Návštěvník MIke8748 Odesláno 20. září 2012 Sdílet Odesláno 20. září 2012 hmm... koukam mam starou verzi firmware... epc3925-ESIP-12-v302r125533-120315c_upc nevi nekdo jak tu bestii donutit k aktualizaci ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 20. září 2012 Sdílet Odesláno 20. září 2012 Resetovat modem odpojenim od el. napajeni. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MIke8748 Odesláno 21. září 2012 Sdílet Odesláno 21. září 2012 hmm.... modem odpojen na 10 vterin z napajeni, po zapojeni zadna zmena modem odpojen na 10 minut od napajeni, po zapojeni zadna zmena hard-reset (tlacitko na modemu vic jak 10 vterin stiskly), po nabehnuti modemu zadna zmena asi neco delam blbe no... nebo UPC platim mesicne malo penez tak si upgrade nezaslouzim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beris Odesláno 21. září 2012 Sdílet Odesláno 21. září 2012 zavolej na infolinku a oni ti ho tam nasypou,tím restartem to nejde Citovat Premium Premium 5G ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Ostrava-Poruba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MIke8748 Odesláno 25. září 2012 Sdílet Odesláno 25. září 2012 tak jsem jim napsal přes online formulář že chci nový firmware do modemu (v 11 večer se mi nechtělo nikam volat) 2 dny na to se mi modem "sám od sebe" restartoval, a najednou se tam nový firmware objevil. lehce to pomohlo... najednou přes wifi dostanu občas i 25mbit další 2 dny na to (v neděli odpoledne) mi volaj z UPC, že přej proč chci novej firmware když ho tam mam (+ takový bláboly jako že tam nemam nahrávat žádnej firmware staženej z internetu, že UPC má vlastní firmware a že jinej nebude fungovat atd... jako by to bylo vůbec možný tam firmware nahrát ručně) v průběhu hovoru jsem udělal něco čeho dost lituju teďko... kývl jsem na technika, že přijede zkontrolovat modem. technik přijel. když jsem mu ukázal hodinu starej výsledek speedtestu kde download je 22mbit, tak začal o tom že mu někdo říkal že 25mbit je max co tenhle modem přes wifi umí, to následně rychle zamluvil když jeho noťas ukázal 60mbit download. když spustil test na mém noťasu tak se ukázalo opět 22mbit... zkoušel stahovat z ftp UPC, dostal se na 40mbit rychlost asitak, pak když spuštěl test speedtest.net znova tak najednou to jelo 60/6mbit tak jak má (ani já ani on nechapal proč to najednou jde) to že se můj noťas k tomu modemu připojí max 72.2mbps (i metr od modemu) mi vysvětloval tím že v okolí je hodně wifi sítí a tím že je to zarušený. To že na vzdálenost asi 10 metru a přes 2 zdi se v tom samém "zarušeném" prostředí k routeru DLink připojim plnou rychlostí beze slova přešel.... když jsem zmínil že podle manuálu ten modem umí přes wifi až 270mbps, tak to komentoval akorát "to ani náhodou" výsledek je to že přes wifi mi internet sice jde 60/6 ale pouze tak do vzdálenosti 1.5 metru od modemu, pak rychlost klesá zhruba o 8mbps každej metr. jelikož on naměřil správnou rychlost 60/6mbps, tak jsem o 400kč chudší. holt nezbývá než jim wifi modem vrátit, vzít si obyčejnej (o 20kč měsíčně levnější) a mít vlastní wifi router. a já si tak bláhově myslel že budu mít na zdi o krabici míň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 25. září 2012 Sdílet Odesláno 25. září 2012 Nejsem si jistej jestli vymena routeru povede k nejakemu lepsimu vysledku v rychlosti. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MIke8748 Odesláno 25. září 2012 Sdílet Odesláno 25. září 2012 @tomus: ja jo. jak uz jsem psal, kdyz to zapojim modem-muj wifi router-pc, tak plnou rychlost mam... kdyz se pres wifi pripojim primo na modem tak plnou rychlost nemam (podle technika kvuli ruseni site)... takze pro me nema smysl platit jim 69 mesicne za wifi kdyz je mi ta wifi k nicemu. takze pujdu cestou obych modem a vlastni wifi router... tak mi to funguje jak ma no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 26. září 2012 Sdílet Odesláno 26. září 2012 Ja vim, to uz jsi psal, ale tou plnou rychlosti myslis realne namerenou, nebo jen tu co signalizuje notebook jako rychlost pripojeni Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MIke8748 Odesláno 27. září 2012 Sdílet Odesláno 27. září 2012 plnou rychlosti myslim realne namerenou na speedtest.net pri pripojeni pres jejich wifi modem tak se notas pripoji 72.2mbps (v statusu pripojeni wifi) a namerim na speedtestu rychlosti kolem 18-22 mbps kdyz se pripojim na router dlink (umistenej asi 20cm od modemu, pripojen kabelem) tak wifi ukazuje 150mbps (vic tuten ntb neumi, druhej mi ukaze i 300) a na speedtestu namerim 55-62mbps (coz odpovida sluzbe kterou platim) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 27. září 2012 Sdílet Odesláno 27. září 2012 Mozna by si chtelo pohrat s nastavenim toho EPC3925, predevsim zkusit zmenit vysilaci kanal. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.