Přejít na obsah

CISCO EPC3925 a počet připojených zařízení

Doporučené příspěvky

Návštěvník Bohy

Dobrý den,

omlouvám se, pokud se tu už podobná věc řešila, pokoušel jsem se zběžně ve fóru hledat, bohužel jsem nic nenašel a problémem je, že mě poněkud tlačí čas.

V panelovém studentském bytě si plánujeme zařídit internet od UPC (Fiber Power 30) a k tomu pronajmout wifi modem od UPC CISCO EPC3925 (ED 3). Mou otázkou je, zda když se budeme chtít na wifi připojit zároveň v šesti lidech (všechno notebooky, předpokládám že s 802.11n), zda je to technicky vůbec možné.

Je mi jasné, že pravděpodobně dojde ke snížení rychlosti, ale hlavně mám strach o to, aby se šest lidí najednou bylo schopno k internetu připojit.

Moc děkuju za každou reakci, jsem v tomto oboru laik, a tak bych nerad něco zařizoval metodou pokus/omyl.

Návštěvník Kulombo

Nevidím důvod, proč by to nešlo. Rychlost se prostě rozdělí podle potřeby jednotlivých připojených. Já mám doma přes wifi zapojených 7 zařízení na 6Mb lince a nemám vůbec žádný problém.

Co by mohlo být limitující je upload, on ten 1Mbit je sám o sobě docela o ničem, jak na tom bude napojených 6 lidí, tak to bude tragédie. Pouvažoval bych nad tím, že si připlatíte 100 Kč a budete mít 60/6 linku.

Bohy: Samozřejmě to fungovat bude. 1 mbit/s uploadu se nemusíš bát - nejspíš vám bude úplně v pohodě stačit. Záleží jen na tom, jak hodláte připojení používat. Připlatit si pak stovku kdyžtak můžete vždycky, přejít na nižší tarif vás ale vyjde na 300,-.

• 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komfort
  • Vodafone Station, CA modul
  • Pardubice
Návštěvník JuraS.

Ono by chtělo napsat co kdo na tom netu bude dělat. Zadřu ti i 10M linku když na ní připojím počítač co bude stahovat a sdílet stovku torrentů s neomezeným nastavení rychlosti a do toho jinej bude poslouchat hudbu z youtube, chatovat po skype a stahovat na pozadí 3 filmy z ulozto....to když nemáš na routidle nastaveny nějaká omezení pak se ty s obyčejnou kontrolou pošty ani nepípneš...

Pokud by těch 6 jen vyhledávalo informace a běžně surfovali po netu pak by to šlo. to j mega je rychlost odesílaných dat...omezující např. kdybych chtěl doma mít vlastní web server. třeba eshop..zkoušel jsem to u sebe..mám na serveru např. diskuzní server..odezva je tragická z netu...100 lidí by si vůbec nepokecalo, server se fláká ale roura ven je úzká...

Návštěvník lejno

Je otázkou co je to "běžné používání". Ale i při minimální činnosti 6 připojených zařízení je 1Mbps upload tragický a hlavně pokud je rozdíl oproti 6Mbps uploadu stovka, tak není co řešit.

nechápu, jak může někdo s absolutní jistotou tvrdit, že na 6 počítačů stačí 1 Mb/s, když je daleko pravděpodobnější, že se ta kapacita vypaří jak pára nad hrncem už při menším počtu :lol: že se sem někdo přijde zeptat, to nic nevypovídá o tom, kolik čeho odesílá - odesílají všichni, stejně tak všichni něco stahujou...

jistěže většinu času leží celej download i upload ladem, ale když už ta potřeba větších přenosů přijde na dva počítače najednou, pak je z 1 Mb/s najednou 0,5, nedejbože aby zrovna chtělo uploadovat víc uživatelů současně... 6 Mb/s je pro 6 uživatelů minimum - při maximálním vytížení by měl mít každej k dispozici aspoň ten 1 Mb/s, což už samo o sobě je zoufalství, ale jestli to bude 6 nebo 10 Mb/s je už asi celkem jedno...

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha

Zanechte prosim tech zbytecnych dohadu !

Pokud uz si Bohy bude objednavat modem CISCO EPC3925, tak by bylo asi vhodnejsi poridit si i ten rychlejsi internet,

ale pokud ma hluboko do kapsy, at si otestuje jestli jim bude stacit pouze tarif 30/1 a eventualne prejde na 60/6,

ja osobne bych se urcite priklanel k te rychlejsi variante, idelane jako balicek Kombi i s TV nabidkou, protoze objednavat pouze samotny internet se financne moc nevyplati.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...