Marek-26 Odesláno 17. ledna 2016 Sdílet Odesláno 17. ledna 2016 Zdravím, mám dotaz ohledně staršího modemu Scientific Atlanta. UPC mi poslalo upozornění, že od 1.2.2016 mi zvednou rychlost na 100Mb/s. Já mám ale obavu, že můj modem tuto rychlost už nepodporuje. Nevíte jestli mi po tomto datu po přepnutí na 100 Mb/s přestane fungovat internet? Nebo to poběží jen pomaleji, tedy co modem "zvládá". Doteď jsem měl rychlost 32Mb/s. Z UPC mě na nutnost výměny modemu s ohledem na ohlášené zvýšení rychlosti nikdo neupozornil, tak jsem z toho zmaten. Nerad bych zůstal od 1.2 bez internetu. Jde mi hlavně o to, jestli to po tom přepnutí na 100 Mb/s technicky vůbec může fungovat, byť jen pomalejší rychlostí. Nemám teď totiž vůbec čas na případnou výměnu modemu ( pravděpodobně bych to během příštích 14ti dnů nestihl ) a zůstal bych tak nějaký čas úplně bez internetu, což bych opravdu nerad. Internet půjde, pomalejší rychlostí. X měsíců UPC hromadně měnilo STB a modemy, opravdu jste rok zpětně nebyl ani jednou kontaktován? Ale s tou výměnou bych neotálel a jakmile to bude možné, tak bych si ji naplánoval. Nejde ani tolik o download, ale o upload, který s tímto starým ED2 modemem (označení 2100 nebo 2203?) budete méně jak pětinový (cca 1,7 vs. 10M). Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.