Přejít na obsah

Problém s připojením


Návštěvník fujtajbl

Doporučené příspěvky

Návštěvník fujtajbl

No ve škole když se připojím přes kabel, tak vše funguje v pohodě (rychlost je OK). S tou wifinou je to složitější..na některé se připojím venku bez problémů a u některých mám stejný problém jako doma (přestože ostatní se připojí bez problémů).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Zabezpečení WiFi máš pro účely testů asi taky vypnuto (předpokládám) a nějaké QoS v routeru jakbysmet (pokud to router vůbec má). Pak už mě napadá jenom vyhodit Visty a přejít s čistou instalačkou na W7. Nebo ještě zkusit jiný router.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník fujtajbl

No popravdě nemám. Nevím, kde se to nastaví (tady na foru jsem viděl např. tento obrázek gallery/image.php?album_id=21&image_id=226&view=no_count ) ovšem já nevím, jak se dostanu do tohoto programu od CISCA. K modemu jsem dostal pouze CD, kde jsou manuály v jednotlivých jazycích. Ale žádný program na ovládání modemu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JuraS.
http://192.168.1.1

první přihlášení bez jména i hesla

nebo http://192.168.0.1 kdyby 192.168.1.1 nefungovalo....nicméně pokud jsi (bez urážky) LAMA pak raději obětuj pár stovek a zavolej si technika UPC který ti to nastaví..já jsem LAMA na auta a taky si ho neopravuji a vůbec se za to nestydím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JuraS.

Potřebuji nakopnout. Mám router Cisco EPC3925, nastavený standardně tak, že koho dám do MAC adres povolených ten se dostane do mé sítě a zároveň do internetu. Nemám zapnuté filtrování portů ani překlápění portů. Doma 2 ntb připojené wifi/n a "chytré" mobily taky cestou wifi se na net dostanou normálně a používají všechny možné služby (chatování, online steamování hudby a videa, torrenty). Plus 2 klasické pc připojené kabelem. A to vše bez nějakého nastavování povolování čehokoliv.

V pátek jsem konečně zapojil NAS server D-LINK DNS-323 kabelem na router a od té doby mi šrotí hlava. NAS se mi nedaří připojit na net. Tedy nedaří ?!? Když ho zavolám adresou (z jiného pc v síti) kterou mám registrovanou na dyndns.org pak se mi vyvolá jeho administrátorská stránka. Ale sám se na net nedostane. Zapnuté torrenty stojí, jeho sheduling downloader se taky nemůže dostat ven. Hlásí chybu buď v adrese (ověřena, správná) nebo v dns (zadána adresa routeru), a nebo a účtu a hesle (správné).

Na routeru jsem NAS dal do dmz takže by měl mít plnou cestu do netu.

Potřebuji nakopnout kde dělám chybičku. btw. máte někdo tento NAS ? Jak přenastavit bittorenta aby stahoval víc souborů ? Mě se zastavil na čísle 15 a víc jich nechce přijmout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Zrušil bych to filtrování dle MAC adres, protože to stejně k ničemu není.

 

NAS je pak nejlepší provozovat na fixní veřejné IP a dostaneš se do něho z internetu i bez toho, aby to šlo přes DDNS. A ve vnitřní síti není problém s přístupem vůbec, k tomu žádnou vnější IP od ISP nepotřebuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JuraS.

Vypadá to, že jsem to vyřešil...do NAS serveru jsem přidal DNS server 8.8.8.8 a nemusí NAS server čekat na router až ten se zeptá dns serveru a pak předá výsledek dotazu do sítě. Právě dělám testy...filtrování podle MAC beru jako nejúčinnější ochranu proti vniknutí do sítě. Nemáš li MAC adresu co je mým seznamu tak se s tebou router odmítne bavit. Můžeš zkoušet louskat hesla (který podle slovníku můžeš zkusit) ale zkus lousknout správnou MAC adresu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...