Přejít na obsah

router vlastní nebo od UPC s wifi?

Doporučené příspěvky

Návštěvník drejk

Plánuji přechod z fiber 30 na 60 a budu muset nechat vyměnit starou motorolu za nové cisco ED3.na současnou motorolu mám napojenej obyč. router a z něj do 3 PC kabelama.Už ale potřebuji na mobil i wifi a tak nevím jestli je spolehlivější vzít wifi epc3925 přímo od upc a nebo obyč epc3028 a k tomu koupit zase nějaký vlastní router s wifi.jde mi o kvalitu a dosah signálu po panelákovém bytě.Někdo tu řešil problémy s modemama a routerama asus, tak nevím.navíc kdybych vzal ten s wifi od upc musel bych ho dát až na místo kde mám teď router a použít do modemu asi 10metrů koaxiální kabel - a to nevím jestli není problém(kdysi nám technik tvrdil že může být max 1 metr od zásuvky).

-vadí nebo nevadí větší vzdálenost modemu od zásuvky???

-je dosah wifi od upc dobrý????a hlavně běží modem epc3925 spolehlivě???

Předem díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3456-router-vlastn%C3%AD-nebo-od-upc-s-wifi/
Sdílet na ostatní stránky

Jsem na tom stejně jako TY - mám taky ještě starou Motorolu, a plánuji přechod na routr CISCO epc3925 ale :

- několik uživatelů na tomto fóru si stěžovalo, že po přechodu na tento router je spojení nestabilní.

- kolega v práci si minulý tyden tento model přímo koupil, a taky nedosahuje koupenou rychlost. Kontakt s CALL centerm bez výsledku.

- stará motorola mi zobrazuje SNR 34. Což je hraniční hodnota, a nevím zda přechod na nový router by nebyl problematický.

- v současné době mi stará motorola funguje zcela bez závad, Restart jsem nedělal několik let. Je to prostě držák, co mi zajišťuje bezproblémový připojení.

Jinýma slovama si říkám, radši pomalejší rychlost a vlastní routr za modemem Motorola, než nový CISCO epc3925, kde bych vyřadil vlastní routr, ale otázka jak by to pak připojení bylo kvalitní.

A ještě otázka dokáže CISCO epc3925 obsloužit na WIFI rychlosti N a G soubežně a v různých pasmech ? Například nový noťas s N a starý mobil.

• 150 Mb/s
  • -
  • Start
  • TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55
  • Litoměřice
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3456-router-vlastn%C3%AD-nebo-od-upc-s-wifi/#findComment-56650

Návštěvník Dandys74
Odpoved mas zde (od 0:55 minuty):

Ovšem to zpomalení na géčkovou rychlost (1:27 min) je blbost.

Jsem připojenej rychlostí 300 Mbit a po připojení dalšího NTB s Wifi g, se žádné zpomalení nekoná.

Všechna připojená zařízení sviští svojí maximální rychlostí.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3456-router-vlastn%C3%AD-nebo-od-upc-s-wifi/#findComment-56664

Odpoved mas zde (od 0:55 minuty):

Díky "Tomus".

Já si nebyl úplně jistý, ale na tom videu je to jasně a přesně řečeno : ..."pokud připojíte starý standart, tak VŠECHNY nové standarty poběží na tom starém. Standart = rychlost.

To co píše Elnc, že dokáže router obsloužit mix je mi jasné ( "elnc" si nepřečetl pořádně mojí otázku ), ale jak to dokáže obsloužit - rychlostně. To je důležité. A v tom videu je to řečeno.

Takže odpověď na mou otázku od "elnc" je trošku zavádějící - nepřesná a nepravdivá.

Jináma slovama pokud s připojím na tento router starým mobilem s G po 2,4 GHz, a pak se připojím dalším noťasem s N na 5 Ghz můžu na novou rychlost tohoto noťase zapomenout.

PS: Asi zůstanu na staré Motorole, která mi běží bez problémů už tolik let. :D

• 150 Mb/s
  • -
  • Start
  • TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55
  • Litoměřice
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3456-router-vlastn%C3%AD-nebo-od-upc-s-wifi/#findComment-56673

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...