Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Mozna by stacil i aktivni rozbocovac, muzes to PC zkusti zapojit primo do zasuvky bez rozbocovace.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Kabelem to zřejmě není, ten jsem vyměnil za fungl nový 5 m a výsledek je stejný jako se starším kabelem.

Vzhledem k tomu, že TV karta v PC monitoru je asi méně citlivá, jak píše Ivo Mašek a jak jsem tušil, tak se kloním k tomu pořídit si aktivní rozbočovač či zesilovač pro kabel na PC monitor. Mně nebylo jasný, jestli zesílení signálu má význam u digi TV, jestli to není řešení jen pro analog.

Jaký typ aktivního rozbočovače eventuelně zesilovače si mám pořídit ?

Díky za spolupráci.

Odesláno

Neprve musis PC zkusit zapojit primo do zasuvky bez rozbocovace, podle toho se uvidi.

Taky se koukni do modemu jakou ti ukazuje uroven signalu, to take napovi.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Zkusil jsem PC monitor s TV kartou napřímo, bez rozbočovače. Je to stejné jako přes rozbočovač.

Odesláno

Jeste bych zkusil pripojit PC k zasuvce UPC co nejkratsim kabelem aby bylo jasne jestli je problem u tebe doma, nebo nekde po ceste k tobe, protoze pak by mohl byt zesilovac naprd.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Vyřešeno. Na větev k monitoru jsem zařadil zesilovač a už to je dobrý.

Odesláno

Širokopásmový zesilovač pro rozvody FM i DVB-T(DVB-C) 1-69.k./24dB zn. Ivo I1220

Zesilovač je za rozbočkou na začátku vedení k monitoru. Dosavadní signál byl pro televizor v obýváku naprosto vyhovující, takže na tuto větev jsem zesilovač nedával.

• po měsících...
Odesláno

Jen pro zajímavost, obdobný problém (popsaný v prvním příspěvku) se vyskytl i u mě - ve stejné lokalitě (Praha-Prosek) a také u televize Samsung (UE40ES630).

V mém případě pomohlo připojit TV na druhý kabel. Původní kabel nejspíš není dostatečně kvalitní, no je také možné, že signál muxu na frekvenci 730 MHz je v této lokalitě horší.

Odesláno

Signal urcite horsi neni, ale je zaruseny okolnimi vysilaci, kde v praze na kmitoctu 730 MHz bezi DVB-T vysilani, mux 1 (53 kanál).

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague