Přejít na obsah

UPC nabizi nový set-top-box Kaon KCF-SA700


Pavel m

Doporučené příspěvky

...tak to by bylo fajn. :wink: Teď ještě aby původní STB s CAM + kartou spolupracoval dle mých představ :roll: ... Někde jsem také četla, že je důležitý i propojovací kabel. Že to hodně ovlivní výsledek.... Momentálně scart kabel máme odpojený a připojený jen HDMI kabel. Tzn., že bychom museli vrátit původní scartky... Ještě otázka poslední. Na TV PHILIPS máme výstup CI, pokud by šel CAM s kartou od UPC zprovoznit ( UPC sice tvrdí, že je třeba CI+, ale funguje to prý i na CI), mohl by být efekt stejný jako u HANDANU 5000 nebo lepší než u stávajícího KAONU KCF-SA700PCO? :roll: Děkuji moc...

 

P.S. Včera nám u filmu 2x vypadl zvuk a museli jsme vypínat a zapínat znovu :cry: ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, zjistil jsem že tento set-top-box má jen jeden tuner. Právě proto nelze jeden program sledovat a jiný mezitím nahrávat. Nešlo by to spravit tím že bych přes loop out vedl signál do TV - na set-top-boxu bych nahrával a mezitím bych na TV sledoval jiný program. Lze to tak udělat ??

 

:diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník Ales1498650428
Prehrávanie - tak ako si napísal, cez SCART priamo do TV. Pre nahrávanie prepni SCART výstup STB z RGB do CVBS.

Menu/nastavenie systému/výstup SD video/CVBS

Ahoj,

toto jsem udělal a stejně se mi nic nenahraje, resp. nahraje se mi jen tma - žádný obraz tam prostě není. Mam HDD video rekordér nastavený tak, že jakmile se na SCART vstupu označeném jako EXT2 objeví signál tak se probudí ze standby režimu a začne automaticky nahrávat z tohoto vstupu. Nahrávání se automaticky ukončí a rekordér usne zpět do standby jakmile zase signál zmizí (max. se ale nahraje 6h, protože to je limit video rekordéru pro jeden záznam a automaticky začít další to neumí, pro nahrání delšího vstupu musí být mezera dostatečně dlouhá, aby rekordér usnul a znovu se aktivoval).

Nevíte někdo prosím co s tím? Nemá se tam někde nastavit ještě něco dalšího?

 

Bohužel na tento set top box nemam slušných slov. V Út jsme toto neštěstí už taky vyfasovali místo Handan a celou St se to pokouším donutit k nějaké spolupráci s HDD rekordérem. Taky už jen budu vzpomínat na Handan, který byl proti němu zlatý. Co mě štve nejvíce:

- Především tedy zřejmě neschopnost nahrávat na rekordér připojený přes SCART. Rekordér je sice starý analogový (kopili jsme ho 2006), ale má 250GB HDD a DVD vypalovačku a stále funguje spolehlivě. Sice jsem už delší dobu přemýšlel sehnat něco s digitálním tunerem, ale nechce se mi ho zbavovat, když je plně funkční. Navíc je velmi spolehlivý - nikdy se mi nestalo, že by se něco nenahrálo (na rozdíl od HDD připojeného přes USB k TV, nebo tohoto nového STB, viz níže). A popravdě taky nebyl nejlevnější. Tuším že stál snad 18 000,- ale v porovnání se starým kazetovým videem jsem na to tenkrát koukal jak na dílo mimozemské civilizace. Bylo to prostě úplně o něčem jiném.

- Možnost programových nastavení časovače jen 8 je v dnešní době ubohost. To mam na tom starém HDD rekordéru, na páskovém jsem měl tuším 6. Na TV jich můžu nastavit snad libovolný počet. U Handan bylo 20 a to byl v porovnání s 8 luxus.

- Nahrávání je absolutně nespolehlivé. Co se týče nahrávání na HDD připojený přes USB, to bude asi stejné šméčko jako u TV. Zkusmo jsem nastavil nahrávání 3 nahrávek a nahráli se jen 2. Prostřední to vynechalo. Navíc jsem zjistil, že když vypadne napájení byť jen třeba na 1s, tak po obnově napájení se sám není schopen dostat do standby režimu a je jen v nějakém chybovém režimu (na displey svítí znaky "_") dokud ho někdo nepustí. Po tu dobu samozřejmě nic nenahraje. Takže když třeba odjedu na měsíc pryč a hned jak za mnou zaklapnou dveře bytu, dojde k výpadku proudu, tak na mě po návratu bude čekat nemilé překvapení v podobě STB v chybovém režimu a že se nic nenahrálo. No super. Handan se dokázal sám napravit a dostat do standby.

- Komunikace s HDD připojeným přes USB jde vůbec jak podle plotu. Jednou ho to vidí, podruhé ne. To bude asi i důvod proč to jednou něco nahraje a po druhé nic.

 

Nevíte někdo jak je to s funkčností třeba Dreambox DM 7020 HD V2 v kabelové síti UPC? Tahle věcička by byla dobrá, celé to neštěstí by pořešila a to že se na ní dostanu přes internet odkudkoliv je taky fajn. I když je fakt, že dát za to 18 000,- (včetně dalšího kabelového tuneru a 2TB interního HDD) se mi zrovna 100x nechce už jen s ohledem, že jsem chtěl HDD rekordér tak nějak provozovat pořád dál dokud si neklekne. To že nahrávka není HD je mi fuk.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kaon vysiela signál do SCART výstupu len v režime prezerania programov. Pokiaľ zvolíš na Kaone naprogramované prepínanie programov pomocou recordingu, tak do výstupu SCART ide signalizácia 12V na PINE č.8 o prítomnosti signálu, ale signál tam nie je, preto DVD recorder nahrá čiernu obrazovku. Ide naozaj o neštandardné správanie. Kaon nemá možnosť programovať prepínanie programov ako mal Handan CV6000. Jediná možnosť nahrania programu na DVD recordér je nahrávanie živého vysielania, alebo manuálne prepnutie programu na Kaone. Programovanie prepnutia predvolby Kaona v tomto prípade nie je možné.

Hovorím o verzii SW pre SR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...