Přejít na obsah

Dynamická IP - přístup zvenčí

Doporučené příspěvky

Návštěvník lejno

Když byla pevná veřejná, tak k ní dávali ještě dvě dynamické neveřejné. Taky jsem ji měl (tu pevnou veřejnou) a druhou veřejnou (pevnou nebo dynamickou) už zamítli.

UPC ma zrejme k dispozici nizke mnozstvi IP adres, takze pevnou IP takto resi extremni cenou aby odradili potencinalni odberatele,

hold musime pockat na IPV6, mak bude adres vic nez dost.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Po roku...
Návštěvník daneel

Zkusím navázat na toto vlákno, přijde mi to lepší, než zakládat nové.

Mám asi jeden měsíc UPC s modemem Technicolor TC7200. Modem slouží zároveň jako router pro vnitřní domácí síť. Mám dynamickou adresu. Na modemu jsem nastavil port forwarding portů 25001-25006 na vnitřní IP na porty 5001-5006. Bohužel se porty tváří zavřeně, přestože služby na vnitřním stroji běží a žádný firewall nemám zapnutý.

$ nmap 78.xx.xx.xx -PN -p 25000-25010

Starting Nmap 4.62 ( http://nmap.org ) at 2013-12-29 18:29 CET
Interesting ports on ip-78-xx-xx-xx.net.upcbroadband.cz (78.xx.xx.xx):
PORT      STATE    SERVICE
25000/tcp filtered unknown
25001/tcp closed   unknown
25002/tcp closed   unknown
25003/tcp closed   unknown
25004/tcp closed   unknown
25005/tcp closed   unknown
25006/tcp closed   unknown
25007/tcp filtered unknown
25008/tcp filtered unknown
25009/tcp filtered unknown
25010/tcp filtered unknown

Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 1.227 seconds

Domnívám se, že i když nemám zaplacenou pevnou IP, mělo by to fungovat. Zvlášť potom ve spojení s DDNS by neměl být problém.

Má smysl se v tomto obracet na podporu UPC, případně jaká forma je nejlepší, kterým kanálem je s nimi nejlepší domluva?

O filtrovani portů 25000... jsem dosud nic neslysel, muzes jim zkusit napsat pres kontaktni formular, volat nema smysl,

pripadne zkusit hodit dotaz do poradny na Facebook

https://www.facebook.com/UPCCeskarepubl ... 3655664899

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník zobin

Spis sis ten forward nastavil nejak spatne, nebo mas zaply firewall, ani o tom nevis. Ma ten technicolor volbu DMZ? Tim se presmerujou vsechny porty na jednu adresu v siti. Tim bych zkusil zacit, protoze se na tom neda nic zkazit. Zkusil bych treba povolit sdileni souboru a pak pres stranku shields up otestovat zname porty.

• Po roku...

Dobrý den,

jsem v tomto směru lajk, ikdyž něco už jsem se dočetl ale prosím o radu. Jsem také zákazníkem UPC a mám od nich router, který ovšem nemá wifi. Proto mám připojen na jejich router další router ( D-Link ) který funguje i jako wifi vysílač, a také do něj mám napojené PC klasicky přes RJ45. Ted mi jde o to, že chci z venčí (odkudkoli)mít přístup do základního prostředí D-Linku..Tzn. v nastavení routeru jsem nastavil zapnul přístup odkudkoliv tzn. z jaké koli ip adresy.Jeden den to šlo a ted když zadám vnější IP adresu D-linku, tak mi to napíše "busy" a nic se nenačte.

Rozumím tomu správně, že dynamická adresa se každou chvíli mění, a tím pádem v tu chvíli už mám jinou a ta původní je obsazená někým jiným?

Děkuji moc za radu

1. Od UPC nemáte router, ale modem.

2. Ano, dynamická IP se mění, ale není to nijak často, pokud nevypínáte modem a neměníte za ním zařízení.

3. Spusťte si příkazový řádek a napište do něj "tracert upc.cz" a odentrujte. Uvidíte, kudy tečou data a na druhém místě za PC uvidíte IP adresu, kterou má přiřazen Váš router.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...