Odesláno 22. července 2012 12 let Zdravim, ted jsem si vsimnul takove zajimavosti. Po vice nez pul roku jsem zapnul v TV analog, a vsimnul jsem si, ze v analogu maji polaci logo TVP1 HD, kdezto stejny kanal v DVB-C pouze TVP1. Ono to logo TVP1 HD je i o dost mensi, a nezabira takovy kus na te obrazovce. Netusi nekdo, odkud nebo jaky berou vlastne zdroj vysilani pro analog x digital.? Celkem mne to zarazilo. - - - CA modul OVA
Odesláno 23. července 2012 12 let Je to proto, že pro analog v OV UPC používá převod z DVB-T na hlavní stanici do analogu. Jako vstupní signál se používá MPX1-PL z TXu Skrzyczné na K62 (ERP 25kW), kdežto DVB-C MPXy si UPC skládá na centrálním bodu pro celou ČR a je otázka, jaký tam používají vstupní signál. Nejspíš nějaký satelitní nebo analogový, protože ten centrální bod je zcela jistě mimo dosah polského DVB-T vysílání.
Odesláno 23. července 2012 12 let Autor No ale polaci nejsou po cele republice, jinde jsou nemci, nebo rakusaci (dle oblasti). Tak pak nechapu, proc by to brali z ruznych zdroju. Ono to mensi logo nepusobi tak rusive. - - - CA modul OVA
Odesláno 23. července 2012 12 let Pokud by se pro příjem použil signíl z DVB-T tak by drtivá většina zákazníků na Ostravsku nemohla sledovat program TVP1 (mpeg4 HD). Z toho důvodu se používá jiný zdroj signálu než DVB-T (mpeg2 SD) - - Jiná služba nic UPC
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.