Návštěvník z-com Odesláno 30. září 2012 Sdílet Odesláno 30. září 2012 Zdravím všechny, mám dotaz - dá se ještě dnes u UPC dynamická adresa používat pro přístup zvenčí ? Rozjel jsem si FTP server na portu 21,ve firewallu PC pro port 21 výjimka, port forwarding v routeru nakonfigurován, nicméně přístup zvenčí stále nefunguje. Dříve, když jsem měl starou Motorolu SB5101E a Tarif Fiber Power 30, vše bez problémů fungovalo. Nyní mám modem Cisco EPC 3208 a Tarif KOMBI KOMFORT+ Za odpovědi předem Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 1. října 2012 Sdílet Odesláno 1. října 2012 Pro přístup z venku musí být IP veřejná (což u UPC je) a jestli dynamická nebo pevná, to nerozhoduje. Stačí tu IP znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kleff Odesláno 1. října 2012 Sdílet Odesláno 1. října 2012 Přes lokální IP se tam z jiného kompu doma dostanete? Pokud ano bude problém někde v nastavení modemu. Co ohlásí stránka http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ když otestujete port 21? Další možností na testování je zkusit změnit port na nějaký jiný než 21. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník z-com Odesláno 1. října 2012 Sdílet Odesláno 1. října 2012 Test mi hlásí že port 21 je zavřený. Port a směrování na vnitřní IP v síti mám v routeru nastaveno určitě správně. Uvnitř místní sítě mi vše chodí jak na vnitřní, tak na venkovní IP. Ještě jednou podotýkám, že se starým modemem a tarifem vše perfektně šlapalo. Dnes jsem navíc volal na UPC, k mé přidělené IP adrese na wanu žádné blokace nevedou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník z-com Odesláno 9. října 2012 Sdílet Odesláno 9. října 2012 Tak jsem si včera k narozeninám nadělil veřejnou IP, a světe div se - vše najednou funguje. Vím, že dříve to šlo i na dynamice, ale to už je zřejmě minulost. UPC už bohužel není to, co bývávalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 9. října 2012 Sdílet Odesláno 9. října 2012 Tak jsem si včera k narozeninám nadělil veřejnou IP, a světe div se - vše najednou funguje. asi myslíš statickou, veřejný sou všechny Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník z-com Odesláno 9. října 2012 Sdílet Odesláno 9. října 2012 ano, pravda - díky za opravu ,-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 No platit dve stovky mesicne za pevnou IP je zlodejina, ja za ni za dob Karnevalu platil 70 Kc a to jsem tu pevnou dostal jeste navic k tem dynamickym. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 Sice k dvěma dynamickým, ovšem neveřejným. Veřejná IP byla vždycky jenom jedna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 Ano, ale pozdeji ji vystridaly 2 verejne dynamicke. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.