Návštěvník Mishak Odesláno 19. července 2012 Sdílet Odesláno 19. července 2012 Dobrý den, potřeboval bych poradit jak vyřešit problém s nestabilitou připojení. Začalo to po přechodu na 60mb a také přechod na modem EPC3925. Potíže způsobují zmenšování rychlosti, velké pingy a také kostičkování TV. Hodnoty mám takové: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 19. července 2012 Sdílet Odesláno 19. července 2012 WinMTR musis nechat bezet par minut, na 6. paketech se opravdu nic poznat neda. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mishak Odesláno 17. září 2012 Sdílet Odesláno 17. září 2012 Takže posílám více výsledků, nestabilita se začala projevovat i tak, že mi internet na par sekund vypadne a pak naběhne. Ve WinMTR jsem testoval IP adresy jedne hry, kterou hraju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 17. září 2012 Sdílet Odesláno 17. září 2012 ty hodnoty z modemu sou tragický a je vidět, že už na straně rakouskýho upc dochází k drsnýmu zhoršení odezvy... takže reklamace ještě bych ale zkusil ping na něco místního, třeba seznam.cz... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 17. září 2012 Sdílet Odesláno 17. září 2012 Jaký hodnoty na modemu považuješ za tragický? Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kulombo Odesláno 17. září 2012 Sdílet Odesláno 17. září 2012 SNR by u ED3 modemů mělo být alespoň 38, navíc tam podle všeho bude slušná ztrátovost. Tohle sám pravděpodobně nevyřešíš, chtělo by to objednat návštěvu technika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 18. září 2012 Sdílet Odesláno 18. září 2012 No musím říci, že uživatel Kolombo se dost zásadně plete. Pro Downstream QAM256 je hraniční hodnota MER 31 dB, doporučená minimální je kolem 34dB. Je jedno jestli je to ED1, ED2 nebo ED3. Vžda se jedná o kanál s modulací QAM256. Jde jen o to, kolik DS je schopen modem přijímat. Hodnotu MER pro Upstream bohužel nejsi schopen zjistit, protože se dá prý odečíst pouze na CMTS. Záleží pak hodně na rušení a jaký typ modulace US se používá: QPSK, QAM16 (u té je potřeba MER kolem 25dB) a nejnověji QAM64 (u té je potřeba MER kolem 27dB) Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kulombo Odesláno 18. září 2012 Sdílet Odesláno 18. září 2012 Já tady nepíšu o teorii, ale své poznatky z praxe. ED3 modem se SNR 31 ti pravděpodobně spadne ihned po nalazení. Navíc, když tví sousedé budou mít tuto hodnotu kolem 40, tak asi bude něco v nepořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 18. září 2012 Sdílet Odesláno 18. září 2012 A ED2 modem se na 31 dB udrzi ? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kulombo Odesláno 18. září 2012 Sdílet Odesláno 18. září 2012 Tomusi nevím, vím jen to, že kde ED2 modem ještě bez problému fungoval, tak tam si ED3 ani neškrtl. Od maníka z TP UPC mám minimální hodnoty pro ED3 38dB, pro ED2 35dB. Ale viděl jsem vadný ED2 modem který s nepravidelnými výpadky fungoval na 29dB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.