Přejít na obsah

Potřebuji povolit porty a rady do začátku


Návštěvník EVERLAST

Doporučené příspěvky

Návštěvník EVERLAST

Zdravím,

 

po přestěhování jsem byl nucen jako providera využít UPC, ale mám pár dotazů a k tomu nejspíše pro mě problém. Projížděl jsem fórum ohledně povolování portů a dalších věcí co se toho týče. Moc jsem se toho ale nedočetl, nebo jsem jistým věcem nechápal. U nejmenovaného providera u kterého jsem byl předtím jsem měl veřejnou - statickou IP adresu. Tu mám klasicky přidělenou, dočetl jsem se že je taky veřejná ale dynamická. Ale to prý není problém pro připojení z venčí.

 

Moje první otázka je zda je to opravdu tak a zda je na tomto možné spustit VEŘEJNÝ herní server pro Counter Strike 1.6..

 

Jako další otázka mě zajímá, tedy jen v případě že bude bude možné provozovat herní server na dynamické IP, jak povolit port 27015 atp. Mám internet o rychlosti 60/6 s modemem Cisco EPC 3925. Nějaké nepřímé návody jsem na internetu našel, ale i tak tomu nemám porozumění jak tento port povolit.

 

Děkuji za Vaše rady

S pozdravem Jirka z Teplic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Pevná IP se dá dokoupit, byť na dynamické to bude fungovat taky, akorát při její změně budeš muset nějak sdělit hráčům, kam se mají nově připojit.

 

Nevím jestli zrovna to Cisco je úplně ideální volba pro tvoje účely...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník EVERLAST

Je mi to jasný, děkuji za potvrzení. Protože budu hráče odkazovat přes ''masku ip'' a ne přímo přes IP tak to nebude pro mě problém. Hráči dostanou ip ve tvaru moje-domena.tld:port a protože můj provider webhostingu a domény mění DNS záznamy do půl hodiny tak změna IP u mě nebude problém.

 

Teď bych ale rád věděl, proč by pro mě nebyl vhodný právě cisco modem a případně ještě jak se v jeho rozhraní dá právě tento port (27015 a další) povolit. Je tam toho trošku víc na mě, a nerad bych se v tom hrabal a něco tam podělal.

 

I tak děkuji za tvůj čas ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Ten modem nemá žádné extra nastavení (třeba řízení rychlosti), ale snad bude stačit. Pokud jde o porty, tak si buď pohraješ s nastavením nebo přinejhorším použiješ na PC s herním serverem DMZ a je to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku
Promiň za mou natvrdlost, ale DMZ má být co?

 

DMZ = DeMilitarizovaná Zóna, tedy v IP komunikaci oblast (může být jediná IP adresa i rozsah), která je dosažitelná jak z vnitřní (LAN) tak i vnější (WAN) strany.

LAN = Local Area Network

WAN = Wide Area Network

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Popis DMZ z TP-Linku:

 

The DMZ host feature allows one local host to be exposed to the Internet for a special-purpose service such as Internet gaming or video conferencing. The Router forwards packets of all services to the DMZ host. When a PC is set to be DMZ host, it's better to disable its DHCP client function and set a new static IP address to it, because its IP Address may be changed when using the DHCP function.

 

Překlad Google:

Hostitele DMZ Funkce umožňuje, aby jeden lokální počítač vystaven na internetu pro zvláštní určení, jako například pro internetové hry nebo videokonference. Router předává pakety všech služeb do DMZ. Pokud je počítač nastaven na DMZ hostitele, je lepší vypnout jeho klienta DHCP funkci a nastavte novou statickou IP adresu na něj, protože jeho IP adresa se ​​může změnit, když používáte funkci DHCP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...