

Návštěvník Autacek

Prosím o pomoc zkušenější uživatele a vyhodnocení příčiny problému (nefunkční internet). Osobně jsem vyhodnotil příčinu buď ve špatném koaxiálním kabelu (televize ale jede, nicméně je jinde v bytě..), případně v přehřátí modemu, resp. jiné jeho poruše.

 

Modem EPC3208, kontrolky svítí POWER a DS, US bliká (snaží se o spojení), online pochopitelně zhasnuto, link svítí. Modem nedovolí načíst PC za modemem externí IP adresu, místo toho nabídne vnitřní 192.168.1.10, s tím že sám se hlásí na 192.168.1.1. Ze stavu signálu, pouze jeden kanál downlink, ostatní kanály ani uplink bez hodnot.

 

Z technické podpory mě slezly vlasy hrůzou, restartovat modem a zkontrolovat přišroubování kabelu mne napadlo taky, stejně jako při sdělení, že o víkendech a ve svátky nepracují.

 

Zajímavé je, že hodinu poté, co jsem poruchu nahlásil v neděli kolem poledne telefonicky na UPC, linka po cca hodině na pár hodin naskočila, aby navečer opět spadla. Hlavně že jsem byl upozorněn, že za marný výjezd technika budu platit 400Kč, pokud pojede zbytečně, jsem bytostně přesvědčen, že chyba je někde mimo moje možnosti jakékoli konfigurace, přikláněl jsem se k hardwerovému problému, ale tím že to opět naskočilo, aniž by s něčím jakkoli vědomě hýbal.

 

Přikláníte se spíš k chybě modemu, či chybě přívodního vedení, nebo to tipujete na problém někde přímo na druhé straně u UPC ? A co bych s tím ještě mohl udělat ? Napadá mne již jenom připojit k vedení vypůjčený modem od sousedů - což udělám asi večer, abych situaci jasněji vyhodnotil a podle toho si příčinu závady našel blíže sám...

 

Díky za radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Autacek

Děkuji za odpovědi, chjo, jsem chtěl teď večer zjistit příčinu, ale vše je již opět v pořádku, dle záznamu routeru to přesně v jednu hodinu odpolední opět naskočilo. Přitom nikdo s ničím nehýbal, jen na blízké křižovatce měli rozkopanou zem a dnes víkendovou opravu dokončili (ne, nejednalo se o opravu vedení UPC, ale napadá mne, že přitom mohly vypnout třeba napájení pro nějaký jiný aktivní prvek po cestě.. ?).

 

Na zítra výjezd technika zruším, ale trochu si připadám za blázna.

 

P.S. Hodnota signálu je nyní na všech kanálech na 40..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...