Návštěvník jara255 Odesláno 6. března 2020 Sdílet Odesláno 6. března 2020 Mám modem Cisco EPC3925 a po cca 5 dnech začne zpomalovat WiFi. Modem mám nastaven pevně na kanále, kde je nejmenší provoz. Zpomalení se děje jak v pásmu 2,tak i 5GHz. Řešením je vypnutí a zapnutí modemu. Připojení PC přes LAN porty je OK. Modem Cisco mám nastaven na 5GHz, z LAN portu mám vyveden kabel do WAN portu WiFi modemu TP-Link, který vysílá na 2GHz. Zpomalení WiFi se děje po čase i na TP-Linku, i zde je řešení reset modemu. Co způsobuje zpomalení WiFi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 6. března 2020 Sdílet Odesláno 6. března 2020 ten modem je hodně starej a 150 Mb/s zvládá s vypětím všech sil, a vsadim se o cokoliv, že ten tp-link bude nějakej lacinej tesco quality 🤔 a jestli ne, tak aktualizace fw to třeba vyřeší 😮 co přesně je to zač? a proč radši místo těch dvou věcí nemáš jeden compal? 🤔 Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 6. března 2020 Sdílet Odesláno 6. března 2020 Protoze minimalne na tom TP-Linku si muze nastavit co potrebuje a jak potrebuje, aniz by mu v tom branil nejakej Tatar z UPC/Liberty vykastrovanym firmwarem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homberg Odesláno 6. března 2020 Sdílet Odesláno 6. března 2020 Evzen>> presne!! Citovat Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 6. března 2020 Sdílet Odesláno 6. března 2020 Otázka je jestli tam potřebuje něco extra nastavovat, pokud ne, tak zavolat na UPC nahlásit že je s modemem problém a oni ho snad vymění za modernější modem Compal. Protože opravdu nemá smysl se trápit s tímhle dědečkem a ještě mít za ním zbytečně připojený další router. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jara255 Odesláno 7. března 2020 Sdílet Odesláno 7. března 2020 Ano TP-Link už něco pamatuje a umí 100Mbps, Cisco -1Gbps . Původně jsem měl zapojení, že z Cisco-vypnutá WiFi (můj vlastní a nechci pronájem z UPC) jsem měl z LAN do WAN TP-Linku WR-741ND a z LAN TP-Linku byly zapojeny 2x PC, 3x mobil. Toto zapojení a WiFimodem "zbytečně" navíc jsem měl z důvodu, neboť u Cisca byl uvedený problém s WiFi a s TP-Linkem vše fungovalo i WiFi bez nutnosti občasného resetu. Protože doba pokročila, zrychlilo se připojení a síťové karty v PC, což chci naplno využít, když už je to k dispozici a platím to, tak dnes mám zapojení následující: Cisco: 5GHz-1x mobil, LAN-3xPC (maximálně 2 současně v provozu), 1x TP-Link / TP-Link (přívod WAN), 2GHz-2x mobil. Za tohoto zapojení mám posaný problém se zpomalováním WiFiny u OBOU modemů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 7. března 2020 Sdílet Odesláno 7. března 2020 Zkontrolujte zdroj k tomu modemu, už jsem se setkal s podobným problémem a byl to vadný zdroj. Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 7. března 2020 Sdílet Odesláno 7. března 2020 Tak to budeš muset vypozorovat, co se tam přesně děje... Jestli máš, cojávím, Wi-Fi kanál na Auto, tak se ti třeba přeladí na nějakej zarušenej kanál... Otázka je taky, co přesně myslíš tím zpomalením a jak se to projevuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.