quadra2030 Odesláno 9. března 2020 Sdílet Odesláno 9. března 2020 (upraveno) Compal ma WiFi chipset od izraelskych Celeno.. a uprimne povedane, nie je to ziadna slava, hoci pri beznom 2x2 WiFi AC notebooku by mal v blizkosti dosiahnut link rate 866 MBit a teda aj realnych 300 Mbit dat, navyse Compal pali WiFi do eteru na plny vykon (bez regulacie), takze ma slusne pokrytie 🙂 samozrejme zavisi aj od vzdialenosti a prekazok (steny atd.) a zarusenosti 5 GHz pasma (ci su volne 4 kanaly pri 80 MHz sirke pasma). Skor som pocul staznosti na Compal (aj pri poslednej verzii fw), po par dnoch 5 GHz prenos spomaluje z 300-400 Mbit na 100-150 Mbit a pomoze iba reboot celeho kramu. Upraveno 9. března 2020 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník hrochada Odesláno 9. března 2020 Sdílet Odesláno 9. března 2020 @quadra2030 Jak je na tom s WiFi ten gigabitový Arris? (pokrytí, rychlost) WiFi Compalu mi přijde v pohodě (dosahem lepší jak u toho TP Linku), ale používat ho jako router prostě nechci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 9. března 2020 Sdílet Odesláno 9. března 2020 Ten router TP-Link Archer C6 mam take, on neumi na rozdil o modemu Compal vyzsi DFS kanaly (>100), na kterych lze vysilat vyzsim vykonem, tak proto ma v 5 GHz zrejme mensi dosah, ale ja s tim problem nemam a jsem s nim spokojeny. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník hrochada Odesláno 9. března 2020 Sdílet Odesláno 9. března 2020 @tomus Také mi to nevadí a jsem s ním nadmíru spokojen. Běží mi na něm i OpenVPN server a vše bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 10. března 2020 Sdílet Odesláno 10. března 2020 (upraveno) @hrochada Arris ma tiez Celeno chipset, ale novsiu verziu (4x4) 802.11ac wave 2 (s podporou MU-MIMO).. WiFi som na nom skusal iba na zaciatku a obcas vypadavalo - ale to boli prve verzie fw, teraz je to asi lepsie (v release notes novsich fw su spomenute opravy stability WiFi).. ale ked fungoval, tak bola rychlost aj sila signalu na 5 GHz velmi dobra (porovnatelna so spickovymi modelmi Asusu ci Netgearu, ktore som mal/mam). Inak ho mam v bridge mode cely cas, pouzivam vlastny router. Upraveno 10. března 2020 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.