Návštěvník lejno Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 Když byla pevná veřejná, tak k ní dávali ještě dvě dynamické neveřejné. Taky jsem ji měl (tu pevnou veřejnou) a druhou veřejnou (pevnou nebo dynamickou) už zamítli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. října 2012 Sdílet Odesláno 11. října 2012 UPC ma zrejme k dispozici nizke mnozstvi IP adres, takze pevnou IP takto resi extremni cenou aby odradili potencinalni odberatele, hold musime pockat na IPV6, mak bude adres vic nez dost. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 18. října 2012 Sdílet Odesláno 18. října 2012 Tarify pro živnostníky a podnikatele mají statickou IP v ceně http://business.upc.cz/zivnostnici-podn ... /internet/ Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Reesha Odesláno 23. října 2012 Sdílet Odesláno 23. října 2012 Ja mam verejnou dynamickou a a z venci pristupuji normalne, pouzivam FTP aj. Jinak modem mam cisco EPC3208. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník daneel Odesláno 29. prosince 2013 Sdílet Odesláno 29. prosince 2013 Zkusím navázat na toto vlákno, přijde mi to lepší, než zakládat nové. Mám asi jeden měsíc UPC s modemem Technicolor TC7200. Modem slouží zároveň jako router pro vnitřní domácí síť. Mám dynamickou adresu. Na modemu jsem nastavil port forwarding portů 25001-25006 na vnitřní IP na porty 5001-5006. Bohužel se porty tváří zavřeně, přestože služby na vnitřním stroji běží a žádný firewall nemám zapnutý. $ nmap 78.xx.xx.xx -PN -p 25000-25010 Starting Nmap 4.62 ( http://nmap.org ) at 2013-12-29 18:29 CET Interesting ports on ip-78-xx-xx-xx.net.upcbroadband.cz (78.xx.xx.xx): PORT STATE SERVICE 25000/tcp filtered unknown 25001/tcp closed unknown 25002/tcp closed unknown 25003/tcp closed unknown 25004/tcp closed unknown 25005/tcp closed unknown 25006/tcp closed unknown 25007/tcp filtered unknown 25008/tcp filtered unknown 25009/tcp filtered unknown 25010/tcp filtered unknown Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 1.227 seconds Domnívám se, že i když nemám zaplacenou pevnou IP, mělo by to fungovat. Zvlášť potom ve spojení s DDNS by neměl být problém. Má smysl se v tomto obracet na podporu UPC, případně jaká forma je nejlepší, kterým kanálem je s nimi nejlepší domluva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 29. prosince 2013 Sdílet Odesláno 29. prosince 2013 O filtrovani portů 25000... jsem dosud nic neslysel, muzes jim zkusit napsat pres kontaktni formular, volat nema smysl, pripadne zkusit hodit dotaz do poradny na Facebook https://www.facebook.com/UPCCeskarepubl ... 3655664899 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zobin Odesláno 30. prosince 2013 Sdílet Odesláno 30. prosince 2013 Spis sis ten forward nastavil nejak spatne, nebo mas zaply firewall, ani o tom nevis. Ma ten technicolor volbu DMZ? Tim se presmerujou vsechny porty na jednu adresu v siti. Tim bych zkusil zacit, protoze se na tom neda nic zkazit. Zkusil bych treba povolit sdileni souboru a pak pres stranku shields up otestovat zname porty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 30. prosince 2013 Sdílet Odesláno 30. prosince 2013 technicolor ma DMZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 31. března 2015 Sdílet Odesláno 31. března 2015 Dobrý den, jsem v tomto směru lajk, ikdyž něco už jsem se dočetl ale prosím o radu. Jsem také zákazníkem UPC a mám od nich router, který ovšem nemá wifi. Proto mám připojen na jejich router další router ( D-Link ) který funguje i jako wifi vysílač, a také do něj mám napojené PC klasicky přes RJ45. Ted mi jde o to, že chci z venčí (odkudkoli)mít přístup do základního prostředí D-Linku..Tzn. v nastavení routeru jsem nastavil zapnul přístup odkudkoliv tzn. z jaké koli ip adresy.Jeden den to šlo a ted když zadám vnější IP adresu D-linku, tak mi to napíše "busy" a nic se nenačte. Rozumím tomu správně, že dynamická adresa se každou chvíli mění, a tím pádem v tu chvíli už mám jinou a ta původní je obsazená někým jiným? Děkuji moc za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 31. března 2015 Sdílet Odesláno 31. března 2015 1. Od UPC nemáte router, ale modem. 2. Ano, dynamická IP se mění, ale není to nijak často, pokud nevypínáte modem a neměníte za ním zařízení. 3. Spusťte si příkazový řádek a napište do něj "tracert upc.cz" a odentrujte. Uvidíte, kudy tečou data a na druhém místě za PC uvidíte IP adresu, kterou má přiřazen Váš router. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.