tomus Odesláno 7. října 2013 Sdílet Odesláno 7. října 2013 No na dnesni pomery je to hodne, takze budto sleva, nebo zmena na Kombi Komfort 120+ Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cipisekcz Odesláno 9. října 2013 Sdílet Odesláno 9. října 2013 Dobry den,ma PC s OS Win Xp a internet pripojeni od UPC. Chtel bych vedet:Pokud bych zmenil sve soucasne PC za Apple MacBook Air OS X 10.7 Lion musel by se nejak prenastavovat UPC modem? Aby mi fungoval internet?Dekuji za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 9. října 2013 Sdílet Odesláno 9. října 2013 Ne, pouze zastrcis sitovy LAN kabel a modem pripadne resetujes chvilkovym odpojenim od el. napajeni, pokud by internet fungoval. A v PC musi byt nastaveno automaticke pridelovani IP adres pres DHCP, coz je vetsinou vychozi nastaveni PC. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 9. října 2013 Sdílet Odesláno 9. října 2013 Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám tarif 30/1 a rád bych přešel na 40/4 ovšem nevím, zda by to můj modem zvládl Mám "Scientific Atlanta (Cisco) epc 2203" od UPC Moc se v tom nevyznám a tak se radši ptám:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 9. října 2013 Sdílet Odesláno 9. října 2013 Bude nutna vymena modemu, EPC 2203 zvlada pouze normu EuroDOCSIS 2.0, a ty potrebujes modernejsi modem modem s podporou EuroDOCSIS 3.0 , za vymenu se ale plati poplatek 650 Kc, to je pak lepsi modem rovnou koupit za 1300 pak je to bez toho blbyho poplatku. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 9. října 2013 Sdílet Odesláno 9. října 2013 ...a taky bez měsíčního pronájmu Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 9. října 2013 Sdílet Odesláno 9. října 2013 hm, tak to je skoda. kazdopadne se zeptam, mas nejaky typy? kdyztak link, nebo nazev prosim.) jak rikam, v tomhle se fakt vubec neorientuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 10. října 2013 Sdílet Odesláno 10. října 2013 Tip? No v zásadě jsou 2 možnosti. Buď si vyberete tady http://www.upc.cz/internet/modemy/ a nebo ho můžete koupit od jiného uživatele UPC, který si modem zakoupil. Jestli se jedná o odkoupený modem se dá zjistit dle MAC modemu u UPC. Doporučuji vždy předem ověřit, aby jste nekoupil kradené (pronajaté/nevrácené) zařízení, které by vám UPC nezprovoznilo a ještě by jste se stal držitelem kradené věci a ještě budete mít starosti s vracením majiteli (UPC). Nejjistější je tedy koupit přímo od UPC. Počítám, že si vezmete rychlost 40 s věrnostní slevou a tedy ročním úvazkem. Když si koupíte modem, ušetříte za ten rok 600 za pronájem (12*50Kč) a za ten jednorázový poplatek 656Kč za výměnu ED2 modemu za ED3.0. Dohromady tedy za první rok ušetříte nějakých 1250Kč což je již skoro hodnota kabelového modemu bez WiFi. Jestli u UPC plánujete zůstat i další roky, už na koupi modemu jen budete získávat. Při maximální smůle kdyby modem odešel přesně po 2 letech záruky, ušetříte za ty 2 roky celkově 500Kč oproti variantě, kdy si necháte dát modem do pronájmu. Každý další rok s odkoupeným modemem je to pro Vás +600Kč ušetřených za pronájem. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bumper Odesláno 17. ledna 2016 Sdílet Odesláno 17. ledna 2016 Zdravím, mám dotaz ohledně staršího modemu Scientific Atlanta. UPC mi poslalo upozornění, že od 1.2.2016 mi zvednou rychlost na 100Mb/s. Já mám ale obavu, že můj modem tuto rychlost už nepodporuje. Nevíte jestli mi po tomto datu po přepnutí na 100 Mb/s přestane fungovat internet? Nebo to poběží jen pomaleji, tedy co modem "zvládá". Doteď jsem měl rychlost 32Mb/s. Z UPC mě na nutnost výměny modemu s ohledem na ohlášené zvýšení rychlosti nikdo neupozornil, tak jsem z toho zmaten. Nerad bych zůstal od 1.2 bez internetu. Jde mi hlavně o to, jestli to po tom přepnutí na 100 Mb/s technicky vůbec může fungovat, byť jen pomalejší rychlostí. Nemám teď totiž vůbec čas na případnou výměnu modemu ( pravděpodobně bych to během příštích 14ti dnů nestihl ) a zůstal bych tak nějaký čas úplně bez internetu, což bych opravdu nerad. Citovat 500 Mb/s - Klasik Modem Compal Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 17. ledna 2016 Sdílet Odesláno 17. ledna 2016 fungovat by to teoreticky nějak mělo, je ale třeba si u upc co nejdřív naplánovat výměnu modemu, aby nedocházelo k potížím Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.