Návštěvník martin891 Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 ahoj, mám internet fiber30 a už déle než rok jsem měl připojené dva pc přes switch a všechno fungovalo v pořádku. ale tedkom v pátek mi přestal internet jet i když pc píše připojen k síti. když switch vytáhnu z napájení a po chvilce ho dám zpět internet nějakou dobu zase funguje. můžete mi poradit proč to tak dělá? četl jsem že to dělá kvůli jedné ip adrese ale nechápu proč to celou dobu fungovalo a tedkom ne. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 koukám, že u 30ky upc nechalo už jenom jednu dynamickou ip adresu asi už jim taky docházej Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník martin891 Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 takže to řeší jedině router? ale nechápu proč to teda chvíli funguje když to vytáhnu ze sítě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 to taky nechápu, ale fungovat by to nemělo, když se dívám na specifikace služby, kde už je jenom jedna adresa Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 a nemohl by byt problem jedte jinde? ze by mi treba zustalo vice adres kdyz mam smlouvu uz dele? neda se nekde zjistit kolik adres mam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 když budeš volat na klientskou linku, tak ti řeknou, že máš mít jenom jednu ip adresu, protože máš 30ku... ještě nedávno byly u všech FP adresy 3, ale s IPv4 se začíná šetřit už i tady a to asi neuhádáš... btw na switchi neni co nastavovat, takže tam asi chyba nebude (pokud to neni switch s administrací za 10 000 )... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 Možná není 30 jako 30. Nedíval jsem se do specifikací, ale staré 30 opravdu měly 3 IP adresy. Dnes je ale 30 několik. Hlavně ty co povýšily z 10. No a 10 měly jen 1 IP adresu. Martin891, co znamená, že ti to po restartu chvilku funguje? Opravdu to "tu chvilku" funguje na obou PC zároveň? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 Funguje to na prvním zařízení, které načte IP. A jednou je to možná to a podruhé ono zařízení, ale určitě ne současně. Ovšem nechápu co má autor dotazu za problém s routerem, když ten stojí pár korun, dostane firewall a bude mít i možnost připojit další zařízení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 Problém je nejspíš v tom, že UPC změnilo podmínky. Dřív mu stačil switch a teď (asi bez upozornění) ne. No a potom možná mu vadí těch pár vyhozených stovek. Nevím neznám ho, ale snažím se ho pochopit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 switch se může hodit, až upc zavede ipv6 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.