Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

No vsak jo, strc do televize CA modul s kartou a mas to nejlepsi, co muzes mit.

Odesláno

Souhlasím, přesně tak to mám a měnit to zatím nehodlám 🙂

• Super 500 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • Compal, 4 x CA modul
  • Brno - Žabovřesky
Odesláno

"Vyhody" IPTV vidim hlavne ted, v teto dobe. Jak mi tady beci ti, co maji treba O2, jak jim pada pripojeni z domu.

Nedej boze, kdyz se jeste k tomu chteji divat I na TV...

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

Co je divného na tom, že každý dodavatel televizních programů vyžaduje svoje zařízení? Tedy pokud je řeč o tom CA modulu? Mám UPC, mám od něho modul s kartou. Mám Skylink, mám od něho aktivovanou kartu, kterou si spolu s doporučeným modulem sám zakoupím (totéž freesat). Mám Digi, mám od něho modul s kartou.
Čekat, že každý poskytovatel TV bude vytvářet nějaké aplikace do TV a já si budu vesele přebíhat mezi operátory, je zcela naivní. Jednak se operátoři nikdy mezi sebou nedohodnou (a bez toho není šance) a za druhé by museli být úplně na hlavu, protože každý operátor má snahu si udržet zákazníka a ne mu umožňovat snadný odchod ke konkurenci...

Jenom doplním Evžena, že ta úchvatná IPTV ani neumí HbbTV, takže to si mohou poskytovatelé narvat do špic i se zpětným shlédnutím :P

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

tak v Horizon Go je napsáno míst UPC .

Build: 4.23.13 (eae7aac, 2020-02-27)

© 2020 Vodafone Czech Republic, a.s.

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odesláno

jenom v rychlosti, protože bych už taky měl vytvářet nějaký hodnoty 😄

ott televize se neseká, ott televize nepadá - záleží na kvalitě internetu, upc / vf má net s rychlostí v řádu stovek Mb/s, o2 jede přes dva drátky, kde z toho často nevyždímá víc jak pár Mb/s

ott televize nemá žádný zpoždění - tohle srovnávám s časem v mobilu, kde se to synchronizuje podle internetu, ale nejspíš bude existovat i přesnější měření času, i kdyby tam byla sekunda nebo dvě zpoždění, tak v tom žádnej problém nevidim

@Adolf.Shitler pokud má dodavatel televizních programů vlastní aplikaci, může získat novýho zákazníka do pár minut... pokud ale bude mít služby nekvalitní, stejně rychle o něj může i přijít, takže je to pro všechny jednoznačně výhoda

to forum je hroznej žrout času... 😶 mizim

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno
před 31 minutami, Slamb napsal:

jak souvisí nějakej protokol s kvalitou obrazu?

Bitrate a encoding, baby...

Odesláno
před 32 minutami, Adolf.Shitler napsal:

Čekat, že každý poskytovatel TV bude vytvářet nějaké aplikace do TV a já si budu vesele přebíhat mezi operátory, je zcela naivní. Jednak se operátoři nikdy mezi sebou nedohodnou (a bez toho není šance) a za druhé by museli být úplně na hlavu, protože každý operátor má snahu si udržet zákazníka a ne mu umožňovat snadný odchod ke konkurenci...

No někteří operátoři to asi vidí jinak, když ty aplikace pro smart TV už mají. A nechápu, o čem by se spolu měli domlouvat.

před 19 minutami, Slamb napsal:

...i kdyby tam byla sekunda nebo dvě zpoždění, tak v tom žádnej problém nevidim...

Ono když já vidím, že rozhodčí vhazuje puk a soused za zdí už křičí gól, tak to není to pravé ořechové. A ano, děje se to. Ale nejen mezi DVB-C a IPTV/OTT, ale bývá i posun mezi SD a HD verzí jednoho programu. Mám to vyzkoušené.

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odesláno

Jen malá poznámka ke zpoždění signálu. Bohužel to bude vždycky a v současnosti u všech OTT signálů dosahuje hodnot 20-40 sec. Je to dáno potřebou transkodovat signál do "jiného" standardu než je dodáván programerem. HEVC je nejnáročnější na výpočetní výkon, takže u něj by mělo být zpoždění největší, mpeg4/AVC je méně náročný a nakonec mpeg2 nejméně, následně zpracovat v scrambleru a puštění v playeru.

K té kvalitě přes OTT, každému vyhovuje něco jiného a je potom také s tím pokojený. Např HBO vysílá s BR v mpeg4 cca 15 Mbps, v IPTV (OTT) to pak bývá 6-8 Mbps mpeg4 a 4-6 pro HEVC.

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague