Přejít na obsah

Naladění TV Sony S CA modulem


Návštěvník jimenez

Doporučené příspěvky

Návštěvník jimenez

Zdravím a potřeboval bych poradit od zkušenějších. Dorazil jsem k rodičům kteří mají TV Sony KDL 46 EX 505 a ve slotu modul ten starší tedy bez +. Chtěl jsem otci kvůli olympiádě naladit ČT4 Sport HD a ejhle problém. Zjistil jsem totiž, že TV nemá manuální ladění pro kabelový tuner, pouze pro pozemní. Nechal jsem tedy vše proladit a programy jako ČT4 Sport HD, AXN HD, Noe TV, Meteo TV a vlastně všechny dětské to prostě nechytlo. Zkusil jsem tedy, dát plné ladění a alespoň manuálně zadal frekvenci 170,5 a výsledek je naprosto stejný. Nezaznamenal někdo podobný problém nebo neví někdo jak z toho ven?

 

A druhý problém. Po zapnutí HD Boxu Kaon K-B3000 který prakticky nezapínají a je pod TV vlastně jen kvůli možnosti ojedinělého záznamu, box vyhazuje hlášku, že je k dispozici nový software jestli chci aktualizovat. Pokud dám ano vyhodí chybovou hlášku, že k aktualizaci nedošlo, signál 0 procent. Zkoušel jsem i různě měnit parametry ovšem bez výsledku. Netuší někdo jak obojí umravnit, začínám z toho být mírně zoufalý. Za každou radu budu rád. Předem moc děkuji za každý tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Pánové děkuji za rady pro dnešek to vzdávám a pokračování zítra kdy budu mít už i případné kabely na výměnu. Ono je to tam vůbec nějaké zakleté. Několikrát jsem proladil TV, nakonec se mi povedlo naladat multiplex s dětskými programy a naopak nenaladilo to co už dříve hrálo konkrétně Eurosport HD a Nat Geo.

 

U toho boxu který pořád vyžadoval aktualizaci, ale programy hrály jsem zvolil dle rady tovární nastavení a znovu jsem nastavil dle průvodce až k ladění. Pokud jsem dal ladit programy tak hned z kraje to našlo HBOčka a asi ještě 4 programy a po asi 1 1/2 hodině kdy jsem se dostal zhruba k 75% jsem to vzdal a zrušil. Už to, že naladění trvá takhle extrémně dlouho je asi chyba že?

 

No zítra tedy zkusím posunout stěnu a zkontrolovat fyzicky kabely, je ale podivné, že to co před laděním hrálo tak při ladění nenajde apod. Pokud ještě někoho něco napadne budu moc rád a předem děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Opravdu jsem dal tovární nastavení. Byl jsem upozorněn na to, že veškerá nastavení a a kanály budou smazány. Poté jsem zadal češtinu atd. a dostal se k menu naladění programů kde jsem parametry neměnil, tuším že všude bylo Auto a dal OK. Ihned ( ukazatel průběhu ukazoval stále 0% ) naladilo HBO, HBO Comedy, HBO 2, Daring! a ještě něco a jedno rádio tuším Fun Radio a poté už asi do těch zmíněných 75% nic. Má se tedy ještě volit někde něco před tím laděním samotným? U TV bych to chápal ale u boxu přímo od nich jsem předpokládal, že je to nastaveno defaultně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Nesmí se ladit "auto" ale od těch hodnot, co jsou tu několikrát napsané.

Potom se jako první neobjeví HBO, ale ČT1.

 

Hodnoty jsou 170500 kHz a 5000 symbolrate.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kulombo

U boxu by měla být při továrním nastavení volba "startovní" (nebo tak nějak) popř. když budeš ladit přímo z menu, tak zvol "manuálně" Aktualizaci můžeš nahrát přes USB, nedávno jsem ji uploadoval sem:

http://www.edisk.cz/stahni/96313/K-B3000HDCO_v11.11.00.05_01.01.24_DA98_20120203.bin_6.47MB.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Děkuji zítra tedy zkusim dle zde napsaného, doufám, že se zadaří a nebudu už otravovat. Ještě se zeptám na ten problém s TV, opravdu to bude těmi kabely nebo je možné závadu hledat ještě někde jinde? Ptám se hlavně proto, že kabely bych volil jako poslední možnost, protože to obnáší rozebrat a odtáhnout značný kus nábytku v obýváku, proto bych předtím rád vyzkoušel i jiné byť méně pravděpodobné možnosti. Moc děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...