Návštěvník chucic Odesláno 9. října 2012 Sdílet Odesláno 9. října 2012 Dobrý večer, mám malý/velký problém, situace je následující: doma (JV Morava) mám místního poskytovatele (veřejná IP), tady v Brně UPC aninevimjakypresnetarif. Doma na serveru SSH, port 22 v routeru povolený, když se připojím např. přes mobil (Vodafone) jakožto modem k netu, tak se přes SSH (Putty,WinSCP) v pohodě dostanu, ale z tohoto UPC mi to prostě nepřipojí, WinSCP hlásí "Síťová chyba: Čas pro spojení vypršel." a Putty "Network error: Connection timed out". Firewallem by to být nemělo, během minuty se odpojím od wifi, připojím přes mobil a SSH jde a za minutu přepnu připojení zpátky a SSH nejde. Je vůbec možné, že mi UPC blokuje port 22? Nebo je chyba někde mezi klávesnicí a židlí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 UPC port 22 standartne neblokuje, zkus si udelat test na otevrene porty: http://test.mohelnice.net/ http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ http://test.bezpecnosti.cz/ Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 Standardně UPC porty neblokuje, ale už se mi stalo, že mi UPC zablokovalo takřka všechny porty, protože se domnívali, že je na mém PC virus. Zkus jim zavolat, jestli ti opravdu neblokují porty. Nebo si (pokud jsi technický typ) zkus změnit MAC adresu zařízení (router nebo PC), které je připojené k modemu od UPC. Tím bys měl dostat jinou IP adresu a případná blokace by měla zmizet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník chucic Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 tomus: Ok, možná jsem se špatně vyjádřil. Nemůžu navázat odchozí spojení přes SSH. A předpokládám (opravte mě, pokud se pletu), že testy portů z internetu fungují tak, že se pouze zjistí, zda nějaká služba naslouchá na daném portu, a pokud ne, port je označen jako zablokovaný, tudíž mi tyto testy neřeknou, proč mi nefunguje odchozí spojení. Skippi: V routeru jsem naklonoval MAC notebooku, ale nepomohlo, pořád jsem se nebyl schopný připojit přes SSH domů. Btw, po vrácení tovární MAC adresy mi UPC přidělilo jinou IP, o přidělení statické si musím zažádat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 10. října 2012 Sdílet Odesláno 10. října 2012 UPC standartne dava dynamickou IP adresu, ktera se obcas meni a take se meni pri zmene MAC adresy koncoveho zarizeni. Pevna IP je za priplatek 200 Kč. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. října 2012 Sdílet Odesláno 11. října 2012 Zkus otevřít SSH spojení na adresu tunnel.shellmix.com. Mně to (po úpravě SW firewallu) funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.