Návštěvník MIke8748 Odesláno 14. září 2012 Sdílet Odesláno 14. září 2012 Jelikož teď určitý čas budu odkázán pouze na wifi modem od UPC tak potřebuju poradit mám problém se připojit s notebookem na wifi tak aby jela rychle. maximum co dostanu je 72.2 mbps, což odpovída použitému jednomu kanálu (přestože na modemu mam nastaveno použití Wide channel 40 mhz, přes inssider je vidět že vysílá pouze na 20mhz). wifi notebooku zvládá 150 mega, k jiným N zařízením se připojí bez problému maximální rychlostí. to samé dělá druhý PC, s wifi schopnou 300mbps, stejně dostanu max 72.2 na modemu je zapnuto použití AES, Wide channel 40 mhz, WPA2 (zkoušeno i s vypnutym zabezpečením) ale nic nepomáhá. nějaké nápady? edit: jinak inssider ukazuje že ten modem je schopnej max 144mbps... neměl by ukazovat 270 podle manuálu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 Ta rychlost je úplně luxusní, to si můžeš blahopřát. Rychleji snad jedou akorát spoje point-to-point (Nanostation apod. proti sobě). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dandys74 Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 Zas tak luxusní není, protože já na tom modemu běžně funguju na 115-130 Mb/s. (40 MHz, 5GHz) Koukni se v nastavení wifi síťovky v ntb (systém-správce zařízení) jestli máš povolenou komunikaci v šířce pásma 40 MHz... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MIke8748 Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 s wifi na notebooku nic neni, k jinému routeru (dir-615) se připojí správně max rychlostí (150mbps, což je max co umí. druhý notebook se připojí na dlink rychlostí 300mbps, na modem od UPC opět pouze 72.2mbps) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 Zas tak luxusní není, protože já na tom modemu běžně funguju na 115-130 Mb/s. (40 MHz, 5GHz)Koukni se v nastavení wifi síťovky v ntb (systém-správce zařízení) jestli máš povolenou komunikaci v šířce pásma 40 MHz... To bych chtěl vidět! Samozřejmě se bavím o reálné rychlosti a ne o tom, co ukáže síťová karta v připojení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dandys74 Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 (upraveno) Síťová karta v připojení ukazuje rychlost 300 Mb/s. Při komunikaci na vlastní NSA310, dosahuju 14-15 MB/s přes FTP i CIFS. Milerád ti udělám obrázek jen mi řekni zda ti stačí NetworkMeter, nebo něco jiného. http://78.45.216.32/MyWeb/public/rychlost.jpg Upraveno 15. září 2012 uživatelem Dandys74 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 Mrknete se na test routerů v Casopise Computer 5/2012 http://www.ulozto.cz/xpTgaKh/casopis-co ... 5-2012-pdf na strane 32 jsou vysledky, z tech je jasne ze rychlost okolo 80 Mbit v pasmu 2,4 GHz je maximum co z toho dostanes, v pasmu 5 GHz uz jsou ale rychlosti mnohem zajimavejsi. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MIke8748 Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 mam Fiber power 60 mb/s při připojení modem -> kabel -> dir-615 -> wifi -> notebook tak těch 60 mega na notebooku jede jak má při připojení modem -> wifi -> notebook se nedostanu pres 20 mega... a to mi vadí wifi mam na 2.4ghz (notebook 5ghz neumi, bohužel) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 Jseš si jistej, že neumí 5GHz, můj mladej má 6 let starej NTB s g wifi a šlape na 5 GHz v naprostý pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 15. září 2012 Sdílet Odesláno 15. září 2012 V té době se snad ještě pásmo 5GHz ani nepoužívalo, natož aby bylo v NB... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.