Návštěvník Lenon Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 Dobrý den, přišel jsem k televizi Panasonic Th42px700e a chtěl jsem ji propojit dvr tunerem od UPC, při propojení obou přístrojů to ovšem vyhodí proudový chránič. Nejdřív jsem si myslel, že je to vadná elektroinstalace, ale jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že když mám zapojenou televizi k síti a tuner ne, vyhazuje to pořád. Metodou pokus/omyl jsem dospěl k tomu, že pokud propojím dvr settopbox s televizí, ale nezapojím kabel z UPC zásuvky do dvr, nic nevyhazuje, ale zase není signál. Pokud se jen přiblížím ke konektoru, cvak a proudový chránič je zase dole. Někde po foru jsem našel, že by vadou mohl být proud, který jde ze zásuvky upc a že řešením by mohl být galvanický oddělovač, ale přeci jenom nejsem v tomhle tak oboru zdatný, abych dělal závěry jen podle svého úsudku. A taky si nejsem jist, zda - li mám teď běžet hned do obchodu a kupovat, ač za málo, věc, která by mi nemusela vůbec pomoci. Děkuji za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 Galvanický oddělovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Lenon Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homberg Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 To zacalo delat az ted, nebo hned po instalaci technikem? Citovat Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Lenon Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 Při vyměnění starého CRT za Plazmu. Nicméně, problém vyřešen, galvanický oddělovač funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 Tzv. zemní smyčka je celkem běžný jev, způsobený rozdílnými zemními potenciály, jejichž rozdíl může dosahovat několika desítek V. Galvanický oddělovač obvykle problém vyřeší, nicméně takový rozdíl zemních potenciálů, který by vypínal jistič, je patrně na pováženou a měl by se jím zabývat odborník (což já nejsem). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 25. července 2012 Sdílet Odesláno 25. července 2012 Je to urcite extremni pripad, kdy proud ktery tam tece je zrejme jiz tak velky, ze ho proudovy chranic vyhodnoti jako zavadu. Podobny pripad se resil i zde: viewtopic.php?t=3479 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Lenon Odesláno 26. července 2012 Sdílet Odesláno 26. července 2012 Přesně podle tohohle tématu jsem se orientoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.